Het is eind maart, met nog enkele competitiewedstrijden te gaan. Maar misschien gaat het nog wel verder, want de play offs voor plaatsing voor de Conference League lonken, zij het ergens aan de horizon, ver weg van Sittard-Geleen. Desondanks zitten clubs met hun hoofd al bij het seizoen 21/22. Vóór 1 april moeten ze namelijk een beslissing nemen over het formeel opzeggen van aflopende contracten. En dus ook Fortuna…


3 juli 2021
Was het eerst SSC Napoli dat interesse toonde in Zian Flemming, nu meldt Nottingham Forest FC zich voor Flemming. Nou ja, dat meldt Veronica Inside. Plus, er is al een eerste bod binnengelopen voor de middenvelder. Maar eigenlijk wilt niemand Flemming kwijt en dus gaat Ars meteen bovenin de boom zitten. Bod afgewezen. Dagblad de Limburger belt voor de zekerheid nog eens met Sjoerd Ars, maar het bod van ‘Forest’ legt Ars gewoon naast zich neer. Zonder problemen.

9 juli 2021
Opeens gaan de alarmbellen af. Ben Rienstra heeft slecht nieuws gekregen van de medische staf. Tijdens de training zijn onregelmatigheden ontdekt in zijn hartslag en moet noodgedwongen aan de kant blijven. Dus we hebben ook nog een centrale middenvelder nodig? Of hoe gaan we dit opvangen? Nou, eerst maar even afwachten hoe zich dit gaat oplossen…


Ben Rienstra is ontzettend geschrokken

10 juli 2021
Gisteren slecht nieuws over Rienstra en vandaag staat Nottingham Forest FC weer op de stoep. De Daily Telegraph weet hoe het zit. Een miljoen of drie lijkt ons wel redelijk voor Flemming en dat is ‘The Tricky Trees’ ook ter ore gekomen. Een verbeterd bod als logische gevolg. Flemming denkt er het zijne van. De transfersom die Fortuna voor hem vraagt wordt volgens hem alleen in Absurdistan betaald.

11 juli 2021
Waar hangt Veron Parkes toch uit? Vertrokken bij Fortuna en sindsdien niets meer van vernomen. Kunnen we niet ergens informeren of iemand hem nog heeft gezien? Zeg Boris, kunnen we niet voor een dagje ‘The Chunnel’ door, Brexit en COVID-19 voor één dag vergetend? ‘Maar zeker, kom 11 juli, dan vragen we naar niks’.

Inderdaad, London is voor één dag COVID-19 vrij en in Calais deed niemand lastig. Tienduizenden voetbalfans op een kluitje, dus iemand moet toch meer weten over het lot van Parkes?

Navraag leert dat hij in ieder geval niet heeft getekend bij Tooting & Mitcham United FC. En niet bij Erith & Belvedere FC. Bij Sporting Club Thamesmead FC ook al niet. Gedesillusioneerd keren we teug naar de Westelijke Mijnstreek. Wie weet meer?

13 juli 2021
Vandaag steken onze backs hun neus weer aan het venster. Trouwens, ken je Niels Dijkhuizen? Nooit van gehoord? Wij ook niet. Maar hij heeft wel een punt als hij meldt dat Clint Essers de kans krijgt een contract af te dwingen bij FC Emmen. Dat was wel wat voor Mark Diemers. Elke dag de keuze om na de training WILDLANDS Adventure Zoo of de plaatselijke Hema te bezoeken. Meer is er niet te doen.

Niels heeft altijd betrouwbare bronnen

Dan naar links. George Cox. De vrekkerige Les Ferdinand kwam met een belachelijk bod bij Fortuna aankakken en heeft nu voor diezelfde habbekrats bij Norwich City FC gewoon een back gehaald! Jammer voor Fortuna, maar ook voor Cox. Maar het ene geel/groen is het andere blijkbaar niet.

15 juli 2021
Het is donderdag, niets aan de hand. Maar dat geldt niet voor Lisandro Semedo. De Portugees die niet wilt bijtekenen en bovenaan de lijst staat om verkocht te worden heeft gisteren een zware enkelblessure opgelopen op training, zo weet Dagblad de Limburger. De blessure is dermate ernstig dat Semedo enkele maanden aan de zijlijn staat en vanuit de etalage naar de ziekenboeg verhuist. Ondertussen breekt Technisch Manager Sjoerd Ars zijn hoofd over de manier hoe hij deze transferperiode tot een goed einde moet brengen.

Aan de andere kant: het aantal spelers dat mogelijk verkocht kan worden is overzichtelijker geworden.

16 juli 2021
Nu iedereen ervan op de hoogte is dat het Nottingham Forest FC menens is voor wat betreft Zian Flemming, zal een reeksgenoot wel even gaan steuken. ‘The 72’, dat naar eigen zeggen van de Football League houdt, weet dat Barnsley FC Flemming ook wel pruimt. Kan Ars de ‘3’ in een ‘4’ veranderen?

