Goed nieuws vanuit de ziekenboeg: Ben Rienstra is eruit en heeft zijn eerste passen op het trainingsveld gezet. Daarmee komt en voorlopig einde aan een onzekere periode waarbij het twijfelachtig was of Rienstra zijn carrière kon voortzetten.

Voorafgaande aan de eerste officiële training leggen de spelers medische testen af. Tijdens een cardiologische test komen bij Ben Rienstra onregelmatigheden aan het licht. Die zijn dusdanig ernstig dat Rienstra niet aan trainingen mag deelnemen. Omdat speler en club het zekere voor het onzekere nemen duurt het een hele tijd vooraleer er uitsluitsel komt.

Doordat Rienstra de uitkomsten van aanvullend onderzoek afwacht mist de aanvoerder de gehele voorbereiding en vanzelfsprekend de seizoensouverture tegen FC Twente. Na afloop van het duel verklaart een emotionele Mats Seuntjens dat de gebeurtenissen rondom Rienstra een behoorlijke wissel hebben getrokken op de voorbereiding. Des te mooier dat Rienstra nu groen licht heeft gekregen om de groepstraining te hervatten.

Rienstra komt aan de start van het seizoen 20/21 over van het Turkse Kayserispor. Afgelopen seizoen speelde Rienstra 30 competitieduels en één bekerduel voor Fortuna. Hij heeft een doorlopend contract tot de zomer van 2023.

Bron: Fortuna Sittard