Jach, J.
Beroep
: Eagle.
Jarosław komt op de slotdag van de zomertransferperiode 2020 op huurbasis over van premierleagueclub Crystal Palace FC. De 26-jarige Jarosław is een linksbenige centrale verdediger en wordt gehaald als opvolger van de naar FC Groningen vertrokken Wessel Dammers.

Gaat de tweevoudig Pools international het lek in Fortuna’s verdediging dichten? Nee, niet voor de winterstop, want Jarosław krijg nauwelijks speeltijd. Een besmetting met covid19 helpt ook niet.

In diezelfde winterstop kiest Jarosław eieren voor zijn geld. Hij verscheurt zijn contract bij Fortuna en bij Crystal Palace en tekent bij de Poolse hoogsteklasser Rakowa Częstochowa.


Jaciek, P.
Beroep
: Aspergesteker 1.
Poolse Piotr meldt zich samen met twee landgenoten tijdens de voorbereiding op het seizoen 2007/08 in Sittard-Geleen. De selectie is rond, maar dat betekent toch zeker niet dat er geen testers langskomen.

Tuurlijk niet, en dus mag Piotr zich bewijzen! Hij is afkomstig van de Poolse tweedeklasser Unia Janikowo en komt het best tot zijn recht op het middenveld, maar niet in Sittard-Geleen, want Piotr houdt het na een weekje voor gezien. Het faillissement van het scoutingbeleid is hiermee wel bezegeld.

Piotr tekent overigens een contract in de Griekse derde divisie bij AÓ Koropí.


Jacobs, B.
Beroep
: Limbotrotter.
Bas tekent in mei 2007 een contract dat hem voor het seizoen 2007/08 aan Fortuna zal verbinden. Fortuna zit dun in de linkspoten en de linkervleugelaanvaller moet dat tekort aanvullen. Bas komt over van VVV Venlo (dat naar de eredivisie is gepromoveerd), maar is oorspronkelijk afkomstig van Roda JC.

Een groot succes wordt het niet in Sittard-Geleen. Blessures eisen hun tol. Het contract van Bas wordt bij Fortuna niet verlengd en Bas vindt ook niet zo snel een nieuwe club.

Na een seizoen rust, gaat hij in het seizoen 2009/10 spelen bij eersteklasser LHC.


Jacobs, R.
Beroep
: draaikont.
Ringo doorliep de jeugdopleiding van RSC Anderlecht, speelde voor Eendracht Aalst in eerste klasse en een reeks clubs in tweede klasse, nu speelt hij voor vierdeklasser KVC Willebroek-Meerhof samen met Gilles de Bilde. Met beiden is dus iets misgegaan.

De kans om het tij te keren laat Ringo aan zich voorbijgaan. Fortuna nodigt hem uit in de winterstop van het seizoen 06/07 om op proef mee te komen trainen. De aanvaller meldt zich in Sittard-Geleen maar meldt doodleuk dat hij weinig zin heeft om bij Fortuna te spelen.

Oké, Fortuna is ver afgezakt, maar bij spelers die KVC Willebroek-Meerhof prefereren boven Fortuna, moet toch een steekje loszitten. Ringo mag onmiddellijk rechtsomkeer maken.


Jacques Joosten A-jeugdtoernooi

Het A-jeugdtoernooi is een van de pronkstukken van de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. Het toernooi – dat traditiegetrouw wordt afgewerkt in het weekend van de open dag van Fortuna Sittard – start in 1995 onder de naam van de jarenlange Fortunabestuurder Jacques Joosten: het Jacques Joosten A-jeugdtoernooi.

Het toernooi trekt jaarlijks een zeer sterk deelnemersveld en dient dan ook als visitekaartje van de sterke Fortunajeugdopleiding.

Erelijst:
1995: AFC Ajax
1996: RSC Anderlecht (Bel)
1997: Arsenal FC (Eng)
1998: Bayer ’04 Leverkusen (Dui)

Maar eind jaren negentig is er in Sittard geen enkele traditie heilig. Als er geld te verdienen valt, is alles verkoopbaar en zodoende verandert de naam vanaf 1999 in het Wagner & Partners A-jeugdtoernooi.


James, D.
Beroep
: ex-godenzoon.
Denzel meldt zich in de winterstop van het seizoen 2014/15 bij Fortuna. Fortuna is op zoek naar aanvallende versterking; Denzel op zoek naar een profclub. De twintigjarige linksbuiten doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar werd daar te licht bevonden en verkaste naar hoofdklasser VV Noordwijk. Daar speelt hij zich in de kijker en dus volgt een proefperiode in Sittard-Geleen.

