Waalkens, J.

Beroep: Dropveter.
Jasper komt de Sittardse rangen versterken bij aanvang van het seizoen 2014/15. De 25-jarige aanvallende middenvelder komt over van eerstedivisionist FC Eindhoven en moet routine bijbrengen.

In zijn eerste duel uit bij Helmond Sport scoort hij de enige en dus winnende treffer en lijken we een nuttige versterking binnen te hebben gehaald.

Helaas stokt het daarna met Jasper, met als dieptepunt de 1-8 thuisnederlaag tegen FC Emmen. Peter van Vossen kondigt maatregelen aan en een van die maatregelen is dat Jasper zijn basisplek kwijtspeelt. Pas als Jordie Briels geblesseerd raakt vlak voor de winterstop keert Jasper terug in de basis.

Niet voor lang, want tijdens de winterstop verkast Jasper naar eerstedivisionist NEC Nijmegen waar hij zijn loopbaan weer op gang wil trekken. Ondanks een doorlopend contract mag hij gratis vertrekken. Zijn periode bij Fortuna eindigt dus zeer teleurstellend.


Wagemakers, M.
Beroep: Truiense routine.
Marc komt aan de start van het seizoen 2011/12 over van eersteklasser Sint Truiden. Marc is een rechtsback met een karrevracht aan ervaring en dat kan Fortuna wel gebruiken.

Tenminste dat is de gedachte. Helaas komt dat er nooit echt uit. Marc start nog wel in de basis, maar kan die keuze van trainer Wim Dusseldorp zelden waarmaken. Na verloop van tijd raakt hij zijn basisplek kwijt aan Rick Geenen, en hoewel hij mede vanwege blessureleed slechts sporadisch terugkeert in de basis is het toch allemaal wat magertjes.

Op het einde van het seizoen scheiden de wegen van Fortuna en Marc. Hij tekent als speler / coach bij het Belgische vierdeklasser Esperanza Neerpelt.


Wagner & Partners stadion
:
In maart 2000 slaagt Fortuna Sittard erin een sponsor te strikken als naamgever van het Fortuna Stadion. Shirtsponsor Wagner & Partners wordt nu ook stadionsponsor voor zo’n slordige 140.000 euro per jaar met een looptijd van tien jaar. Het Fortuna Stadion heet voortaan het Wagner & Partners Stadion.

Het stadion zal al snel niet Fortuna’s springplank naar de toekomst blijken te zijn, maar de molensteen die om Fortuna’s nek hangt. Het is te groot, te duur en het stadion en de grond er omheen blijken onverkoopbaar, vanwege een overvloed aan leegstaande bedrijventerreinen elders in de regio. Fortuna stapt naar de gemeente Sittard-Geleen in de hoop het bestemmingsplan rond het stadion veranderd te krijgen. Als er detailhandel rond het stadion mogelijk is, denkt Fortuna het stadion verkocht te krijgen.†,‡ De eerste maal krijgt Fortuna nul op haar rekest; de tweede maal is Fortuna succesvol.††, ‡‡ Begin 2005 gaat de gemeenteraad namelijk akkoord met een bestemmingsplanwijziging en in 2006 leidt dat tot de verkoop van het stadion en de gronden eromheen aan VolkerWessels, Meulen en Jongen.††† Fortuna is de molensteen van de hypotheek kwijt, maar moet na verloop van tijd natuurlijk wel huur betalen.

De nieuwe eigenaren van het stadion hebben waarschijnlijk toch iets te vroeg gejuicht. Daar waar het leek alsof de afbouw van het stadion geregeld was, bleek dat in de praktijk toch veel lastiger. Cruciaal voor het welslagen van de afbouw is een supermarkt in het stadioncomplex. Het nieuwe bestemmingsplan staat zo’n supermarkt weliswaar toe, maar het mag niet tot meer vierkante meters supermarkt leiden in stadsdeel Sittard. Dus moet er een bestaande supermarkt bereid worden gevonden te verhuizen. En dat wil niet zo 1-2-3 lukken. Albert Hein wordt veelvuldig als kandidaat genoemd, maar wil de locatie aan de Brugstraat niet opgeven. Dit schiet dus niet op.

Aan de start van het seizoen 2008/09 komt er een einde aan de relatie tussen Wagner & Partners en Fortuna’s stadion. Alhoewel het contract nog een seizoen doorloopt, is Wagner & Partners al een tijdje failliet. Fortuna’s stadion heet vanaf nu: Fortuna Stadion en sinds november 2009 de Trendwork Arena. Onder de naam Wagner & Partners zal het stadion dus nooit afgebouwd raken.