17 juli 2021
Het is onderhand wel genoeg geweest. Het gaat alleen maar over spelers die weg willen, naar grotere clubs, meer geld, et cetera. Maar dat moet je in een groter geheel zien. Want kleinere clubs hebben dat probleem natuurlijk net zo! Supporters van Racing Club de Grasse zullen niet verheugd zijn in de Dauphiné Libéré of in Nice Matin te lezen dat Samy Baghdadi op stage naar Fortuna is vertrokken.

Ook de Mannheimer Morgen zal een stukje hebben gewijd aan het vertrek van Arianit Ferati naar Sittard-Geleen. Gaan dit de twee spelers zijn waarnaar trainer Sjors Ultee op zoek is? Eerst maar eens meetrainen en dan zien we wel verder.

Goed nieuws voor de Fortuna Online woordenlijst, daar kan niemand meer omheen!

Na het toevoegen van Baghdadi en Ferati klikken we door naar ‘Letter K’. Het dossier Rasmus Karjalainen kan worden afgesloten. Hij verkast naar Zweden. ‘Rasmus Karjalainen klar för HIF’, zo kopt de officiële website van Helsingborg IF. Daar is geen speld tussen te krijgen. Karjalainen is ‘klar’ voor HIF, maar vooral ook ‘klar’ bij Fortuna.


Rasmus Karjalainen scoort tegen Bayer 04 Leverkusen

De Finse Veikkausliiga is toch een ander paar mouwen dan de vaderlandse Eredivisie. Gewogen en te licht bevonden. Je kunt al eens een gokje wagen, maar Karjalainen stelde alleen naamfetisjisten niet teleur.

23 juli 2021
Wat hebben we genoten van een rustige week! Ge-no-ten! Maar de waanzin is weer in volle hevigheid losgebarsten. Waanzin waarvan ze in de Hofstad niet meer wakker liggen. Daar hebben ze de meest vreemde gelukzoekers over de vloer gehad en zoeken stabiliteit. En ervaring. En assists. En goals. Dan kom je bij Leroy George uit. Het afgelopen half jaar heeft hij bij Fortuna lekker kunnen trainen en concluderen dat de Eredivisie een gepasseerd station is. Maar Keuken Kampioen Divisie moet hem nog wel passen. En dus gaat George proberen bij ADO een plekje in de selectie te veroveren.

24 juli 2021
De hoogste tijd om te inventariseren hoe het met al die andere spelers is die Fortuna hebben verlaten. Een jaar geleden werkten we ineens met FC Dordrecht samen. ‘Voor wat, hoort natuurlijk wat’, zei Dordrecht en daarom regelde Fortuna een centrale verdediger voor de Dordtenaren. Maar Özgür Aktas viel blijkbaar toch niet zo goed in het Dordtse pulletje en vervolgt zijn tocht in het dierenrijk door proberen ‘De Schapen’ te verruilen voor ‘De Witte Leeuwen’.

Hoe is het met Piet? Welke Piet? Nou, Dicky Velthuizen dan. Of Anti Soleil Velthuizen, hoe je wilt. Ohh, die! Nee joh, dat is niks geworden bij Go Ahead. Piet twijfelde aan Go Ahead (hoofdreden) en Go Ahead aan Piet (detail). Einde verhaal.

Ondertussen krijgt Sjors Ultee steeds meer in de gaten hoe de vlag erbij hangt. Fortuna verliest met een B-team in Luik, en het gat dat gaapt tussen het basiselftal en de rest van de selectie noemt alleen de grootst mogelijke optimist een gat. Categorie Emile Ratelband. ‘Sjoerd, begin maar eens te bellen’, roept Rob Alflen in de richting van Ars.

Maar Ars zal eerst zijn pijlen moeten richten op wat we wél hebben. Zoals Arianit Ferati en Samy Baghdadi. Ultee is gecharmeerd van die gasten, maar heeft ook te maken met een beurs van uienleer. Petje af voor Ars, want Charly Chudik had onder deze omstandigheden al weken geleden de handdoek in de ring gegooid.

25 juli 2021
Morten Pelch stuurt een WhatsAppbericht. Wie? Nou, Morten Pelch. Mocht je hem niet kennen, Morten is ‘forfatter’, ‘journalist’, ‘rådgiver’ en ‘kommunikationschef’ van Vejle BK. Hij heeft een primeur. Panathinaikos rekent niet meer op Fortuna inzake Dimitris Emmanouilidis en heeft de knoop doorgehakt. De Griekse winger verhuist niet naar Nederland, maar naar Denemarken.

Vejle BK legt € 400.000 op tafel en stort bij doorverkoop nog eens 25% van de transfersom op de bankrekening van Panathinaikos. Dat zijn voorwaarden waaraan Fortuna domweg niet kan tippen.

Maar ach, nog een maand te gaan en er doet zich vast nog wel een opportuniteit voor. Let’s go, Sjoerd!

