Ach ja, vroeger. Toen de linkshalf uit Lindenheuvel kwam, toen je de trainer met je paraplu door het hek heen te lijf kon gaan, toen in de rust de namen van de sponsors werden voorgelezen en toen het huisorkest nog de Trompetenecho speelde. Ergens in die tijd – ik was zeven jaar – ging ik voor het eerst naar Fortuna SC. We moesten tegen Wageningen en het werd 0-0. Van die wedstrijd herinner ik me alleen dat het een mooie zaterdagavond in het voorjaar was, dat we onoverdekt naast de hoofdtribune zaten en dat Jo Bux een opzichtige poging deed om een penalty te versieren. Dat is niet veel, maar ze vormen het beginpunt van deze rubriek, waarin ik mijn herinneringen aan vele seizoenen vol legendarische, maar ook vol vergeten wedstrijden en spelers wil optekenen.

Lees de acht portretten (die begin jaren 2000 zijn opgesteld).