————-
Besluit op lange baan, club naar de maan
Wissel in stadion: club erin detail erin?
†† Stekker uit Fortuna? Voorkom euthanasie!
‡‡ Na raadsbesluit over en uit?
††† Failliet? Jammer Bjørn


Wagner & Partners A-Jeugdtoernooi:
Vanaf 1999 gaat het toernooi dat voordien bekendheid genoot onder de naam Jacques Joosten A-jeugdtoernooi door het leven als het Wagner & Partners A-jeugdtoernooi. Euro’s gaan voor traditie. Desalniettemin trekt het toernooi jaarlijks nog steeds een zeer sterk deelnemersveld en dient dan ook nog steeds als visitekaartje van de sterke Fortuna jeugdopleiding.

Erelijst:
1999 Brondby IF (Den)
2000 Fortuna Sittard
2001 FC Schalke ’04 (Dui)
2002 Atletico Mineiro (Bra)
2003 Sparta Praag (Tsj)
2004 Sparta Praag (Tsj)

Helaas nopen de financiële zorgen de club ertoe om het toernooi in 2005 niet door te laten gaan. Zal dit het definitieve einde van dit toernooi zijn? Nee, want Fortuna kondigt in 2012 een doorstart aan! Nu onder de naam Fitland Talent Cup.


Walle, van de J.

Beroep: Keeper
Job sluit bij de start van het seizoen 2016/17 aan bij het eerste elftal van Fortuna, nadat hij Fortuna’s jeugdopleiding heeft doorlopen. Hij wordt in principe derde keeper, tenzij hij beter doet dan Leon ter Wielen of Paul van der Helm. Dat lukt niet, Job blijft derde keuze – zeker als Fortuna in de winterstop Miguel Santos aantrekt.

Niet getreurd, Job tekent een nieuw amateurcontract voor het seizoen 2017/18. Nu is hij derde keus achter Miguel Santos en Aykut Özer. Toch maakt hij zijn debuut voor Fortuna Sittard en wel in november. Trainer Sunday Oliseh gunt Job een invalbeurt vlak voor tijd tijdens het thuisduel tegen FC Oss bij een 4-0 tussenstand. Job houdt zijn doel schoon in de resterende minuten. Job tekent begin 2018 zijn eerste profcontract bij Fortuna tot de zomer van 2019. De invalbeurt tegen FC Oss blijkt zijn enige contributie te zijn dat seizoen en dus kan Job altijd zeggen dat hij met Fortuna Sittard is gepromoveerd naar de eredivisie.

Aan de start van het seizoen 2018/19 wordt duidelijk dat Job in de pikorde gezakt is naar de vierde plek (na Alexei Koselev, Aykut Özer en Rowen Koot). Job kiest eieren voor zijn geld en gaat op huurbasis spelen bij hoofdklasser Groene Ster. Daar speelt hij wekelijks en wordt hij kampioen. Zijn contract loopt af in Sittard-Geleen. Hij tekent een contract bij nieuwbakken derdedivisionist Groene Ster.


Wang, E.

Beroep: Meppelse sjeng
Edwin dook op in januari 2013 op de Sittardse trainingsvelden, nadat zijn Belgische werkgever (Excelsior Veldwezelt) in vereffening was gegaan. Dat betekende dat Edwin kon gaan en staan waar hij wilde. Bij Fortuna mag hij nu de leiding proberen te overtuigen van zijn kunnen. En dat lukt, want hij tekent een contract op amateurbasis. Aan speeltijd in het eerste elftal komt hij echter niet toe. Op het einde van het seizoen 2012/13 vertrekt hij dan ook weer. Hij verkast naar de Belgische vierdeklasser VV Vlijtingen.


Wanrooij, V.

Beroep: kapitein.
In een elftal geeft altijd één iemand het ritme aan en in het dameselftal van Fortuna neemt Vera die taak op zich. Vera’s sterke fysiek zorgen ervoor dat er dynamiet in haar benen schuilt en het vijandige doel van afstand onder vuur te nemen, daar draait ze haar hand niet voor om. Met corners, vrije trappen en de positie van mid-mid weet Vera ook wel raad, hetgeen ervoor zorgt dat de aanvoerdersband elke wedstrijd strak om haar bovenarm zit.