Hij zou een week op proef trainen en meespelen in een oefenduel tegen KVK Tienen, maar dat duel gaat niet door. Denzel keert terug naar Noordwijk, zonder profcontract.


Janssen, L.
Beroep
: tweelingbroer.
Luc is een vinnige linksback, die uit de jeugd van Fortuna afkomstig is. Hij maakt deel uit van het Fortuna Talentenfonds en sinds het seizoen 2002/03 ook van de hoofdmacht. Maar hij is toch vooral bekend vanwege het feit dat hij het samen met zijn tweelingbroer Thomas tot het eerste elftal van Fortuna Sittard heeft geschopt.

Een blessure houdt Luc echter het complete seizoen 2002/03 aan de kant.

Het seizoen 2003/04 wordt al niet veel beter voor Luc. Opnieuw raakt hij langdurig geblesseerd en opnieuw gaat een compleet seizoen in rook op.

Het seizoen 2004/05 zal het seizoen van de waarheid worden voor Luc, maar met Edwin Hermans voor zijn neus wordt het niet makkelijk. En dat blijkt inderdaad het geval te zijn. Luc komt er niet aan te pas en dus wordt zijn aflopende contract ook niet verlengd.

Net als zijn broer Thomas keert hij terug naar hoofdklasser EVV.


Janssen, M.
Beroep: Falcao uit de provincie.
Aan de vooravond van het seizoen 2013/14 komt Mariëlle over van RKSVO uit Ospel. Het dorpje, liggend middenin het landelijk peelgebied, kent een historie op het gebied van damesvoetbal en brengt zo nu en dan exceptionele talenten voort.

De fase van ‘talent’ is Mariëlle vanwege haar leeftijd feitelijk al voorbij, maar weet wel seizoen na seizoen enkele tientallen doelpunten voor haar club te scoren. Haar uitzonderlijke staat van dienst laat haar uiteindelijk in Sittard belanden waar ze deel gaat uitmaken van Fortuna’s beloftenteam.

Na een handvol wedstrijden staat haar teller bij het belofteteam ook al op meer dan tien, waardoor ze zo nu en dan wordt toegevoegd aan de eerste selectie om te worden ingezet als breekijzer.

Maar niet alleen scoren is haar ding. Als het eerste elftal een serieus keepersprobleem heeft, gaat Mariëlle zonder problemen onder de lat staan. Toch blijft scoren haar vak en ook in haar tweede jaar bij de Sittardse beloftenteam wordt ze kampioen. Een derde seizoen zit er niet in voor haar, want ze stopt tijdelijk met voetballen en stapt niet over naar Fortuna ´54.


Janssen, P.
Beroep
: makelaar.
Paul is een linksbenige centrale verdediger die gedurende het seizoen 1991/92 de overstap maakt van de jeugd naar het eerste elftal van Fortuna. In dat eerste seizoen komt hij tot vijftien competitiewedstrijden in de eredivisie.

In het seizoen 1992/93 groeit Paul uit tot een vaste waarde. Jammer genoeg degradeert Fortuna wel in dat seizoen.

Weer een jaar later – in de eerste divisie – is Paul nog steeds basisspeler, maar opnieuw kan Fortuna de ambities niet waarmaken. Promotie blijkt een utopie. Op het eind van dat seizoen meldt zich tot ieders verrassing eredivisieclub NAC bij Fortuna om Paul over te nemen.

Daar blijft hij twee jaar en speelt vervolgens nog vier seizoenen bij FC Den Bosch en twee seizoenen bij FC Groningen. En toen leek zijn carrière ten einde.

Hij haalt zijn makelaarsdiploma en keert terug naar de Westelijke Mijnstreek met als doel: een maatschappelijke carrière opstarten als makelaar. Fortuna krijgt er lucht van en vraagt Paul aan de start van het seizoen 2002/03 of hij geen zin heeft om een paar jonkies op sleeptouw te nemen?

Waarom niet, moet Paul gedacht hebben. En zo kon het gebeuren dat Paul zijn onverwachte return maakt in het geel-groen. Op part-time basis dan wel, want het makelaarsvak laat hem niet meer los. Paul ontwikkelt zich in het seizoen 2002/03 tot een steunpilaar van het elftal. Zonder hem waren we vast laatste geworden.

