Lacroix, M.
Beroep
: falende rechtsbuiten.
Als de voorbereiding op het seizoen 2005/06 op zijn eind loopt, traint plots een 25-jarige Fritz Emeran look-a-like met de selectie mee. Het blijkt te gaan om Michaël, die geen nieuw contract kreeg bij Eendracht Aalst, dat uit de tweede klasse is gedegradeerd.

Michaël gaat trachten bij Fortuna een contract af te dwingen, nadat MVV-trainer Andries Jonker al na één speelhelft Michaël te kennen had gegeven ‘geen tijd in deze speler te willen steken’ en hem doorstuurde.

Zijn eerste optreden voor Fortuna betreft de oefenwedstrijd die Jong Fortuna tegen SV Meerssen speelt. De eerste helft doet Michaël het nog redelijk, maar in de tweede helft komt hij tot slechts zes balcontacten. De oefenwedstrijd met de eerste selectie tegen VV Sittard wordt helemáál een drama voor Michaël. Geen snelheid, geen passeerbeweging, niks.

Enkele dagen later geeft de club aan dat er een voortijdig einde is gekomen aan Michaëls proefperiode. Michaël vertrekt naar de Belgische derdeklasser R. Francs Borains.


Lagouireh, N.
Beroep
: huurling.
Nayib komt begin februari 2016 de Sittardse rangen versterken. De 24-jarige rechtsbuiten komt op huurbasis over van eredivisionist Roda JC.

De eerste weken is Nayib geblesseerd, maar als hij eenmaal fit is verwerft hij een basisplek in het team van Ben van Dael.

Op het eind van het seizoen scheiden de wegen. Een nieuwe club vindt hij niet meteen. Pas bij aanvang van het seizoen 2017/18 keert Nayib terug op de voetbalvelden in de tweede klasse amateurs in België bij KS Hasselt.


Lake, T.
Beroep
: scorende debutant.
Toshio meldt zich in juni 2021 bij Fortuna en tekent een amateurcontract. De twintigjarige aanvaller komt over van Feyenoord.

Hij sluit voorlopig aan bij Fortuna Sittard O21, maar vanwege personele problemen in de spits zit hij op de eerste speeldag van het seizoen 2021/22 bij de selectie van het eerste elftal. Hij valt ook in en levert een assist en scoort de winnende treffer tegen FC Twente. Is dat de opmaat naar meer?

Het levert hem in ieder geval een profcontract op tot de zomer van 2022 met een optie op nog twee seizoenen. In de eerste seizoenshelft speelt Toshio elf competitieduels mee, maar het huzarenstukje dat hij in zijn eerste duel leverde, lukt niet nog een keer.

Om wedstrijdritme op te doen verhuurt Fortuna Toshio in de winterstop aan eerstedivisionist MVV Maastricht voor het restant van het seizoen. Toshio speelt er geregeld en keert op het einde van het seizoen terug naar Fortuna Sittard, maar Fortuna besluit de optie in zijn contract om zijn contract te verlengen niet.

Toshio verlaat Fortuna Sittard dus transfervrij en tekent in de eerste divisie bij TOP Oss.


Lallo, di, A.
Beroep
: brommer.
Donderdagavond speelt Anthony nog met zijn oude club eerstedivisionist MVV, de dag erna tekent hij bij Fortuna. De doldrieste voorbereiding op het seizoen 2009/10 kent bijkans zijn hoogtepunt. De Waalse snelheidsmaniak heeft het in Maastricht dermate bont gemaakt dat hij zomaar naar Fortuna mag vertrekken.

Zonder ook maar één testminuut op de klok onderschrijft hij een tweejarig contract en laat daarmee de klaagzang inzake vleugelspelers prompt verstommen. Nu maar hopen dat zijn snelheid in het veld gelijke tred houdt met de snelheid waarmee zijn transfer is geregeld.

Niet echt is het antwoord. Anthony speelt vrijwel altijd, maar overtuigen kan hij zelden. Hopelijk wordt het seizoen 2010/11 beter.

Nee, dat wordt het niet. Meer van hetzelfde. Anthony kan zelden overtuigen, alleen op het einde van het seizoen wordt zijn spel iets beter. Wellicht is dat omdat hij een nieuw contract moet binnenhalen.

Dat lukt, maar niet bij Fortuna. Anthony verhuist naar de Belgische tweedeklasser KSV Roeselare.