26 juli 2021
Hoe zat dat ook alweer? Nottingham Forest FC wilt Zian Flemming van Fortuna overnemen, maar wordt in dat proces getreiterd door Barnsley FC? Nou, ‘The72’ heeft ons 11 dagen in de waan gelaten dat dat inderdaad zo is, maar ze hebben ons gefopt! Dat klopt helemaal niet. De club uit South Yorkshire wilt inderdaad wel wat spelers halen, maar ze hebben Flemming in ieder geval níét op hun radar. Hmm, 11 dagen, Limburg, de Zittesje Vastelaovend… Kan geen toeval meer zijn! Welke journalist heeft ons al die tijd in het ootje genomen?

Morgen (over vier minuten, welteverstaan) weer een dag! Snel nog even de ‘socials’ afstruinen, liggend in bed, maar nog niet helemaal in dromenland. En ja hoor, Morten heeft weer toegeslagen! Gisteren gecontracteerd en vandaag meteen debuteren. We wensen Emmanouilidis veel succes in het ‘Manchester van Denemarken’. Hopelijk is het weer er niet vergelijkbaar.

De carrière van Dimitris Emmanouilidis gaat sky high!

27 juli 2021
Bijna vier jaar geleden is het alweer. 11 augustus 2017. We waren het zelf al bijna weer vergeten. Hij zat daar, in Koningsbosch, in een tuinstoel, de wereld aan zijn voeten. Klaar voor een nieuw avontuur. Zijn naam vestigen in het Europese topvoetbal. Jazeker, zo’n buitenkans komt één keer voorbij. Ufukcan Engin.

Nou, we hebben het geweten. Engin kon zich nooit aanpassen, flopte volledig. De jongeman ging ten onder aan de torenhoge verwachtingen waarmee hij te maken kreeg. De overgang van Çanakkale naar de Westelijke Mijnstreek is er natuurlijk ook niet één die je zomaar verteert. Een ervaring rijker keerde Engin terug naar Turkije.


Ufukcan Engin zit in een tuinstoel, naast twee andere giganten

Maar wie dacht dat zo’n buitenkans één keer voorbij komt heeft het gruwelijk mis. Want we zitten op vinkentouw om opnieuw een Turks talent aan ons te binden. Kijk, op 4 juli meldde de Turkse krant ‘Hurriyet’ dit nieuws al, maar gezien de status van dit ventje geloofde dit natuurlijk niemand. Volgens het toonaangevende ‘The Guardian‘ behoort Yiğit Emre Çeltik namelijk tot de top 60 van grootste Europese talenten.

‘The left-winger plays a similar style to Eden Hazard and has already broken into the first team this season, when it seems he will get the chance to showcase his talent.’, aldus de Britse kwaliteitskrant.

Maar als dit écht waar is, laat die jonge snaak in alle rust aan zichzelf werken om zijn belofte waar te maken. Dat dit een dure vogel is, omdat Turkije nog altijd non-EU is, soit. Let op, Işıtan Gün heeft hier vast een list op verzonnen. Çeltik heeft voor vijf seizoenen getekend, dus tijd zat om iets van zijn carrière te maken!

Het wordt ook de hoogste tijd dat Ruben van Kouwen zijn carrière gaat uitbouwen. Joshua Wehking zit niet meer op zijn plek bij Fortuna en wilt verkassen. Maar je hebt natuurlijk wel een aantal goalies nodig. Dus mag Van Kouwen het in Sittard-Geleen gaan proberen.

28 juli 2021
Gisteren twee spelers mogen verwelkomen, dus tijd om er weer eentje uit te zwaaien. Stian André de Wahl, sportjournalist van het Noorse Nettavisen, weet dat het om Bassala Sambou gaat. Na een mislukt avontuur bij het Deense Randers FC, ligt nu het Noorse Stabæk JF in pole position om Sambou op te pikken. Noorwegen is een mooi land, echt waar. Schappelijke prijzen ook.

29 juli 2021
Donderdagen zijn altijd de drukste dagen van de week. Op maandag, woensdag en vrijdag zijn altijd veel mensen roostervrij en dinsdag is dus vaak de eerste werkdag. Dan moet je eerst even bijkletsen over het afgelopen weekend. Nee, op donderdagen gebeurt het altijd. En ook vandaag weer!

Vandaag tekent Arianit Ferati zijn contract. De gewezen grote man van SV Waldhof Mannheim slaat zijn tenten de komende twee seizoenen op in Sittard-Geleen! Ook een andere halve Duitser tekent zijn contract. Niet bij Fortuna, maar bij RW Ahlen. Want Dimitrios Ioannidis is alweer de ‘sechste Neuzugang’ in Ahlen.

Gauw door naar het trainingsveld, want daar maakt Steve Kapuadi zijn opwachting! De struise verdediger stond al eens in de belangstelling van NAC, maar de Bredanaars namen hem destijds niet. Kapuadi zocht zijn heil in Slowakije, maar keert terug naar Nederland. Waarom doet AS Trenčín eigenlijk afstand van zo’n klasbak? Daarop wilt Sjors Ultee een antwoord hebben, dus laat hij die gozer maar eens een tijdje meetrainen.