Halverwege de competitie loopt Vera een enkelblessure op die haar een hele poos aan de kant houdt, maar ze keert na de winterstop weer terug, als basisspeelster en kapitein.


Watson, D.

Beroep: jeugdspeler.
Dion doorliep de jeugdopleiding van Fortuna Sittard en maakt bij aanvang van het seizoen 2013/14 de overstap naar het eerste elftal. De aanvaller maakt al snel zijn debuut als invaller in het tweede competitieduel uit bij FC Den Bosch. In totaal komt hij tot vier invalbeurten in zijn eerste seizoen bij het eerste elftal.

In zijn tweede seizoen meer van hetzelfde. Voor de winterstop verzamelt Dion zes invalbeurten, maar dat vindt Dion ontoereikend. Hij verlaat Fortuna in de winterstop en gaat spelen bij de Belgische vierdeklasser Bilzerse Waltwilder.


Weerders, R.
Beroep: forever young.
We worden een eerste keer met Rosi gecontronteerd in de presentatiegids van het seizoen 1986/87. Op dat moment is de piepjonge Rosi nog single, aangezien haar naam is voorzien van de titulatuur ‘mejuffrouw’. Verderop in de presentatiegids staat ze afgebeeld met de toenmalige rechterhand van Joop Castenmiller, Ger Meijers. Tussen hen in staat een grote asbak; ze hebben beiden ongetwijfeld heel wat afgerookt tijdens en buiten kantooruren.

Niet alleen de telefoontjes die binnenkomen handelt Rosi af, ze houdt zich ook bezig met administratieve taken en zaken zoals de verkoop van seizoenkaarten en de reguliere kaartverkoop. Als we de huidige Rosi vergelijken met de schuchtere tiepmiep uit een presentatiegids van weleer stellen we vast dat de tand des tijds nauwelijks vat heeft gehad op Rosi. Mogelijk dat dit één van de redenen is geweest dat Rosi alle stormen heeft doorstaan, velen heeft overleefd en nog altijd verbonden is aan de club.


Weert, van der R.

Beroep: spits.
Robert komt aan de start van het seizoen 1994/95 over van eerstedivisionist TOP Oss. Nieuwbakken trainer Pim Verbeek kan een ervaren spits wel gebruiken in een selectie die verder voornamelijk bestaat uit spelers die zojuist de Fortunajeugdopleiding hebben afgerond.

Het blijkt een prima aankoop, want Robert scoort zeventien doelpunten in een seizoen waarin Fortuna kampioen wordt. Dat kampioenschap maakt Robert niet mee, want in het één na laatste duel tegen De Graafschap trapt Jan Oosterhuis Robert uit de wedstrijd.

Robert staat maanden buitenspel met een afgescheurde kruisband. Als hij terugkeert in het seizoen 1995/96 speelt hij nog tien duels mee in de eredivisie. Fortuna handhaaft zich.

In het seizoen 1996/97 is Robert weer fit en is hij een belangrijke pion in het betonvoetbal van Pim Verbeek. Robert kan namelijk een bal vasthouden voorin, waardoor de rest van de ploeg de tijd heeft om de verdedigende stellingen te verlaten voor een spaarzame aanval. Het wordt wel Roberts laatste seizoen bij Fortuna, want de financiële lokroep uit Alkmaar is te groot. Samen met Fernando Ricksen verkast hij naar eerstedivisionist AZ.

Na afloop van zijn spelerscarrière, keert Robert ietwat verrassend terug bij Fortuna. Zijn gebaren richting Fortunapubliek na een treffer voor AZ in De Baandert in het seizoen 1998/99 waren namelijk niet al te fraai. Desalniettemin gaat Robert in het seizoen 2011/12 aan de slag als assistent bij de A1-jeugd van Fortuna.

Het jaar nadien wordt hij assistent van Jong Fortuna, om bij aanvang van het seizoen 2013/14 samen met Roel Coumans assistent te worden van trainer Wil Boessen bij het eerste elftal. Als Roel Coumans dan gedurende het seizoen vertrekt naar Hamburger SV, blijft Robert over als enige assistent. Een functie die hij ook zal bekleden onder de nieuwe hoofdtrainer Peter van Vossen in het seizoen 2014/15.

Of toch niet? Peter van Vossen haalt naast Jeffrey Kooistra ook Willy Dullens bij het eerste elftal en heeft Robert niet meer nodig. Robert houdt zich nu bezig met Jong Fortuna Sittard en Fortuna Sittard U15, zich vast afvragend wat ie verkeerd heeft gedaan.