Laloux, P.-A.
Beroep
: carrier.
Pierre-Alain doet in een oefenduel tegen De Ster op het einde van het seizoen 2014/15 mee. De 24-jarige centrale verdediger komt uit voor derdeklasser Sprimont Comblain, maar wil blijkbaar hogerop. Voldoende voor een contract?

Nee, Pierre-Alain vertrekt weer en tekent een contract bij zijn vorige werkgever: Sprimont Comblain.


Landerl, R.
Beroep
: pingelende professor.
Rolf is een Oostenrijkse links/rechtsbuiten die verbazend goed Nederlands spreekt. Pingelen is zijn hobby en daar heeft ie zijn beroep van gemaakt. Verder schijnt Rolf nogal een leesgierige voetballer te zijn. De boeken van Ernest Hemingway mag hij graag lezen.

Rolf komt de Fortunaselectie versterken gedurende de eerste competitiehelft van het seizoen 1999/00. Hij komt over van eredivisionist AZ.

Rolf blijkt inderdaad een versterking voor de Fortuna-aanval te zijn. Toch is er ook een minpunt: hij gaat zich nogal eens te buiten aan wat men noemt “professioneel gedrag”. Vraag ene Marco Gentile maar naar de details. Alhoewel dat gedrag soms verdomde handig is, zitten we daar in Sittard niet direct op te wachten.

In het seizoen 2000/01 is er weinig nieuws onder zon. Rolf pingelt rustig verder. Nou ja, een man passeren is één ding. Vervolgens een goeie voorzet afleveren of zelf scoren is er niet bij. Nou ja, als hij die takken van sport ook nog beheerste, speelde hij natuurlijk niet in Sittard.

In het seizoen 2001/02 is Rolf zowat het enige lichtpuntje in de selectie, maar om hem dan maar meteen op te roepen voor het nationale elftal van Oostenrijk? Dat gaat toch wat ver.

Toch is dat wat er gebeurt. Fortuna heeft een heuse international! Nou ja, heel eventjes dan, want ook hij verlaat de club transfervrij na het dramatische seizoen 2001/02.

Eredivisionist FC Groningen is zijn volgende halte.


Lamprou, L.
Beroep
: Trifilara.
Lazaros komt vlak na de start van het seizoen 2018/19 op huurbasis voor een seizoen over van PAOK Saloniki, dat uitkomt in de Griekse super ligue. De twintigjarige Griekse jeugdinternational, die de jeugdopleiding van Panathinaikos doorliep, moet Fortuna aanvallend versterken.

Hij komt het beste tot zijn recht op de rechterflank, maar Fortuna speelt hem uit op de linkerflank. Dat doet hij prima, want hij wordt al snel een vaste waarde. Na de winterstop, als Fortuna met twee aanvallers gaat spelen, speelt Lazaros vanaf de rechterflank.

Het maakt Lazaros niet uit, want vanaf beide flanken is hij levensgevaarlijk. Uiteindelijk produceert hij acht competietreffers en vijf assists en daarmee is hij erg belangrijk.

Op het einde van het seizoen keert hij terug naar PAOK, waar hij zijn contract verlengd tot de zomer van 2023. Wie hem wil overnemen van PAOK dient 10 miljoen euro over te maken.


Laumann, J.
Beroep
: Paus.
In de voorbereiding van het seizoen 2008/09 meldt Joseph zich bij Fortuna. De Duitse spits ontslagen door 3. Bundesligist FC Rot-Weiss Erfurt omdat hij zich in Duitsland ziek meldde terwijl hij bij Vitesse op proef was, hengelt naar een contract.

Om te verhullen dat hij op proef was bij Vitesse trainde hij in Arnhem mee onder de naam Joseph Ratzinger, de paus. Niet alleen een leugenaar dus, maar ook een dommerik, want zou het kiezen voor zo’n naam niet juist tot ophef leiden? Ophef die hij zo graag wilde voorkomen?

Na zijn mislukte stage bij Vitesse trainde hij nog mee bij Dunfirmline Athletic en FC Den Bosch. In Den Bosch viel hij door de mand vanwege zijn gebrekkige conditie.

Een leugenaar, een dommerik en conditioneel niet fit. Typische karaktertrekken die hoog op het verlanglijstje staan van de niet-bestaande Fortunascouting! Joseph traint dus een week mee! Dat worden twee weken, maar het resultaat is hetzelfde: geen versterking. Wegwezen.

