Transfer Deadline Day nadert met rasse schreden waardoor de nervositeit onder Fortuna-supporters tot ongekende hoogten reikt. Want gaat het wel of niet lukken? Vandaag krijgt iedereen die daar lang op heeft gewacht uitsluitsel: Tirpan keert terug in Sittard-Geleen.

Het zijn moeilijke tijden geweest voor beide partijen, want na het seizoen 20/21 loopt de huurperiode af en keert Tirpan terug naar Kasimpaşa SK. Maar Fortuna sorteert al voor op de toekomst en gaat voor het einde van het seizoen met de Belgische rechtsback in gesprek.


Mica Tirpan zorgt voor de gelijkmaker tegen Ajax

Toch komen Fortuna, Tirpan en vooral Kasimpaşa SK er niet uit. Vermoedelijk vanwege de transfersom die de Turkse club verlangt van de club (Fortuna) die Tirpan wilt overnemen. En dus komt aan Tirpans periode in Sittard-Geleen een (voorlopig) einde.

Maar Fortuna geeft niet op en blijft aandringen bij de Süper Lig-club. Er komen vermoedelijk verschillende opties op tafel, zoals Tirpan opnieuw huren, maar tot een akkoord komt het niet. En dus start Tirpan ‘gewoon’ de voorbereiding op het seizoen 21/22 in Turkije. Daar helpt ook de hashtag #FreeTirpan op Twitter niet veel aan.

Toch doet één van de drie partijen water bij de wijn, waardoor Tirpan kan terugkeren in Sittard-Geleen. Niet alleen terugkeren bij Fortuna, maar vooral ook bij zijn gezin. Zijn echtgenote lijdt aan een ernstige ziekte en dat was uiteindelijk de hoofdreden voor Tirpan om Turkije achter zich te laten en terug te keren naar België.

Die pakt voor Tirpan op meerdere gebieden goed uit: hij kan bij zijn gezin vertoeven, hij verovert in rap tempo de harten van de Fortuna-supporters en voltooit zonder veel moeite de Tour de Handhaving, een sponsortocht die ervoor zorgt dat 130 minderbedeelden een seizoenkaart kunnen aanschaffen voor de Zuid Tribune.

Tijdens het seizoen 20/21 speelt Tirpan in totaal 12 competitieduels en één bekerduel voor Fortuna. Hij scoorde eenmaal, tijdens het thuisduel tegen Ajax. En daar blijft het dus niet bij.

Bron: Fortuna Sittard