Op het einde van het seizoen 2015/16 voert Fortuna een reorganisatie door. De jeugdopleiding wordt niet ontzien met als gevolg dat de functie van Robert wordt weggesaneerd. De wegen van Fortuna en Robert scheiden dus. Robert tekent een contract bij het Thaise FC Lampang – de club van oud-Fortunaspeler / trainer Wil Boessen.


Wehking, J.
Beroep:
Millenial.
Joshua meldt zich gedurende de voorbereiding op het seizoen 2019/20 in Sittard-Geleen. Joshua is een negentienjarige Duitse doelman, die einde-contract is bij 2.Bundesligist VfL Bochum. De gewezen Duitse jeugdinternational is dus op zoek naar een nieuwe club. Fortuna laat hem meetrainen. Tot een contract in Sittard-Geleen leidt dat niet, maar niet getreurd, hij tekent niet veel later een contract bij Hamburger SV II.

Een seizoen later tekent hij echter alsnog een contract bij Fortuna Sittard tot de zomer van 2022. Hij zal met Yanick van Osch moeten gaan uitvechten wie tweede keeper wordt achter eerste keuze Alexei Koselev. Joshua verliest dat duel, want als Alexei Koselev zijn basisplek verliest, wordt Yanick van Osch Fortuna’s eerste keeper. Fortuna haalt vervolgens ook nog Piet Velthuizen als vervangen van Alexei Koselev, waardoor Joshua derde keeper blijft.

Het is een teken aan de wand. In de zomerstop kiest Joshua eieren voor zijn geld. Hij gaat op huurbasis spelen bij eerstedivisionist MVV Maastricht, maar ook in Maastricht komt hij niet aan speeltijd toe. Op het einde van het seizoen scheiden de wegen van Fortuna Sittard en Joshua.


Wiafe Dianque, F.

Beroep: Geordie.
Frank mag op het einde van het seizoen 2015/16 zijn kunsten komen tonen bij Fortuna. De spits van topklasser FC Lienden wil hogerop. Fortuna kan een goede aanvaller goed gebruiken voor het seizoen 2016/17. Wordt Frank de nieuwe spits?

Ja dat wordt hij. Frank tekent eind juni 2016 een profcontract bij Fortuna Sittard.

Een succes wordt dat niet. Frank komt in de eerste seizoenshelft nauwelijks aan spelen toe en trekt daar in de winterstop zijn conclusies uit. Hij verlaat Fortuna en keert terug naar – nu tweededivisionist – FC Lienden.


Wielen, ter L.

Beroep: Doelman.
Leon tekent aan de start van het seizoen 2016/17 een tweejarig contract bij Fortuna Sittard. De 27-jarige doelman komt over van eerstedivisionist Achilles ’29. Hij moet de leemte vullen die Ferhat Kaya achterlaat.

Dat lukt niet. Leon is weliswaar eerste keuze, maar maakt een onzekere indruk. In de winterstop trekt Fortuna Miguel Santos aan, die eerste keeper wordt. Leon verdwijnt naar het tweede plan. Op het einde van het seizoen vertrekt Leon naar derdeklasser SV Spakenburg.


Wille, J.
Beroep: Lastige jongen.
Julius komt eind januari 2012 op proef meetrainen bij Fortuna Sittard. De aanvallende middenvelder staat onder contract bij eerstedivisionist AGOVV Apeldoorn, maar is daar niet echt welkom meer. Julius wordt er namelijk van verdacht dat hij een stemming organiseerde onder de spelers over het functioneren van trainer Hans van Arum. Het bestuur van AGOVV schaarde zich achter Hans van Arum en die heeft geen behoefte meer aan Julius.

Julius zoekt dus een nieuwe club en wellicht kan Fortuna aanvallende versterking op het middenveld gebruiken. Maar tot een contract komt het niet. Uiteindelijk stapt Julius over naar topklasser SC Genemuiden bij de start van het seizoen 2012/13.


Wintjens, D.
Beroep: Mestreechtenaer.
Danny tekent aan het begin van het seizoen 2009/10 een contract bij Fortuna Sittard. De keeper speelde eerder voor MVV, FC Twente, SC Heerenveen en komt over van eerstedivisionist VVV Venlo, waar hij overbodig was.