Oberligist Sportfreunde Siegen ziet wel wat in Joseph en daar tekent hij een contract.


Laursen, N.
Beroep
: Man van 1 miljoen.
Nikolai traint in de voorbereiding van het seizoen 2019/20 mee op proef. De 21-jarige Deense aanvaller staat onder contract bij PSV, maar in Eindhoven komt hij niet aan speeltijd toe. Iets waar de gewezen jeugdinternational op zijn leeftijd behoefte aan heeft. Wordt het Fortuna?

Nee, want op de dag dat Fortuna aangeeft dat de stage geslaagd is en dat de club wil onderhandelen over een contract, tekent Nikolai bij eredivisionist FC Emmen.


Lazetić, L.
Beroep
: Zvezda.
Marko meldt zich kort na aanvang van het seizoen 2023/24 in Sittard. De huurling van de Italiaanse grootmacht AC Milan moet de vervanger in de selectie worden van de vertrokken Paul Gladon. De negentienjarige aanvaller en Servisch jeugdinternational mag in Sittard komen tonen wat hij in zijn mars heeft.

Vroeg in het seizoen krijgt Marko enkele kansen in de basis, maar komt niet tot scoren. Richting winterstop raakt hij uit beeld. Het ligt voor de hand dat het huurcontract in de winterstop verscheurd wordt, maar Marko blijft verrassend in Sittard.

Aan spelen komt Marko niet meer toe. Op het einde van het seizoen keert hij terug naar huurbaas AC Milan, dat hem opnieuw verhuurt, nu aan FK TSC Bačka Topola, dat uitkomt in de Servische Superliga.


Leeuwenburgh, P.
Beroep
: Godenzoon.
Peter meldt zich tijdens de voorbereiding op het seizoen 2018/19 in Sittard-Geleen. De 24-jarige keeper is er niet in geslaagd door te breken bij Ajax en zoekt nu een nieuwe werkgever. Fortuna zoekt een opvolger voor de vertrokken Miguel Santos. De tijd zal leren of Peter kan overtuigen.

Nee, dat kan hij niet. Peter krijgt geen contract in Sittard-Geleen. Hij tekent uiteindelijk bij Cape Town City FC, een club die uitkomt op het hoogste niveau in Zuid-Afrika.


Lehnhart, S.
Beroep
: Geißbock.
In de voorbereiding van het seizoen 2004/05 is het een komen en gaan van spelers op proef. Sascha is er daar één van. In het verleden stond hij onder andere onder contract bij 1. FC Köln, R. Antwerp FC en Leicester City FC. Recentelijk speelde hij voor Germania Teveren in de landesliga.

Voor Fortuna speelt hij een aardig oefenduel tegen Aberdeen, maar dat blijkt niet genoeg voor een contract. Fortuna gelooft namelijk niet dat Sascha alles aan de kant wil zetten voor een profavontuur in Sittard.

Sascha wordt dus doorgestuurd en hij keert terug naar Germania Teveren, dat gepromoveerd is naar de verbandsliga.


Leinarts, J.

Beroep: veiligheidssmurf.
Al meer dan vijftig jaar zet John zich op diverse manieren in voor de club en dat is bewonderenswaardig. De meeste supporters kennen hem echter als veiligheidscoördinator (bij uitwedstrijden), afgekort VC. Het feit dat dit niet het leukste baantje is, zal er mede voor hebben gezorgd dat John het al zo lang uithoudt bij de club.

Geliefd is hij bij niemand. Zijn stuurse houding, norse blik en voorliefde voor gelijke spelen zijn hier debet aan. John hoopt eigenlijk nooit op een overwinning voor Fortuna. Immers, indien de juiste supporters zich op de juiste plek bevinden, zou het wel eens uit de hand kunnen lopen en dat kan John natuurlijk niet gebruiken.

Uitwedstrijden die worden aangevangen met meer dan één bus bezorgen hem slapeloze nachten en de vraag rijst dan ook of John nog wel op zijn plaats is als VC.

In oktober 2014 wordt John vanwege zijn verdiensten voor de club benoemd tot erelid van Fortuna Sittard. Een aantal dagen later overlijdt hij als gevolg van een slepende ziekte.


