Nadat afgelopen weekend al informatie in de media verscheen over Fortuna’s interesse in Tijjani Noslin, heeft hij vandaag daadwerkelijk zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot 2024 aan Fortuna bindt. Daarin is een optie voor één extra seizoen opgenomen.

Enkele dagen geleden werd bekend dat Fortuna haar oogje heeft laten vallen op de 22-jarige aanvaller. De technisch vaardige buitenspeler die het vooral van zijn snelheid moet hebben is pas sinds het seizoen 21/22 als amateur aan TOP Oss verbonden en komt rechtstreeks uit het amateurvoetbal.

Technisch Manager Sjoers Ars bevestigde desgewenst dat hij met TOP Oss en speler spreekt over een mogelijke overgang, maar concreet was er nog niets. Dat is nu wel het geval: Noslin stapt vanuit ‘Het Osse Kuipje’ over naar Sittard-Geleen en tekent dus een contract voor drie seizoenen.

Dat de transfer eraan zat te komen werd eigenlijk vrijdagavond al bekend, toen Noslin ontbrak in de wedstrijdselectie van de Ossenaren voor de uitwedstrijd bij Excelsior.

Het Brabants Dagblad voelt dat een transfer in de lucht hangt

Voor Noslin gaat het ineens heel hard, want de aanvaller heeft vooral een verleden in het amateurvoetbal. Na bij drie clubs in Amsterdam-Zuid te hebben gespeeld (ASV Arsenal, SC Buitenveldert en AVV Swift) sluit Noslin op zijn 14e aan bij FC Den Bosch. Maar zijn Bossche periode eindigt na één seizoen.

Enkele seizoenen later probeert Noslin het in het Oosten, maar na één seizoen FC Twente O19 eindigt ook dat avontuur. Hij komt terecht bij het in de Derde Divisie uitkomende USV Hercules 1882. Na drie seizoenen verlaat Noslin Sportpark Voordorp en gaat een niveau lager spelen, in de Hoofdklasse bij D.O.S-Holland-Stichtse Boys-Combinatie, oftewel DHSC.

Die keuze blijkt goed uit te vallen, want hij komt er de oud-internationals Wesley Sneijder en Mounir el Hamdaoui tegen. Aan de hand van deze twee ervaren spelers loopt Noslin in eerste instantie stage bij Telstar, maar dat loopt op niets uit. Twee oefenduels bij TOP Oss leveren wél het gewenste resultaat op: hij tekent een amateurcontract in Oss.

Maar lang kunnen de Ossenaren dus niet genieten van hun talentvolle aanvaller. Na doelpunten in de oefencampagne tegen Jong FC Utrecht (één) en SC Heerenveen (twee) verzet Noslin zijn bakens alweer: op naar de Eredivisie.

Bron: Fortuna Sittard