Vandaag in de namiddag is de selectie onder leiding van trainer Sjors Ultee richting Nijmegen vertrokken. Morgenmiddag staat voor Fortuna Bij NEC de ontknoping van de Eredivisie 21/22 op het programma. Doen de Sittardenaren wat ze moeten doen?


Nou, zeg het maar. Kan het nóg spannender dan dit seizoen? Voor Fortuna is het weliswaar spannend, maar ook glashelder. Wilt Fortuna zich rechtstreeks handhaven, dan is die handhaving een feit als Fortuna wint bij NEC.

Wint Fortuna, dan komt het op 35 punten. Het reeds gedegradeerde PEC Zwolle passeert ons dan vanzelfsprekend niet en het Willem II van Kevin Hofland evenmin. Maar dan passeren we nóg een club. Dat is óf Sparta, óf Heracles. Want die spelen morgenmiddag in Almelo tegen elkaar.

Wint Fortuna niet, dan weet het één ding: andere clubs bepalen of het nacompetitie of Keuken Kampioen Divisie wordt. Om de spelers te doordringen van het belang van morgen, maar vooral om ze een steuntje in de rug te geven organiseerde Fortuna’s sfeergroep TGV een corteo en aansluitend een uitzwaaimoment. Onze fotograaf Niels van Renen was ook aanwezig en maakte onderstaande foto’s:


Een flink aantal Fortuna-fans is op missie naar het stadion…


En die missie heet ‘Handhaving’…


Om de boodschap kracht bij te zetten, mag best een fakkel worden afgestoken…


Paul Gladon weet wat hem te doen staat: scoren…


Na die flinke wandeling even door de knieën…


Haha, op de knieën? Niemand krijgt ons op de knieën!


Michael Verrips heeft ‘zich effe de bril ervoor opgezet’


Morgen wordt de belangrijkste dag uit de prille trainerscarrière van Sjors Ultee


En daar gaan ze, op weg naar Nijmegen, op missie, Missie Handhaving!

Morgen reizen de fans hun helden achterna. We zijn eveneens op missie, Missie Handhaving!

Come on you Sittard!

Michel Hennen