Lejeune, B.
Beroep: enige scout.
Sinds een paar jaar is Bèr betrokken bij het technische beleid van de club. Men miste een klankbord voor de trainer en kwam uiteindelijk uit bij Bèr, iemand die zijn sporen heeft verdiend in het Limburgse amateurvoetbal.

Sindsdien is Bèr betrokken geraakt bij het technische reilen en zeilen en treedt voor aanvang van het seizoen 2010/11 toe tot de trainersstaf die rond Wim Dusseldorp wordt gevormd.

Na het vertrek van Wim Dusseldorp naar Venlo doet Bèr een stapje terug en wordt hoofd van Fortuna’s scoutingsapparaat. Nu ja, dat is overdreven. Want aan wie geeft hij dan leiding? Aan niemand, want hij is de enige scout binnen de club!

En dat zal nog wel even zo blijven, want als je aan Bèr vraagt wat ‘scouten’ inhoudt zwijgt hij als het graf. Op deze manier zal hij ook wel de enige scout blijven binnen Fortuna.

Als hoofdscout neemt Bèr ook deel aan het ‘technisch platform’. Daarin zitten nog een aantal zwaargewichten, maar dat zijn geen scouts. Scoutingsresultaten van Bèr? Niets over bekend.


Lekesiz, G.

Beroep: tester.
Gökhan komt bij aanvang van het seizoen 2015/16 meetrainen bij Fortuna. De 24-jarige aanvaller heeft bij drie Duitse clubs aangetoond dat hij Torinstinct heeft in het tweede elftal – meest recentelijk MSV Duisburg.

Goed genoeg voor het eerste van Fortuna? Absoluut, want binnen een week sleept hij een contract in de wacht.

Gökhan begint sterk aan de competitie en speelt zich in de basis, maar al snel stokt de doelpuntenproductie. Peter van Vossen laat hem desondanks staan; zijn opvolger Ben van Dael niet. Gökhan komt in totaal tot vijf doelpunten.

Op het einde van het seizoen licht Fortuna de optie in Gökhans contract voor een tweede seizoen niet. Gökhan verlaat Fortuna tekent in de regionalliga bij SC Wiedenbrück.


Lemmens, J.

Beroep: geen broer van Ingrid.
Jeremy speelt al sinds 2007 bij Fortuna en doorloopt verscheidene jeugdreeksen. Uiteindelijk is hij te oud voor de A1 en (nog) niet goed genoeg voor het eerste elftal. Omdat Fortuna niet over een tweede elftal beschikt, valt Jeremy tussen wal en schip.

Hij mag meespelen als de ‘grote jongens’ een oefenmatch overslaan, maar komt in de Jupiler League nooit veel verder dan de bank.

Hieruit trekt Jeremy zijn conclusies en vertrekt op het einde van het seizoen 2011/12. Het seizoen 2012/13 zal hij uitkomen voor eersteklasser SV Meerssen.


Lemmens, M.

Beroep: beentjesknuffelaar.
Tijdens het seizoen 2009/10 zit er plots een nieuw ventje op de bank. Het is even wennen, zo zonder haar, na jarenlang Peter Brune te zijn gewend. Verder valt Marco weinig op.

Het feit dat hij in het seizoen 2015/16 nog altijd aan de club verbonden is zal wel een aanwijzing zijn dat hij zijn werk naar behoren doet.

Alles verandert in het seizoen 2016/17. In de winterstop neemt Sunday Oliseh de functie van hoofdtrainer over van Ben van Dael. Marco vindt dat Sunday Oliseh hem gebruikt als een stuk vuil en neemt op een gegeven moment ontslag.

Die lezing bevestigt hij voor de arbitragecommissie die begin 2018 dient als de maat vol is en Fortuna van Sunday Oliseh afwil. Marco keert niet terug.


Leuhena, S.
Beroep
: Indo Geleendenaar.
Serge doorliep de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. Zijn wortels liggen in Indonesië, maar het is toch een echte man van Geleen. Het voor de A-jeugd redelijk succesvolle seizoen 2005/06 levert Serge een kans op bij het eerste elftal.

Hij mag meespelen/trainen in de afsluitende reeks oefenduels die Fortuna speelt, maar daar blijft het bij.


Liard, P.
Beroep
: Franzoos.
Philippe is een linkerverdediger die in de voorbereiding op het seizoen 2010/11 op proef komt. De Fransman speelde de afgelopen jaren bij de Belgische tweedeklasser KV Oostende. Wordt Philippe de nieuwe Nico Vanek?