31 juli 2021
Weet je wie zich kapot verveelt? Jan Wouters. Europa Cups, nationale kampioenschappen, bekers, Europees kampioen… Die man heeft meer gewonnen dan de volledige selectie óóit gaat winnen. Als trainer lukte het niet helemaal. Hij laat altijd een beetje een mysterieuze indruk achter. Gereserveerd en misschien niet de makkelijkste man om mee samen te werken, maar zonde dat-ie thuis zit!

Nou, Rob Alflen en Sjors Ultee voegen hem toe aan de technische staf. Geen pionnen neerzetten of hesjes uitdelen, maar een soort klankbord vormen. Hadden we geweten dat Wouters ‘vrij’ was, dan hadden we hem benaderd of hij geen interesse heeft om zich bij Fortuna Online aan te sluiten!

1 augustus 2021
Nog precies één maand te gaan. Hoe ver staan we? Nou, nog niet zo ver. Wat hebben we nog nodig? Nou, een handvol verdedigers, twee middenvelders, een winger en een spits. Geen paniek, nog één maandje alles op alles zetten.

3 augustus 2021
In and out. Mike van Beijnen heeft een nieuwe club gevonden. De back kwam samen met Mats Seuntjens over vanuit Turkije, maar dat had toch voornamelijk met Seuntjens te maken? Van Beijnen komt eigenlijk nooit in de plannen van de club voor en kan maar beter zijn heil elders zoeken. FC Den Bosch ziet wel brood in de verdediger, want haalt hem naar de provinciehoofdstad.

Door het vertrek van Van Beijnen komt er een plekje vrij in de kleedkamer. En dat plekje wordt opgevuld door Samy Baghdadi. Tenminste, dat vertelt Jean-Philippe Cheton, président van Racing Club de Grasse. Hij is er trots op dat iemand van zijn club en een jongen van de stad de stap naar de Eredivisie maakt en is er zeker van dat Baghdadi het gaat redden.

Nou, dat zijn alvast mooie woorden van je ex-baas!


Samy Baghdadi legt een Kretenzer in de luren

4 augustus 2021
Jean-Philippe zei het gisteren al: Baghdadi wordt Fortunees. Hij blijkt een betrouwbare bron te zijn, want vandaag tekent de Franse aanvaller voor twee seizoenen!

5 augustus 2021
Met het aantrekken van Baghdadi is Fortuna’s honger nog niet gestild. Want de Utrechtse connectie van Sjors Ultee zet ons op het spoor van Tijjani Noslin. Van de beloftevolle aanvaller had nog geen mens gehoord, maar na drie doelpunten tijdens de voorbereiding voor TOP Oss kan iedereen zijn naam wel spellen. Zeker als je een vaste kijker bent van TOP Oss TV!

Tijjani Noslin stelt zichzelf even voor

Een transfer is nog wel veraf, maar Sjoerd Ars kennende gaat dit wel goedkomen!

7 augustus 2021
Vrijdag de zevende. Maak er de dertiende van. Zo kun je de zevenklapper bij FC Utrecht wel noemen. We wisten het al na Standard-away. Er is een groot verschil tussen ‘Één’ en ‘Twee’. Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste. Want vandaag geeft Jari Schuurman een interview aan RTV Rijnmond. Heeft hij iets te melden? Jazeker, want Sjors Ultee en Sjoerd Ars hebben met hem gesproken. Of hij het ziet zitten om naar Fortuna te verkassen? Dat wel, maar hij wilt dan wel ‘als grote meneer’ naar de Westelijke Mijnstreek afreizen.

En gelijk heeft-ie! Van je wedstrijdjes spelen bij de O21 en verder wat bankhangen bij het eerste wordt niemand beter. Dan kun je beter altijd spelen op een lager niveau. Een voetballer met realiteitszin, hij bestaat nog!

Afgelopen seizoen werd winger Emil Hansson met behoorlijk wat tam-tam binnengehaald.

Met Emil halen we een creatieve buitenspeler binnen die, ondanks zijn jonge leeftijd, al veel vlieguren heeft gemaakt in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. We zijn er van overtuigd dat zijn komst veel kwaliteit toevoegt aan de selectie. Als je zo’n speler dan voor vier jaar kan vastleggen is dat een krachtig signaal vanuit de club, ook naar de buitenwereld toe.

Maar ook Hansson kon de hoge verwachtingen nog niet inlossen. Hansson is zeker een goede speler, maar je verwacht hem zijn tegenstander opzoeken, passeren en een fijnbesnaarde voorzet afleveren. Maar dat hebben we te weinig gezien.


Wanneer gooit Emil Hansson alle schroom van zich af?

Maar er is altijd wel een club die denkt dat er uit een speler veel méér te halen valt. Zo ook Olympique Nîmes. De Zuid-Fransen denken een deal te hebben en huren Hansson voor één jaar en kunnen hem daarna voor € 1.000.000 overnemen. ‘Daar klopt niets van‘, is Ars’ bondige reactie. En dus kan de ‘Midi Libre’ de pot op. Van Hansson blijf je af.