Danny moet de vacature David Meul gaan invullen en dat is geen makkelijke opgave. Nadat Danny eerst de concurrentiestrijd van Dave Grootaerts verliest, komt hij toch vrij snel in de basis. Danny speelt een behoorlijk seizoen, dat hem contractverlenging oplevert.

Ook in het seizoen 2010/11 blijkt Danny een betrouwbare sluitpost te zijn. Hopelijk meer van hetzelfde in het seizoen 2011/12.

Danny stelt niet teleur. Opnieuw toont hij een betrouwbare sluitpost te zijn in het succesvolle seizoen 2011/12. Na afloop wil Fortuna verder met Danny en doet hem een nieuwe aanbieding, maar daar gaat hij niet op in.

Hij gaat opzoek naar een nieuwe club en na een lange zoektocht vindt hij die nieuwe ploeg en wel in de eredivisie: PEC Zwolle.


Wirtz, E.

Beroep: Pizzabäcker.
Enzo komt op het einde van het seizoen 2015/16 op proef meetrainen bij Fortuna. De twintigjarige Duitse aanvaller van regionalligist FC Wegberg-Beeck zoekt een nieuwe club; Fortuna zoekt aanvallende versterking. De tijd zal leren of Enzo de speler is die we zoeken. Nee, bij aanvang van het seizoen tekent hij niet in Sittard-Geleen, maar bij regionalligist Wuppertaler SV.


Wisman, H.
Beroep: degradatie vermijder.
Begin februari 2007 wordt Henk vanachter een gordijn getoverd. Henk wordt de nieuwe trainer in het seizoen 2007/08! Henk kan bogen op behoorlijke resultaten in het verleden, dus wie weet. We zullen het moeten afwachten.

Het gaat niet lang goed. Daar waar Henk in het begin van het seizoen nog leuke resultaten neerzet, komt Fortuna uiteindelijk toch op de laatste plek terecht. Hans Erkens is daar niet blij mee en hij stelt Henk tijdelijk op non-actief vlak voor de winterstop.

Het woordje tijdelijk wordt toegevoegd omdat Fortuna zeer waarschijnlijk geen geld heeft om Henk te ontslaan. Hans Erkens biedt Henk enkele alternatieve functies aan binnen de organisatie maar daar gaat Henk niet mee akkoord.

En dus rest er niets anders dan een afvloeiingsregeling overeen te komen. Dat lukt uiteindelijk en daarmee komt er een einde aan deze soap. Henk tekent enkele weken later een contract bij hoofdklasser ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht.

In het seizoen 2008/09 komt Henk toch weer in het nieuws rond Fortuna Sittard, zeer tegen zijn zin, maar het kan niet anders. Fortuna Sittard heeft nog steeds zijn afkoopsom niet geheel betaald. Henk wil de club niet failliet maken, maar wil wel zijn geld. Hans Erkens doet de befaamde uitspraak: “Als Henk om dreigt te komen van de honger, moet hij meteen bellen“. Iedereen blijft achter in verbijstering, maar Henk houdt zich maar gedeesd.


Wit, de S.
Beroep: Hardervicummer.
Sem komt in november 2014 meetrainen bij Fortuna. De negentien-jarige middenvelder staat onder contract bij ADO Den Haag dat hem uitgeleend heeft aan eerstedivisionist FC Dordrecht, waar hij niet aan spelen toekomt. De jeugdinternational is dus op zoek naar iets nieuws.

Vanwege zijn verleden bij Almere City FC, zal hij wel op de radar zijn blijven staan van trainer Peter van Vossen en dus komt hij meetrainen in Sittard-Geleen. Dat doet hij naar behoren, want tijdens de winterstop tekent hij een huurcontract in Sittard-Geleen voor het restant van het seizoen.

Als Sem niet geblesseerd is, is hij een vaste waarde centraal in de verdediging. Sem wil langer blijven bij Fortuna, maar Fortuna ziet dat niet zitten. Sem keert terug naar ADO Den Haag, dat hem laat gaan naar Jong Cambuur Leeuwarden.


Wolfgang, J.
Beroep: Otto Normalverbraucher.
Talentvolle verdediger met Duitse achternaam en dito beroep gold ooit als een grote belofte, maar kon dat nergens waarmaken. Kwam tekort voor SC Heerenveen en probeerde er vervolgens maar bij eerstedivisionist Helmond Sport iets van te maken. Na één seizoen trok hij ook daar de deur achter zich dicht.