In het seizoen 2003/04 trekt hij die lijn door, maar halverwege slaat het noodlot toe. Paul scheurt een knieband en staat maanden buitenspel.

Die blessure houdt hem ook in het seizoen 2004/05 voorlopig van het veld. Voor de winterstop zal Paul zijn rentree niet maken. Daarna maakt hij wel zijn rentree, maar die duurt slechts twee duels, want dan blesseert hij zich opnieuw zwaar. Te vroeg teruggekomen? Hoe dan ook, het lijkt einde carrière, of komt Paul nogmaals terug?

Nee, niet als voetballer, maar wel als jeugdtrainer bij Fortuna Sittard. Paul gaat in het seizoen 2005/06 aan de slag met de D2-jeugd van Fortuna en haalt prompt het kampioenschap binnen!


Janssen, R.
Beroep
: Vlindermes van de Vinckenhof.
Roel komt aan de start van het seizoen 2011/12 over van eredivisionist VVV Venlo. In Venlo is hij overbodig, maar wellicht kan de centrale verdediger in Sittard-Geleen wel van meerwaarde zijn. We zullen het moeten afwachten.

Het is ja, want zodra er blessures / schorsingen achterin ontstaan mag Roel aan de bak en hij doet dat naar behoren. Zijn eenjarige contract wordt in de winterstop verlengd tot het seizoen 2012/13.

In het seizoen 2012/13 boekt Roel progressie. Hij wordt namelijk een vaste basisklant onder Wil Boessen, die steeds belangrijker wordt voor het elftal. Op het einde van het seizoen is Roel waarschijnlijk een van de eerste namen die de trainer op het wedstrijdformulier invult.

In het seizoen 2013/14 is Roel een van de weinige verdedigers die niet geblesseerd raakt. Hij blijft een steunpilaar achterin, maar vanwege de steeds veranderende personele bezetting van de achterhoede is het lastig automatismen creëren. Het duurt een tijdje voordat Roel zijn aflopende contract verlengd, maar uiteindelijk tekent hij voor twee jaar bij.

In het seizoen 2014/15 is Roel ook onder Peter van Vossen een vaste waarde in de defensie. Het grote verschil is dat daar waar die verdediging de afgelopen seizoenen als een huis stond, het nu een lekkend zeef is. Van Vossens aanvallende aspiraties eisen hun tol. Daar kan Roel verder ook niet zoveel aan doen.

Roel is naast Ferhat Kaya de enige speler die een voldoende scoort in dit verloren seizoen. Als centrale verdediger wordt hij zelfs gedeeld topschutter van Fortuna met negen treffers. Vijf van die negen treffers scoort hij in derby’s. Met name de drie treffers in Kerkrade en de winnende treffer in Maastricht zullen we niet snel vergeten.

Ook in het seizoen 2015/16 is Roel aanvoerder en vormt hij een koppel met Ferry de Regt centraal achterin. Hij scoort zesmaal. Het blijken zijn laatste treffers te zijn voor Fortuna, want na afloop van het seizoen tekent hij een contract bij eerstedivisionist VVV Venlo – zijn jeugdliefde.

Correctie, wellicht worden het toch niet zijn laatste treffers voor Fortuna Sittard. Roel keert aan de start van het seizoen 2020/21 namelijk terug van eredivisionist VVV Venlo. Hij tekent een driejarig contract.

Fortuna ziet in hem een speler die de concurrentie aan zal moeten gaan voor de linkerkant van de verdediging. Roel wint die concurrentiestrijd en speelt zich in de basis als linker centrale verdediger. Roel speelt samen met Martin Angha centraal in de verdediging een prima seizoen.

In het seizoen 2021/22 heeft Sjors Ultee de intentie om opnieuw met Roel en Martin Angha centraal achterin te gaan spelen. Helaas lukt het Roel niet bij het niveau van het vorige seizoen aan te knopen. Roel heeft het lastig en Fortuna slikt veel te veel doelpunten. In de winterstop haalt Fortuna Dimitris Siovas, die met Martin Angha het centrum gaat vormen. Roel verdwijnt naar de bank.

Van de bank komt de veteraan in zijn laatste contractseizoen (2022/23) nauwelijks meer af. Na de winterstop moet blijken of hij nog aan tweehonderd duels komt voor Fortuna Sittard.