9 augustus 2021
7-0 tegen FC Utrecht… 7-0…! Er moet wat gebeuren. En als de nood het hoogste is, toont Fortuna zich slagvaardig. Gisteren werd een anonieme brief afgegeven bij Fortuna Online HQ met de boodschap dat de club rond is met Spartaan Deroy Duarte en dat bericht verschijnt vandaag in de media. Tim Geurts is weer terug uit verlof en schrijft erover in Dagblad de Limburger, maar ook het Algemeen Dagblad weet van de hoed en de rand. En, niet te vergeten, RTV Rijnmond.

Duarte had geen klik met Henk Fräser en wilde een stap hogerop maken. Maar de grote clubs liggen te slapen en laten Duarte naar Sittard-Geleen vertrekken!

10 augustus 2021
Het is alweer een tijd stil rondom Zian Flemming. De middenvelder stak nooit onder stoelen of banken dat zijn ambities verder reiken dan Fortuna en dat is zijn goed recht. Maar Fortuna’s ambities reiken ook verder dan degradatievoetbal en dus wil de club Flemming met alle geweld houden.

Voor € 2.500.000 nemen we hem nú mee‘, zegt Pietro Accardi, Direttore Sportivo van Empoli FC. Maar Sjoerd Ars geeft geen duimbreed toe. Fortuna vraagt een bedrag met zes nullen meer dan de Italianen willen betalen. Maar komaan, Empoli… Daar ga je toch niet je carrière om zeep helpen? Flemming ziet dat anders.


Zian Flemming wilt het clubrecord van Carlo Castellani aan diggelen schieten

We denken terug aan de wijze woorden van Joeri Schroyen, na het wereldkundig maken van zijn transfer naar Griekenland: ‘Lekker weer, lekker eten, goed salaris.‘ Maar met Schroyen loopt het niet goed af en zit een half jaar later in De Koel.

Vandaag staan ook ‘Oud Hollandse Spelen’ op het programma. Wie doen er mee aan de stoelendans? Tesfaldet Tekie doet mee. Zian Flemming uiteraard ook. Nog twee man. Kom op, wie? Sebastian Polter. George Cox? Yes, done.

Het werkt als volgt: Marc Coonen start ‘Nao Veure Fortuna‘ in en als de muziek stopt probeer je één van de drie stoelen te bemachtigen. De muziek start in… en stopt plotseling. Iedereen zit. Behalve één speler: Sebastian Polter.

Oké dan hebben we nieuws voor je: je mag gaan onderhandelen met VfL Bochum.

11 augustus 2021
We zeiden toch: ‘Laat dat maar aan Ars over!’ Vandaag tekent Tijjani Noslin zijn contract. Vanuit de amateurs binnen een paar maanden naar de Eredivisie. Dat leest als een jongensboek. Nee, bedankt, we lezen al in de eerste druk van ‘Gelukkig is er vlaai’.

12 augustus 2021
Het gaat hard, oerend hard. We raken er al bijna aan gewend: voor de tweede dag op rij schuift iemand bij Sjoerd Ars aan om een contract te tekenen. Vandaag is Deroy Duarte het feestvarken. Dat is nodig ook, want of kapitein Ben Rienstra terugkeert is onduidelijk en als Fortuna’s eisen worden ingewilligd, dan peert ook Flemming um.

Maar vandaag noteren we één van de beste Fortuna-tweets ever. Mooier kan gewoon niet. En laat iedereen maar lachen! Ha!

https://twitter.com/privaldinho/status/1425839285400338435?s=20

Geen woord van gelogen!

Dit is de man waar we nog veel van gaan horen. Twijfel daar niet aan!

13 augustus 2021
Vrijdag de 13e. Fingers crossed dat deze dag goed afloopt. En dat loopt-ie. Sebastian Polter rondt zijn transfer naar de 1. Bundesliga af en Fortuna huurt Ryan Johansson van Sevilla FC. Maar er is ook miserie. Want vooralsnog hadden we geen last van de Brexit, maar de wal keert de ferry naar Dover.


Bassala Sambou is the closs

Omdat Bassala Sambou op 31 december 2020 niet in Nederland woonde, valt hij niet onder het generaal pardon en moet hij, als hij terugkeert naar Nederland, een tewerkstellingsvergunning regelen. En dan is ‘Basje’ gelijk aan eender welke andere persoon die óók een tewerkstellingsvergunning wilt bemachtigen. Dat gaat dus nog even duren…

14 augustus 2021
FC Dordrecht liet Özgür Aktas gaan, waarna de verdediger ging meetrainen bij Telstar. Dat trainen gaat hem dusdanig goed af dat hij voor de komende twee seizoenen onder de pannen is!

Maar er is méér: invaller Toshio Lake zet het thuisduel met FC Twente op zijn kop en solliciteert openlijk naar een contract!


Geen naam en geen contract, maar hoe lang houdt Fortuna dit nog vol?

