De belangrijkste wedstrijd is de eerstvolgende“. Het is een cliché dat je spelers, trainers en clubbestuurders vaak hoort gebruiken. Verder kan het ook niet ontkend worden dat supporters leven bij de waan van de dag. Nergens kan het tij zo snel keren als in voetbal. Daar vormt Fortuna Sittard ook geen uitzondering op. Gevolg is, dat het verleden van onze club al gauw ondergesneeuwd raakt. Dat is erg jammer, want onze club heeft een rijke geschiedenis.

In de rubriek ‘Nao Achtere’ maken we dus even pas op de plaats en blikken terug in de geschiedenis van Fortuna Sittard (en haar voorgangers). We doen dat op zes manieren. Ten eerste, lichten we Fortuna’s doopceel. Fortuna is een fusieclub: wie zijn Fortuna’s voorvaderen? Vervolgens presenteren we een chronologisch seizoenoverzicht van de geschiedenis van Fortuna Sittard, dat in 1968 start.

Ten derde, laten we de beste voetballers die het geel/groen (van FSC, Fortuna SC en Fortuna Sittard), het groen/wit (van Fortuna ’54) of het geel/blauw (van Sittardia) hebben gedragen de revue passeren in de ‘Eeuwige Top ’54’. Deze rubriek wordt gevolgd door Fortuna’s schutterslijst allertijden. Vervolgens komen de ietwat mindere goden die zich in ons shirt hulden langs in de rubriek ‘Vergeten en Vergeven’, want hoe je het ook wendt of keert, het was niet altijd hosanna in Sittard en daar lopen we niet voor weg.

Ten slotte is er aandacht voor de stad Sittard. Met alle aandacht voor Fortuna zou je bijna vergeten hoe mooi de stad eigenlijk wel niet is.


Fortuna’s doopceel

Seizoensoverzichten

De Eeuwige Top ’54

Schuttersranglijst

Vergeven en Vergeten

De stad Sittard