Ja, Philippe tekent een contract in Sittard-Geleen en wordt de nieuwe linksback, maar hij wordt niet de nieuwe Nico Vanek. Philippe valt op vanwege zijn slordige spel dat hem keer op keer op gele kaarten komt te staan. Met dertien gele en een rode kaart loopt hij tegen de nodige schorsingen op.

Philippe neemt op het einde van het seizoen afscheid van Fortuna Sittard. Hij tekent bij de Belgische derdeklasser RFC Tournai.


Lijst van twaalf:
Als Fortuna Sittard op het eind van het seizoen 2001/02 zwaar in financiële nood zit en ook nog eens degradeert, moet de club kost wat kost af van haar dure werknemers met doorlopende eredivisiewaardige contracten.

Enkele spelers die weg moeten vinden zelf elders emplooi, maar twaalf anderen lukt dat niet en zij vinden zich op 21 mei 2002 terug op een lijst van werknemers voor wie Fortuna een verzoek tot ontslag zal indienen bij de KNVB.

De twaalf zijn: Marcel Akerboom, Pascal Averdijk, Colin Cramb, Fritz Emeran, Stijn Haeldermans, Ronald Hamming, Jochem van der Hoeven, Dennis Krijgsman, Mischa Rook, Hans Verèl, Hans Vergeer en Mark Zegers.

De lijst zal al snel uitdunnen tot een “lijst van zes“.


Lijst van zes:
De twaalf werknemers van Fortuna Sittard die op de “lijst van twaalf” prijken, voelen zich toch niet zo gemakkelijk op die lijst. En hoe dichter we bij de dag van de waarheid komen (de arbitragezaak), hoe ongemakkelijker het wordt. En dus zijn die twaalf op zoek naar een andere club, of proberen ze er met de club uit te komen zonder een rechtszaak.

Zes spelers van de lijst van twaalf vinden uiteindelijk een oplossing voordat de arbitragezaak dient. Mark Zegers vindt een nieuwe club: Helmond Sport. Marcel Akerboom, Fritz Emeran en Jochem van der Hoeven binden in en gaan akkoord met de salarycap van 54.000 euro. Colin Cramb en Stijn Haeldermans treffen een schikking met Fortuna en ontbinden hun doorlopende contract.

De overige zes laten het aankomen op een arbitragezaak en maken dus deel uit van de “lijst van zes“. Dat zijn: Pascal Averdijk, Ronald Hamming, Dennis Krijgsman, Mischa Rook, Hans Verèl en Hans Vergeer. Uiteindelijk zal de arbitragecommissie de werknemers in het gelijk stellen. Fortuna mag de contracten van deze zes niet kosteloos ontbinden.


Linssen, B.
Beroep
: Veritasser.
Bryan doorliep de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. Bij aanvang van het seizoen 2008/09 komt hij bij het eerste elftal terecht. In de openingswedstrijd van het seizoen tegen FC Emmen valt hij in.

Hopelijk het begin van een mooie carrière. Dat lijkt inderdaad het geval, want halverwege het seizoen speelt Brian zich in de basis. Aangezien de toekomst van Fortuna op het spel staat, wordt er aan Bryan getrokken.

MVV lijkt de meest concrete gegadigde. Fortuna is in een hevige strijd verwikkeld met de KNVB over het voortbestaan en kan Bryan niets anders adviseren dan te tekenen bij een andere club, mocht die mogelijkheid zich voordoen voordat Fortuna bestaanszekerheid heeft.

En dat doet Bryan, want hij tekent bij eerstedivisionist MVV. Twee weken later heeft Fortuna haar strijd met de KNVB gewonnen, maar Bryan is dan al weg.


Linssen, E.
Beroe
p: oudere broer van.
Edwin is de oudere broer van Bryan en komt over op huurbasis van eredivisionist Roda JC halverwege het seizoen 2009/10. Fortuna kan een ervaren middenvelder wel gebruiken, en bij Roda komt Edwin nauwelijks aan de bak.

Dus komt Edwin naar Sittard-Geleen. Hij wordt onmiddellijk gepromoveerd tot aanvoerder en moet het elftal in veilige haven loodsen. Dat lukt met hangen en wurgen, maar overtuigen deed Edwin zelden.

Op het einde van het seizoen keert Edwin terug naar eredivisionist Roda JC.