Nee, dat gaat niet lukken. De teller blijft steken op 194 duels. Roel gaat de club verlaten en krijgt een staande ovatie op de slotdag in het thuisduel tegen NEC. Hij tekent een contract bij eerstedivisionist VVV Venlo.


Janssen, T.
Beroep
: tweelingbroer.
Thomas speelt sinds het seizoen 2002/03 bij het eerste elftal van Fortuna Sittard. Deze rechtsback maakt deel uit van het Fortuna talentenfonds en hoopt samen met zijn tweelingbroer Luc het helemaal te gaan maken bij Fortuna Sittard.

Thomas verovert in het begin van het seizoen 2002/03 een basisplek maar blessures maken daar halverwege het seizoen een einde aan.

In het seizoen 2003/04 is het niet veel anders, maar ditmaal zijn het niet zozeer blessures, maar een aanvaring met trainer Hans de Koning die ervoor zorgt dat Thomas buiten boord valt.

Het seizoen 2004/05 wordt – net als voor zijn tweelingbroer – het jaar van de waarheid. Hij start in de basis maar raakt die al snel kwijt aan Joep Op den Kamp. Het wordt dus opnieuw een teleurstellend seizoen voor Thomas, die wel nog veelvuldig speelt op zijn niet-favoriete linksbackpositie, maar geen nieuw contract krijgt in Sittard.

Op het einde van het seizoen tekent hij een contract bij hoofdklasser EVV uit Echt, de club waar zijn carrière ook begon.

Janssen, T.
Beroep
: Lampenkap.
Tim komt bij de start van het seizoen 2015/16 over van De Graafschap, dat zopas is gepromoveerd naar de eredivisie. De 29-jarige aanvaller is op zoek naar een nieuwe club; Fortuna kan aanvallende versterking goed gebruiken, wil hem ook vastleggen, maar er zijn problemen bij de medische keuring.

Een extra keuring is vereist, die Tim wel doorstaat. Tim is voor de duur van een seizoen Fortunees. Helaas komt hij zelden aan spelen toe vanwege blessureleed.

In de winterstop houdt Tim het voor gezien in Sittard-Geleen als er zich een mogelijkheid voordoet om in de VS te gaan spelen. Hij tekent een contract bij de Amerikaanse derdeklasser OKC Energy FC uit Oklahoma City.


Jaracovic, M.
Beroep
: testende pechvogel.
In september 2000 is Fortuna weer eens op zoek naar een spits. Milan is een Joegoslavische spits, die overkomt van de Belgische eersteklasser RSC Anderlecht voor een stage. Die stage duurt een dag, want op de eerste training scheurt hij zijn enkelbanden.

Als hij hersteld is, komt hij nogmaals op proef. Maar hij kan Henk Duut niet van zijn kwaliteiten overtuigen. Terug naar Anderlecht dus.


Jaspers, N.
Beroep
: jeugdspeler.
Noah wordt aan het begin van het seizoen 2010/11 overgeheveld van de Fortunajeugdopleiding naar het eerste elftal. Noah is een verdediger die voorlopig vast in Jong Fortuna te bewonderen valt.

Dat blijkt inderdaad het geval, alhoewel hij ook debuteert in het eerste elftal uit tegen FC Zwolle. Het is allemaal niet voldoende voor contractverlenging, want Fortuna wil niet verder met Noah.

Verrassenderwijs kan Noah terecht bij eredivisionist VVV Venlo, waar hij zal uitkomen voor het beloftenelftal. Wellicht dat Willy Dullens hem heeft aanbevolen.


Jeugt van der, S.
Beroep
: doelwachter.
Sven duikt tijdens de voorbereiding op het seizoen 2011/12 op in Sittard-Geleen. Zijn contract bij eersteklasser Sint Truiden is niet verlengd. Vreemd, want Fortuna heeft met Danny Wintjens en Mark Voss al een eerste en tweede keeper in de selectie.

Of zijn er soms kapers op de kust voor Danny Wintjens? Hoe dan ook, Sven traint rustig mee. En uiteindelijk levert het hem een contract op. Hij maakt dus deel uit van de Fortuna selectie voor het seizoen 2011/12.

Sven maakt zijn debuut voor Fortuna als Danny Wintjens geblesseerd raakt. Fortuna wint die avond met 2-1 van FC Oss.

In de winterstop levert Sven echter zijn contract in bij Fortuna. Hij wil aan spelen toekomen en bij Fortuna acht hij die kans gering. De Belgische tweedeklasser KVK Tienen is zijn volgende halte.