Zakte vervolgens af naar het zuiden en sloeg zijn tenten op in Sittard. Voor aanvang van het seizoen 2006/07 gaat Jerrel proberen een contract af te dwingen.

Technisch adviseur Willy Dullens is positief over Jerrel, maar als Jerrel twijfelt of hij een handtekening zal zetten onder een contract weet trainer Frans Körver genoeg. Iemand die niet 100% zeker is van zijn zaak, kan maar beter niet tekenen, wegwezen dus. Jerrel tekent een contract bij hoofdklasser ONS Sneek.


Wolk, P.
Beroep: commercieel manager.
Pierre wordt in juli 2005 gepresenteerd als interim-directeur die zich gaat toeleggen op commerciële zaken. Die laatste portefeuille is vacant sinds het vertrek van Ruud Hesp en behoeft dringend invulling nu de schuld van Fortuna’s rug is en de club kan gaan bouwen aan de toekomst. Een algemeen directeur heeft Fortuna al sinds het vertrek van Theo Mommers in september 2002 niet meer.

Echter, Pierre komt al snel in verlegenheid vanwege artikelen in de krant van gesjoemel in het verleden. Dit beschadigt zijn imago en hindert hem in het functioneren als commercieel manager. We zijn benieuwd hoe dit afloopt. Slecht, Pierre stapt uiteindelijk zelf maar op in augustus 2005, want zijn positie is onhoudbaar. Het duurt tot maart 2006 vooraleer Fortuna een nieuwe interim-directeur aanstelt: Hans Erkens.


Wouters, K.
Beroep: Cowboy Genk.
Na een testperiode na afloop van het seizoen 2006/07 bij MVV probeert de negentienjarige Kevin het ook eens bij Fortuna. In een oefenwedstrijd die nergens om gaat is het natuurlijk lastig je te bewijzen en dat lukt hem dan ook niet. Is deze Genkse verdediger het zoveelste uitvloeisel van het sportieve beleid van Erkens/Körver? Kevin keert terug naar reserven van KRC Genk.


Wouters, J.

Beroep: Europees kampioen.
Jan meldt zich juli 2021 bij Fortuna Sittard. Hoofdtrainer Sjors Ultee heeft behoefte aan verdere ondersteuning van zijn elftal en voegt Jan toe als klankbord.

Het blijkt een voor de buitenwacht stil klankbord te zijn, want we horen nooit iets van Jan. Hoeft ook niet, zolang hij Sjors Ultee van wijze adviezen voorziet.

Op het einde van het seizoen verlaat Jan Fortuna. Hij wordt assistent-trainer van Ajax O18.


Wright, A.
Beroep: snelheidsmaniak.
Andrew (of ook wel Andy) maakte bij aanvang van het seizoen 1999/00 de overstap van het tweede elftal van Leeds United naar het eerste van Fortuna Sittard.

Een basisplek krijgt hij niet onmiddellijk van Bert van Marwijk. Tijdens de invalbeurten die de vleugelspits krijgt, toont hij te beschikken over een aardige passeerbeweging, hij is erg snel, maar omdat kracht en overzicht ontbreekt, blijft er niet veel meer over dan een hoop gepriegel op de vierkante centimeter.

Hij is wel de eerste Fortunees die scoort in het nieuwe stadion tijdens het openingsduel tegen Schalke ’04 (1-1). Maar na een paar maanden, verlaat hij Fortuna. Heimwee, gedesillusioneerd? Toch wel jammer, want zo verliezen we onze laatste Brit in de selectie. Andy duikt later op bij Harrogate Town AFC, dat uitkomt in de Northern Premier League, dat uitkomt op het zevende Engelse niveau.


Wulterkens, L.
Beroep: Sjpaubikse jong.
Fortunajeugdspeler Luc is voordat hij debuteert in het eerste elftal van Fortuna al een redelijk bekende speler. Tenminste voor scouts uit het Verenigd Koninkrijk. Hij liep onder andere stage bij Glasgow Rangers, maar dat mondde niet uit in een contract. Ook goed, dan blijft hij dus bij Fortuna en hopelijk gaan we daar veel plezier aan beleven.

Luc stroomt in het seizoen 2008/09 door naar de hoofdmacht van Fortuna Sittard en debuteert in maart 2009 thuis tegen FC Dordrecht, maar het is niet voldoende voor een contract voor het seizoen 2009/10. Luc vertrekt naar eersteklasser FC Vinkenslag.