Vanmiddag heeft Fortuna Sittard wederom een oefenduel afgewerkt. In Seraing, op de Académie Robert Louis-Dreyfus, verloor de équipe van Sjors Ultee met 3-1 van Standard de Liège. ‘De Rouches’, die gisteren tijdens het openingsduel van de Jupiler Pro League 1-1 gelijkspeelden tegen KRC Genk, treden met hun B-kern aan. ‘Standard B’ wordt verder aangevuld met Maxime Lestienne, Collins Fai, Mehdi Carcela en Selim Amallah, die inmiddels niet of nauwelijks meer deel uitmaken van de wedstrijdselectie van trainer M’Baye Leye.

Fortuna, dat evenmin start met haar sterkste elftal, kan na 10 minuten al in de achtervolging, als Standard de Sittardenaren op een 2-0 achterstand heeft gezet. Halverwege de eerste helft krijgt Fortuna een strafschop die door kapitein Roel Janssen wordt gemist. Bassala Sambou let echter goed op en werkt de rebound in doel.

Bijna komt Fortuna nog op gelijke hoogte, maar kansen zijn niet aan Sambou en Arian Kastrati besteed.

Na rust probeert Fortuna op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar krijgt al gauw een derde treffer tegen. Standard probeert de wedstrijd vervolgens te neutraliseren, maar dat lukt maar gedeeltelijk. Toch wordt er aan de boorden van de Maas niet meer gescoord, waardoor Fortuna met een nederlaag huiswaarts wordt gestuurd.

Komende week vertrekt Fortuna naar Zeeland, waar het een trainingskamp zal afwerken. Onderdeel van het trainingskamp is een oefenduel tegen Team VVCS.