16 augustus 2021
Toshio Lake heeft FC Twente al op de knieën gekregen en nu ook Fortuna: hij mag een contractvoorstel tegemoet zien. Verder nog iets? Nee, want het is maandag. Iedereen roostervrij.

18 augustus 2021
Joshua Wehking voltooit zijn Zuid-Limburgse trilogie. Hij speelde eerder in de jeugd van Roda JC, speelde afgelopen seizoen bij Fortuna en wordt dit seizoen verhuurd aan MVV. Een ‘Harrie Gommansje’. Volgende halte Siebengewald. Wedden?

Twee dagen geleden praatte volksjongen Mats Seuntjens zijn mondje al een klein beetje voorbij, maar Ben Rienstra traint weer mee! Is dát nog eens een opsteker! De hele voorbereiding gemist en nu ineens weer beschikbaar. Transfer van het jaar!

19 augustus 2021
Tim Geurts heeft met Mickaël Tirpan gebeld. Slecht nieuws. Tirpan zit in zak en as. Kasımpaşa SK gooit de kont tegen de krib en maakt het leven van de rechtsback onmogelijk. Tirpan wilt niets liever dan vertrekken uit Istanbul met bestemming Fortuna Stadion!

Tirpans verhaal laat ieders hart breken. En nu gaat Kasımpaşa SK er op Twitter aan ook! Alles leuk en wel, maar van Tirpan blijven jullie af. Geen halve maatregelen nu! #FreeTirpan.

De Verenigde Staten zijn drukdoende zoveel mogelijk mensen uit Afghanistan te halen, zodat ze niet handen van de Taliban vallen. Maar vergeet in Godsnaam niet om Mickaël Tirpan te evacueren! Wat ‘nee’? Oké, dan doen we het zelf.

Nog meer triest nieuws: JFB vertrekt naar het Cypriotische Ermis Aradippou FC.

20 augustus 2021
Fortuna-fans, verzamelt u! #Free Tirpan.

Rienstra kan het nog steeds! Hij valt tijdens een oefenwedstrijd tegen KRC Genk in en komt tot 34 minuten. In tegenstelling tot Thibaud Verlinden. Hij speelt helemaal niet mee, want is op jats. Bij Fortuna komt hij maar niet aan de bak en dat zint hem niet. Als je 22 jaar bent, dan moet je spelen. Dan maar bij een andere club, want bankzitten brengt niks op.

21 augustus 2021
Fortuna-fans staan schouder aan schouder: #FreeTirpan.

22 augustus 2021
We zijn al in Oostenrijk en gaan dóór! #FreeTirpan.

23 augustus 2021
Kasımpaşa SK, we steken in Griekenland de grens naar Turkije over. #FreeTirpan.

24 augustus 2021
Op de Fortuna burelen breken ze zich het hoofd. Wat moeten we nu met Bassala Sambou? Van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) hoor je niet veel en gaat dat nu wel of niet lukken met die tewerkstellingsvergunning? Lukt het niet, dan moeten we Sambou maar verkopen

Hij deed al mee met Free Players FC, maar dat doe je niet voor de fun. Dat doe je om ergens een contract te verdienen! En omdat ‘De Schapenkoppen’ dit seizoen met een energieke strijdwijze betere sportieve prestaties willen leveren, het publiek willen vermaken en spelers wilt ontwikkelen om zodoende waarde te creëren, komen ze vanzelfsprekend bij Jacky Donkor uit!

https://twitter.com/fcdordrechtnl/status/1430188296907411458

Proficiat, Jacky!

Nóg meer transfernieuws? Jazeker. Dagblad de Limburger heeft Sjoerd Ars weer gebeld en hem uitgehoord. Ars wilt niet veel meer kwijt dan dat de club interesse heeft in Ivo Pinto. Pinto is een speler categorie ’12 seizoenen, 13 clubs’, maar brengt wel heel wat ervaring met zich mee. En een uitmuntende graphic designer. Die kan de club ook nog wel gebruiken.


@IvanhoooFSC

Dachten wij dat de rust was wedergekeerd rondom Emil Hansson, biedt zijn zaakwaarnemer hem aan bij Panathinaikos! Man, stop daar toch eens mee.

Oja. #FreeTirpan.

25 augustus 2021
Mochten jullie het nog niet gemerkt hebben, we staan te rammelen aan de poorten van het Recep Tayyip Erdoğan Stadion. #FreeTirpan. Nu!

26 augustus 2021
Op het moment dat Mickaël Tirpan wordt geëvacueerd (#FreeTirpan) staan we uiteraard paraat, maar tot die tijd keren we de transfermarkt binnenstebuiten. En de dag start al goed. Want beloofd is beloofd: Toshio Lake krijgt een contract! Het zal geen vetpot zijn, maar met een ontluikende zangcarrière heeft Lake natuurlijk meerdere ijzers in het vuur.