Linssen, S.
Beroep
: jeugdspeler.
Sjoerd doorloopt de jeugdopleiding van Fortuna Sittard en maakt aan de start van het seizoen 2013/14 de overstap naar het eerste elftal. De verdediger moet al snel aan de bak als de ziekenboeg vol zit met verdedigers.

Hij debuteert in de vierde competitiewedstrijd uit bij FC Oss. Sjoerd doet het prima in zijn debuutjaar, waarin hij tot achttien duels komt. Het levert hem een contract op voor het seizoen 2014/15.

In dat seizoen is Sjoerd nog steeds tweede/derde keuze, maar omdat Niels Vets al snel geblesseerd raakt, komt Sjoerd dichter bij het eerste elftal. Hij speelt voor de winterstop zevenmaal mee in een elftal dat niet draait, maar verliest na de winterstop, als Ramon Voorn is vertrokken, de slag om een basisplek in de verdediging van Dennis Dengering. Als dan ook nog Sem de Wit aansluit, komt Sjoerd nauwelijks nog aan bod.

Op het einde van het seizoen wordt zijn aflopende contract niet verlengd. Hij maakt de overstap naar hoofdklasser VV Gestel.


Lima, M.
Beroep
: Kaapverdiaan.
Mailson komt op het einde van het seizoen 2015/16 op proef meetrainen bij Fortuna. De vleugelaanvaller vond in het seizoen 15/16 geen club, nadat zijn contract bij FC Dordrecht, dat uit de eredivisie degradeerde, op het einde van het seizoen 2014/15 niet werd verlengd.

Hij zoekt dus een nieuwe club en Fortuna biedt hem een kans om te laten zien wat hij kan. Het is voldoende voor een amateurcontract voor het seizoen 2016/17, dat hij eind juni aan de vooravond van het seizoen 2016/17 tekent in Sittard-Geleen.

Een week later scheurt hij echter de kruisband in zijn linkerknie, waardoor er een kruis kan over het seizoen.

Toch niet, hij neemt wat voorsprong op zijn herstelschema en is op het einde van het seizoen weer fit. Als beloning mag hij in het op een na laatste duel (uit bij RKC) invallen en dus debuteren voor Fortuna Sittard.

Het blijken zijn enige minuten in het Fortuna-shirt te zijn, want zijn contract wordt niet verlengd. Hij vertrekt naar eerstedivisionist FC Dordrecht.


Loen, Y.
Beroep
: Technicus.
Youri komt bij aanvang van het seizoen 2015/16 op huurbasis over van eerstedivisionist Sparta Rotterdam. De 24-jarige middenvelder moet bij Fortuna de aanval gaan ondersteunen.

Het gehele seizoen bevindt Youri zich ergens tussen de basis en de bank. Het lukt hem dus niet definitief door te breken.

Op het einde van het seizoen verlaat hij Fortuna. Hij verkast naar eerstedivisionist FC Emmen.


Lonwijk, J.
Beroep
: kruikenzeiker.
Justin komt in januari 2024 op huurbasis voor het restant van het seizoen over van Dynamo Kyiv. De 24-jarige middenvelder was het seizoen gestart op huurbasis bij RSC Anderlecht, maar kwam daar niet aan spelen toe. Fortuna zocht versterking op het middenveld vanwege de deelname van Deroy Duarte aan de Afrika Cup.

De gewezen Nederlands jeugdinternational is de oudere broer van oud-Fortunees Nigel Lonwijk. Al vrij snel blijkt Justin een prima versterking. Hij speelt zich namelijk in de basis, vaak als schakelstuk tussen middenveld en aanval.

Op het einde van het seizoen keert hij terug naar Dynamo Kyiv.


Lonwijk, N.
Beroep
: ballefruttersgatter.
Nigel voegt zich op de slotdag van de 2021 zomertransferperiode bij de Fortunaselectie. Fortuna huurt de achttienjarige centrale verdediger voor een seizoen van premierleagueclub Wolverhampton Wanderers FC. De eenmalige Nederlandse jeugdinternational moet trainer Sjors Ultee extra opties geven centraal achterin.

Fortuna heeft voor de winterstop defensieve problemen en dus krijgt ook Nigel kansen om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. In totaal speelt Nigel 22 eredivisieduels voor Fortuna, maar een basisplek afdwingen, zit er niet in.

