De club is al enige tijd op zoek naar een clublied en ontvangt vele inzendingen, maar die kunnen het bestuur niet bekoren. Maar eindelijk is het dan zo ver: er is een lied dat de goedkeuring van het bestuur kan wegdragen. De keuze valt op ‘Nao Veure Fortuna‘ (tekst en muziek geschreven door Hans Wijnands) en tegen het einde van de eerste seizoenshelft duikt Fortuna’s huisorkest op 27 november 1978 in Munstergeleen de studio van Jan Theelen in.

Vlak voor de thuiswedstrijd tegen Heerenveen op 17 december 1978 wordt het lied gepresenteerd aan het publiek. Huisorkest ‘t Trumke en ‘t Tröötje begeleidt zanger Chris Maas die de 6.000 toeschouwers een eerste keer laat kennismaken met de tekst. Om de regio op een snelle manier hiermee vertrouwd te laten raken wordt het nieuwbakken clublied op single uitgebracht. Op de B-kant van de single staat het lied ‘Biet mèr in de Paeperkouk’.

In de seizoenen die volgen wordt het clublied ongekend populair; het wordt heden ten dage nog altijd door supporters tijdens wedstrijden gezongen! Maar niet alleen inwoners van de Westelijke Mijnstreek kunnen het refrein moeiteloos opdreunen; het clublied geniet ook landelijke bekendheid.

Deze single is voor f 6,- beschikbaar in de betere platenzaak

Ondertussen heeft de club haar naam veranderd van Fortuna SC naar Fortuna Sittard (zie ook: Seizoen 1979 – 1980) en dat is aanleiding om de laatste twee regels van het refrein te veranderen. Vlak voordat Fortuna haar wedstrijd in het kader van de Europa Cup II tegen het Britse Everton FC afwerkt neemt Chris Maas samen met de selectie een nieuwe versie van ‘Nao Veure Fortuna‘ op, waarbij ‘Fortuna SC’ wordt vervangen door ‘Fortuna olé’. Daarnaast verschijnen ‘De bèste club oet ut Zuije’ en ‘Fortuna deit in gans Europa mit’, maar beiden zullen het qua populariteit nooit halen bij ‘Nao Veure Fortuna‘.

Ook in de decennia die volgen worden nog diverse nummers uitgebracht, maar deze evergreen zal nooit (meer) worden overtroffen.