Dat geldt niet voor Ivo Daniel Ferreira Mendonça Pinto. De 31-jarige verdediger wandelde al rond op Het Anker, en is overstag. Pinto heeft dit seizoen nog een contract bij Dinamo Zagreb, maar daar telt niemand meer op de verdediger. En wij kunnen hem best gebruiken! Ja, mits hij natuurlijk niet van het niveau Jarosław Jach is. Maar daar gaan we niet vanuit. Sjoerd Ars kennende heeft hij net de voetbalbro van Képler Laveran Lima Ferreira binnengehaald.

Voor Ryan Johansson is het een spannende dag vandaag. Nog één nachtje slapen en dan hoort hij of hij is geselecteerd voor Ierland O21. Maar niemand die eraan twijfelt of deze klasbak wordt geselecteerd.

27 augustus 2021
Vandaag staat het thuisduel tegen RKC Waalwijk op het programma en Twitter staat er vanaf ‘s ochtend vroeg al over vol. Dagblad de Limburger overigens ook. Er zit beweging in de overgang van Mickaël Tripan naar Fortuna. Het heeft er dus alle schijn van dat de hashtag #FreeTirpan haar langste tijd heeft gehad.

Ondertussen bereiken ons berichten die het vermoeden van Tim Geurts dat Tirpan inderdaad onderweg is bevestigen. De transferwindow is nog niet voorbij en nu al kunnen wij Fortunezen victorie kraaien! Het tot vervelends toe spammen van Kasımpaşa SK heeft haar vruchten afgeworpen.

Maar ook Ryan Johansson is in zijn nopjes. Hij mag met Ierland O21 op pad! Dat wordt een mooi tripje, want eerst reist hij via Dublin naar Bosnië-Herzegovina en vervolgens via Luxemburg terug naar Sittard-Geleen. Crazy!

En jawel hoor, als we ‘s avonds neergeploffen in het Fortuna Stadion mogen we meteen weer gaan rechtstaan. Op de XL-schermen wordt een film ingestart waarna enkele seconde later een snikkende Mickaël Tirpan het veld oploopt. De verloren zoon is terug!

En zo gaan we van een probleempositie (rechtsback) naar een driedubbele bezetting! Want wie gaan we daar nu posteren? Ivo Pinto, Mickaël Tirpan of toch gewoon Lazaros Rota? ‘Je kunt nooit genoeg rechtsbacks hebben in je selectie’, luidt een eeuwenoud gezegde. Of verzinnen we dat gewoon ter plekke?

28 augustus 2021
Ik ben fit en heb in de voorbereiding meegetraind met ADO Den Haag en ook zorg ik zelf voor mijn fitheid. Afbouwen gaan we dus echt niet doen. Ik ben helemaal gek van het spelletje en zie deze stap als een nieuwe carrière voor me waar ik gewoon alles uit ga halen. Ik wil doelpunten voorbereiden en maken en met het team veel punten gaan pakken.

https://twitter.com/De_Treffers/status/1431339091614969861

Wiens kop gaat rollen voor zoveel dwaasheid?

Hoofdschuddend nemen we kennis van bovenstaande passage. Want welke Vollidiot heeft het in zijn hoofd gehaald om Leroy George zonder slag of stoot te laten vertrekken? Die gast heeft een mate van fitheid waarvan Piet Velthuizen droomt!

Maar, voor alles een oplossing. Mochten we op Transfer Deadline Day verlegen zitten om een winger, dan weten we waar hem te halen!

29 augustus 2021
Potverdorie, we liggen al in de brits! Bedtijd! Nee hoor, er gaat een gerucht de ronde dat Fortuna Ryan Thomas wilt huren van PSV. Gelukkig is het bericht onbevestigd, dus de oogjes kunnen toe.

Huursom. P$V zou eens wat voor een ander overhebben…

Toch is het lastig de slaap te vatten. Zeker omdat de mobiele telefoon maar blijft piepen. Hoe moet het leven van Sjoerd Ars er nu uitzien eigenlijk? Laat die man eens rustig tukken!

30 augustus 2021
Maandag. Half Nederland is roostervrij. Nou, dacht ut niet! Zeker de Twitteraars niet, want die buitelen over elkaar heen over de al of niet op handen zijnde transfer van Ryan Thomas. ‘Het is waar’, ‘Het is niet waar’, ‘We hebben geen interesse in Thomas’; uiteindelijk weet niemand het meer. En wat is het leven toch mooi als je dit gekissebis zó van je af kunt laten glijden!

Maar dat kunnen we niet! Morgen is het de laatste dag dat nog wat geritseld kan worden en als je op het laatste moment je zaakjes nog moet regelen loop je het risico dat je niks meer gefixt krijgt. Maar kom, ‘t is al goed. Laat Thomas maar zitten. We halen wel wat anders, toch?

Halen? Halen? Nee, verkopen! Zeg, wat denken FC Utrecht en ‘Die Geißböcke’ er eigenlijk van! Dat ze Tesfaldet Tekie even kunnen ophalen? ‘Doe even rustig en ga slapen’. Zelden zo’n goed advies gekregen!

Deze matige foto is niet door Niels geschoten

Uiteindelijk vallen we, doodop, in slaap. Nog één nachtje slapen.