Johansson, R.

Beroep: paspoortenverzamelaar
Ryan meldt zich in augustus 2021 op de trainingsvelden in Buchten. De twintigjarige Iers-Zweedse Luxemburger komt het beste tot zijn recht op het middenveld. Fortuna huurt Ryan van FC Sevilla tot de zomer van 2022.

Ryan zal zes competitieduels spelen voor Fortuna, maar kan niet doorbreken. Hij speelt vooral op momenten dan de blessurelast groot is. Op het einde van het seizoen keert hij terug naar huurbaas FC Sevilla, dat hem stalt bij de jeugdploeg FC Sevilla Atlético.


John, P.
Beroep: broertje van Collins
Paddy komt eind januari 2011 over van eerstedivisionist RKC Waalwijk naar Fortuna. De aanvaller komt aan te weinig speeltijd toe in Waalwijk en wellicht is dat anders in Sittard-Geleen. De tijd zal het leren.

Paddy speelt wekelijks in Sittard-Geleen, doet het ook aardig, maar heeft erg veel moeite om het doel te vinden. Op het einde van het seizoen scheiden de wegen. Paddy tekent een contract bij de Duitse derdeklasser VfL Osnabrück.


Jones, C.
Beroep
: bolletjesslikker?
Chaly komt in de winterstop van het seizoen 2003/04 naar Fortuna Sittard als Harrie Gommans naar Excelsior vertrokken is. Chaly is een Antilliaan, maar speelt zijn hele leven al in Nederland, met wisselend succes.

Op het moment dat hij bij Fortuna tekent, zit de middenvelder al een half seizoen zonder geen club (laatste club eerstedivisionist TOP Oss). In Sittard mag hij een half jaar aantonen dat dat onterecht was en dat hij dus nog niet afgeschreven moet worden. Als ie het goed doet, wordt ie misschien wel international van de Nederlandse Antillen!

Nou, Chaly doet het goed genoeg in de ogen van de Antillianen, want hij maakt zijn internationale debuut voor de Nederlandse Antillen, maar in Fortuna’s ogen is hij niet goed genoeg, want zijn contract wordt op het einde van het seizoen 2003/04 niet verlengd. Chaly vertrekt naar Tollnes BK. En dat is een Noorse ploeg die uitkomt in de derde divisie.


Joosten, D.
Beroep
: publiekslieveling.
Dave komt bij aanvang van het seizoen 2003/04 over van eerstedivisionist VVV, waar hij niet langer gewenst was. De verdedigende middenvelder probeert in Sittard zijn carrière weer op gang te trekken.

En dat lukt verbazingwekkend snel. Dave was toegevoegd aan het tweede elftal, maar al snel komt hij bij het eerste elftal terecht. Hij ontwikkelt zich een beetje tot publiekslieveling. Hij werkt keihard en dat is al heel wat in het seizoen 2003/04. Al vrij snel krijgt Dave zijn eigen liedje.

In het seizoen 2004/05 ligt er een nieuwe rol voor hem klaar: rechtsback. Maar helaas scheurt Dave in augustus zijn kniebanden af en is het seizoen alweer voorbij. Het zal ook zijn laatste seizoen in Sittardse dienst zijn, want zijn aflopende contract wordt niet verlengd.

Aan de start van het seizoen 2005/06 gaat Dave spelen bij de Duitse Verbandsligist (vijfde niveau) SV Straelen.


Joosten, G.
Beroep
: kortstondig algemeen directeur.
Gerard wordt in januari 2012 benoemd als onbezoldigd part-time algemeen directeur bij Fortuna. Gerard is al jarenlang sponsor van Fortuna en wil een handje helpen bij het verder professionaliseren van de organisatie.

De aanstelling van Gerard is een eerste indicatie dat binnen Fortuna het besef bestaat dat het huidige bestuur onder leiding van Wil Meijers er niet in slaagt de organisatie goed neer te zetten.

Gerard gebruikt januari 2012 om de organisatie door te lichten en komt dan tot een interessante conclusie: de taak die er ligt voor een algemeen directeur is veel groter dan een part-time functie. Aangezien Gerard niet fulltime wil werken voor Fortuna legt hij zijn functie neer.

In juni 2012 wordt Jos Alberts als zijn opvolger aangesteld en barst een tikkende tijdbom.


