Fortuna Sittard is erin geslaagd de hoge defensieve nood enigszins te lenigen met het aantrekken van Ivo Daniel Ferreira Mendonça Pinto. De 31-jarige verdediger wordt voor de duur van één seizoen gehuurd. Fortuna huurt de verdediger van Dinamo Zagreb waar Ivo Pinto geen toekomst meer had. Zijn contract in Kroatië loopt tot en met de zomer van 2022. Met andere woorden: bevalt het beide partijen, dan zou Pinto wel eens in Sittard-Geleen kunnen blijven.

Pinto speelt in de jeugd van Boavista FC en FC Porto, maar komt tot dusver voor geen van beide uit tijdens zijn professionele carrière. ‘Os Dragões’ verhuurt hem aan Gil Vicente FC, waarvoor hij debuteert, maar Pinto komt tijdens het seizoen 09/10 ook uit voor Vitória Setúbal FC.

In de daaropvolgende vier seizoenen speelt Pinto telkens voor een andere club. Hij begint zijn kruistocht bij Sporting Clube de Covilhã en trekt verder via Rio Ave Futebol Clube naar União Desportiva de Leiria om neer te strijken bij het Roemeense CFR Cluj.

Na één seizoen trekt hij ook daar de deur achter zich dicht en tekent een contract bij Dinamo Zagreb. Na drie seizoenen Zagreb zet Pinto zijn odyssee voort in Engeland, waar hij tekent bij het Norwich City FC van Todd Cantwell.

Na drie seizoenen bij ‘The Canaries’ te hebben gespeeld keert Pinto transfervrij terug naar Dinamo Zagreb, maar dat wordt geen succes. Na een handvol wedstrijden verkast hij naar Futebol Clube de Famalicão. Ook afgelopen seizoen werd Pinto verhuurd en deze keer aan één van zijn voormalige clubs: Rio Ave Futebol Club.

Vandaag landt Pinto bij zijn 10e profclub: Fortuna Sittard. De naam van Pinto zong al rond in Sittard-Geleen. En dat is niet gek, want Pinto heeft inmiddels al met de selectie meegetraind. Of Pinto morgen al speelgerechtigd is, blijft vooralsnog onduidelijk.

Bron: Fortuna Sittard