Na afloop van het seizoen keert hij terug naar huurbaas Wolverhampton Wanderers FC dat hem verder verhuurt aan de Engelse derdeklasser Plymouth Argyle FC.

Lopez-Ruiz, A.
Beroep
: Spagnolo-Belg.
In het naseizoen 2005/06 meldt Augustin zich in Sittard-Geleen om een oefenstage af te werken. De middenvelder rondde het seizoen 2005/06 af bij tweedeklasser KV Mechelen nadat zijn eerdere club K. Beringen-Heusden-Zolder failliet was gegaan.

De Belg met Spaanse roots maakt zijn debuut voor Fortuna in een oefenduel tegen EMS uit Roermond, maar daar blijft het bij. Augustin wordt doorgestuurd. Hij tekent vervolgens een contract bij de Belgische tweedeklasser KFC Dessel Sport.


Lord, L.
Beroe
p: lord-of-wings.
In de aanloop van het seizoen 2005/06 komt Lionel proberen een contract af te dwingen. Zijn contract bij Sportfreunde Siegen, dat uit de 2. Bundesliga is gedegradeerd, is namelijk niet verlengd.

Tijdens zijn eerste (oefen)wedstrijd in het geel-groen tegen KSK Tongeren valt hij vooral op vanwege zijn (te) hoog opgetrokken broekje. Het is tot op heden niet bekend welke invloed dit heeft op zijn prestaties op het veld. Lionels tweede oefenpartij, tegen Patro Eisden, verloopt al even dramatisch als zijn eerste optreden. Een honderd procent kans is niet aan hem besteed; hij struikelt over de bal.

Tegen het Israëlische Hapoel Kfar Saba laat hij echter zien te kunnen voetballen. Aan een half uurtje heeft hij genoeg om weer wat verloren gegane vertrouwen te herwinnen. Blijkbaar heeft Lionel nood aan wedstrijdritme, want tegen Verbroedering Geel speelt hij zowaar een prima wedstrijd!

De concurrentiestrijd met Thijs Hendriks is alvast in Lionels voordeel uitgevallen en uiteindelijk levert het hem een contract op voor één seizoen.

Lord is pijlsnel op de flanken, haalt – als hij speelt – ook een redelijk niveau, maar is niet echt dodelijk voor het doel. Hij is niet op zijn mondje gevallen en spuit zo nu en dan kritiek, hetgeen hem niet in dank wordt afgenomen door Chris Dekker. En dat betekent vaker dan hem lief is een plek op de bank.

Een nieuw contract zit er niet in. Lionel tekent een contract bij de Belgische tweedeklasser KV Oostende.


Lurasco, C.
Beroep
: Verbetermanager.
Carlo neemt begin 2014 plaats in de raad van toezicht van Fortuna Sittard. Aan tafel zitten al Jo Abelshausen en Rob Hofman. Carlo heeft de nodige ervaring in management consultancy en zal zich dus vast gaan bezighouden met het op poten zetten van de organisatie.

Veel komt daar niet van terecht, want zijn aanstelling is het enige wat we horen over Carlo bij Fortuna Sittard. Op enig moment vertrekt Carlo geruisloos en richt zich weer op zijn eigen bedrijf: Result BV.


Lurvink, H.
Beroep
: bestuurstijger.
Per 1 januari 2006 volgt Hans de terugtredende Emmo Meijer op als voorzitter van de raad van commissarissen bij Fortuna Sittard. Hans heeft de niet geringe opdracht om het zwaar geschonden aanzien van de club op gemeentelijk niveau te herstellen.

Daartoe is Hans overigens een geschikte persoon omdat hij decennialange bestuurservaring heeft onder andere als burgemeester van het voormalige Geleen en als eerste (waarnemende) burgemeester van de fusiestad Sittard-Geleen.

Of toch niet? Hans maakt in zijn eerste maand als voorzitter een zwakke indruk. Hij roept allerlei nonsense in de media en zijn autoriteit binnen de raad van commissarissen is tanende. Zijn positie wordt onhoudbaar en begin maart vertrekt Hans dan ook.

En zo loopt zijn korte periode bij Fortuna uit op een deceptie. Hans richt zich weer op zijn waarnemend burgemeesterschap in Vaals.

Fortuna zoekt niet eens meer naar een opvolger. Sjra Philippen en Jo Abelshausen blijven over als enige leden van de raad van commissarissen.