Josl, T.
Beroep
: @TomasJosl.
Tomáš komt bij aanvang van het seizoen 2016/17 op proef meetrainen bij Fortuna. De 31-jarige Tsjech zit na een mislukt avontuur in India bij NorthEast United FC, uitkomend op het hoogste niveau, zonder club. Wordt Fortuna de eerstvolgende halte van de verdediger?

Nee, na een weekje proefdraaien, vertrekt Tomáš uit Sittard-Geleen. Hij tekent bij de Tjechische tweedeklasser FK Viktoria Žižkov.


Juffing, R.
Beroep
: reserve keeper.
Roger maakt in het seizoen 1995/96 de overstap van de Fortunajeugd naar het eerste elftal van Fortuna. Hij wordt tweede keeper achter Arno van Zwam. In zijn eerste seizoen speelt hij drie duels.

In de seizoenen 1996/97 en 1997/98 kweekt hij met name zitvlees, omdat Arno van Zwam maar niet geblesseerd wil raken. Zijn specialisatie: het tegenhouden van penalty’s van meisjes van vijf tijdens de rust.

In het seizoen 1998/99 keept hij desondanks toch een paar wedstrijden en niet onverdienstelijk. Maar het seizoen 1999/00 zit hij toch weer het hele seizoen op de bank.

Het lijkt wachten op het vertrek van Arno van Zwam. En dat gebeurt aan de start van het seizoen 2000/01. Arno van Zwam gaat naar Japan en het tij lijkt te keren voor Roger.

Het gevecht om de vacature Van Zwam met Mark Zegers lijkt hij in zijn voordeel beslecht te hebben, als Fortuna onverwacht Ruud Hesp haalt. Roger is zwaar ontgoocheld in de handelwijze van Fortuna dat hem een faire kans had beloofd.

Het seizoen ontwikkelt zich als een nachtmerrie voor Roger. Hij speelt nooit meer en vindt gelukkig onderdak bij de Belgische tweedeklasser Koninklijke Maasland Maasmechelen, waarvoor hij in het seizoen 2001/02 zal uitkomen.


Jug, A.
Beroep
: derde keeper.
Ažbe meldt zich in de winterstop van het seizoen 2018/19 in Alicante, waar Fortuna een trainingskamp heeft opgeslagen. Door de langdurige blessure van derde keeper Rowen Koot is Fortuna krap komen te zitten in de keepers. Fortuna wil dit (mogelijke) probleem rechtzetten.

Ažbe is een 26-jarige gewezen Sloveens jeugdinternational die al sinds de zomer van 2017 zonder club zit. Hij krijgt een week de tijd aan te tonen goed genoeg te zijn voor de rol van derde keeper.

Dat lukt, Ažbe tekent een contract tot de zomer van 2020, met een optie op nog een seizoen. In het restant van het seizoen 2018/19 maakt hij zijn debuut niet.

In het seizoen 2019/20 is Ažbe nog steeds tweede keus achter Alexei Koşelev. Zijn debuut maakt hij wel in het bekertoernooi tegen ADO Den Haag. Ook in het tweede bekerduel tegen PEC Zwolle staat hij onder de lat. Fortuna wint beide duels en Ažbe houdt zijn doel schoon, maar Alexei Koşelev is en blijft de onbetwiste eerste keuze in het doel.

Op het einde van het seizoen licht Fortuna de optie in het contract van Ažbe niet, waardoor er een einde komt aan zijn Fortunaloopbaan. Ažbe tekent een vierjarig contract in zijn vaderland bij hoogsteklasser Maribor NK.


Juliana, J.
Beroep
: ééndagsvlieg international.
Als Pim Verbeek en Henk Duut de kolderieke missie starten om de Nederlandse Antillen naar het WK 2006 in Duitsland te loodsen is Jurrick één van de spelers waarop het tweetal rekent. Dat men niet slaagt in de opzet mag geen verassing heten. Ook Jurrick komt tekort voor het internationale niveau.

Bij zijn club eerstedivisionist AGOVV Apeldoorn doet hij het echter allerminst slecht en dat in het achterhoofd houdende levert hem een proefstage bij Fortuna op in de voorbereiding op het seizoen 2006/07.

Blijkbaar komt Jurrick ook tekort voor het Fortunaniveau, want na vier dagen meetrainen komt aan zijn stage alweer een einde. Jurrick kiest vervolgens eieren voor zijn geld en tekent een amateurcontract bij zijn oude club eerstedivisionist AGOVV Apeldoorn.