Ruim een jaar geleden kondigde de Haïtiaanse sportkrant Haïti Tempo de komst van de dan 20-jarige verdediger Jean Fritz Boom aan. De centrale verdediger komt over van ADO Den Haag en het is de bedoeling dat Boom in eerste instantie aansluit bij Fortuna Sittard O21. Het doel is om te bekijken of hij uiteindelijk de stap kan zetten naar het eerste elftal (zoals afgelopen weekend Toshio Lake lukte), maar het loopt anders.

Vanwege COVID-19 wordt de beloftencompetitie geschrapt en duurt het uiteindelijk ruim een half jaar voordat Boom zijn debuut kan maken. Tijdens het oefenduel dat de reserves spelen tegen MVV (0-5 winst) valt Boom na 73 minuten in voor Lazaros Rota. En daarmee is tevens het hoogtepunt van zijn Fortuna-carrière benoemd.

Na afloop van het seizoen 20/21 neemt Fortuna van een hele rits spelers afscheid, waaronder van Boom. In een zoektocht naar een nieuwe club meldt Boom zich op de eerste training van FC Dordrecht. Hij speelt een aantal oefenduels mee (waaronder het met oefenduel tegen FC Dordrecht / 0-0), maar tot een contract leidt het niet.

Boom zoekt verder en heeft nu een nieuwe club gevonden. Hij heeft een contract getekend bij het Cypriotische Ermis Aradippou FC. De Cyprioten komen uit in B’ Kategoria, het tweede niveau van Cyprus.

Andere (bekende) oud-spelers van Ermis Aradippou zijn Azubuike Oliseh (het jongere broertje van voormalige Fortuna-trainer Sunday Oliseh) en Stefan Postma, voor voormalige keeper van ADO Den Haag.

Bron: Caled Jephte Pierre via Haïti Tempo