31 augustus 2021
Normaliter wekt de wekker ons, maar niet vandaag. Het hart klopt in de keel van opwinding. Transfer Deadline Day. Roostervrije maandagen en woensdagen zijn gewisseld tegen dinsdagen. Dit wilt niemand missen. Hopelijk mist Fortuna ook niks. En blijft Tesfaldet Tekie. En Zian Flemming. En Mats Seuntjens. En halen we de winger waar Sjors Ultee van droomt. Of doodleuk Leroy George. En nog veel meer.

Maar nee, wacht even, we hebben € 0 te besteden! Hoe gaan we dat nu weer doen? Op de laatste dag? Op Twitter buitelt iedereen al vroeg over elkaar heen. En de club? Die communiceert niks. Beter ook. Laat die mensen in alle rust werken. En als we iets willen weten laten we Tim Geurts even met Sjoerd bellen. Dat voorkomt dat Sjoerd met fans zit te WhatsAppen en / of te bellen in plaats van met spelers en sjacheraars die hun zakken vullen over de spelers’ ruggen.

Winger in de pocket! Marley Aké, een oude bekende. In januari voor € 8.000.000 verpatst door ‘OM’ aan Juve en die gaan we nu plots halen. Zeker! Nee, wacht effe. Nee, toch niet. Maar welke grapjas heeft die Audi met Italiaans kenteken dan bij het stadion geparkeerd?

De beste tweet op Transfer Deadline Day sinds járen!

Om de spanning de baas te kunnen organiseert L1-radioverslaggever Falco Cremers een healing waarin herinneringen worden opgehaald die ons moed geven om de laatste uren door te komen. 2018: Lazaros Lamprou. Wintermercato 2012: Danny Schreurs en Rowin van Zaanen. We kwamen zelf met Quin Kruijssen en Niels Vets uit ‘The Summer Twenty Twelve’ aankakken. Nee? Neemt de spanning weer toe door het noemen van deze twee cracks?

Maar tussendoor snuiven we nog een portie goed nieuws op. De immer sympathieke Clint Essers heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. En hij gaat naar de club waar hij ook een beetje thuishoort. Eredivisie was wat te hoog gegrepen voor Clint, maar MVV kan hij met twee vingers in de neus aan. Veel succes Clint! Dat promotiejaar vergeten we nóóit meer.

 

https://twitter.com/mvvmaastricht/status/1432745194185711622

Clint naar MVV: sjevraoje!

Ondertussen verbaast het Tim Geurts mocht Tekie vertrekken. Ons ook. Maar er komt nog een CV bij. ‘CV’? Jongens toch, onder welke steen heb jij gelegen?! Iedereen weet toch wat dat betekent! Maar dat die CV Nigel Lonwijk zou zijn, dat hadden we niet kunnen vermoeden. In ieder geval goud voor de woordenlijst. En misschien draait-ie wel puike langspeelplaten in de kleedkamer, zoals Jordy ter Borgh in het verleden altijd deed. Oja, Dario van den Buijs naar Wolluk.

Maar de stemming slaat om als het contract van Lazaros Rota wordt ontbonden. De rechtsback waar iedereen ‘klaar’ mee was (en nu ineens een klasbak is) laat je toch niet zomaar gaan? Zonder transfersom te vangen? Nou, er is geen club die een transfersom voor Rota wilt betalen… Dan ben je als club rap vaerdig.

Maar daar blijft het niet bij, want ook Arian Kastrati vertrekt. En niet naar zomaar een club. Nee, naar een Sloveense Tweede Klasser. Terwijl je zo’n jongen toch ook naar pakweg Vèrkes Sport kunt sturen! En dat andere ‘Slo-land’ in het oosten krijgt ook nog een Fortunees op bezoek. Dat wordt volgens Tim de thuishaven van Thibaud Verlinden.

En die winger? Ach, laat maar zitten. Zeker als Tim Geurts hoort dat het om Oluwaseyi Babajide Ojo gaat. Hadden we die écht nodig?

Afgelopen keer telden we van 10 tot 1 af richting 00.00 uur, maar dat hoeft helemaal niet! Want als op de Fortuna-burelen de laptops dichtklappen, wie zijn wij dan nog?

‘Wil degene die het laatste vertrekt de lampen uitdoen?’, galmt door de Fortuna Online Headquarters. Maar o, wacht even. Er is al niemand meer! Op sociale media wordt väöl beheij gemaakt over de afgelopen transferperiode, maar kom op mensen: in januari gaan we dit gewoon dunnetjes overdoen!

Michel Hennen

Naschrift: als de transfermarkt in Nederland al lang en breed dicht is is Thibaud Verlinden nog altijd in het buitenland aan het onderhandelen, blijkt dat Fortuna Feyenoord heeft afgepoeierd inzake Mats Seuntjens en gaat Lazaros Rota bij AEK Athene tekenen. Al bij al had het dus veel slechter kunnen aflopen!

Wil je terug naar ‘Transferdagboek – Deel I’? Geen probleem, klik hier.