Arianit Ferati traint momenteel op proef mee bij Fortuna Sittard. De 23-jarige aanvallende middenvelder heeft een Duits en Kosovaars paspoort.

Ferati speelde de afgelopen twee seizoenen voor Waldhof Mannheim in de 3. Bundesliga. In het laatste seizoen kwam hij tot 25 competitieduels (hij miste de rest vanwege blessures), waarin hij bij twaalf doelpunten betrokken was (vier doelpunten en acht assist).

Ferati startte in de jeugdopleiding van SV Stuttgarter Kickers, maar werd al snel opgepikt door grotere broer VfB Stuttgart. Daar ontwikkelde hij zich dusdanig dat hij opgeroepen werd voor de nationale Duitse ploeg (hij zou 29 duels voor Duitse jeugdelftallen spelen), waarna hij overstapte naar Hamburger SV. In de Hansestadt kon hij echter nooit doorbreken, waarna hij zijn geluk beproefde bij Waldhof Mannheim.

Mannheim wilde het aflopende contract van Ferati graag verlengen, maar de spelverdeler hield de boot af, waardoor hij deze zomer transfervrij is.

Mocht hij naar Fortuna komen dan wordt hij een concurrent van Zian Flemming of—als  Flemming vertrekt deze zomer—zijn  mogelijke opvolger.

Vandaag kan Ferati debuteren voor Fortuna in het oefenduel tegen K. Beerschot AV.

Bron: Fortuna Sittard