Fortuna Sittard heeft momenteel de 24-jarige Samy Baghdadi op proef. De Fransman met ook een Algerijns paspoort komt het beste centraal in de aanval tot zijn recht.

Baghdadi speelde het afgelopen seizoen voor de Franse RC Grasse, dat uitkomt in het Championnat National 2, oftewel het vierde Franse niveau. In de acht duels die RC Grasse speelde voordat COVID een einde maakte aan het seizoen, scoorde Baghdadi zesmaal.

Die prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. In mei trainde Baghdadi op proef mee bij Clermont Foot, nieuwkomer in Ligue 1. Dat heeft niet geleid tot een contract en dus probeert Baghdadi nu in Sittard een contract af te dwingen.

In januari verlengde Baghdadi overigens zijn contract nog bij RC Grasse tot de zomer van 2023. Dus mocht Fortuna hem willen vastleggen, dan zal hij niet transfervrij zijn. Baghdadi speelde eerder voor de hogere jeugdrangen van Ligue 1-club Saint-Étienne en voordien voor ES Cannet Rocheville aan de Côte d’Azur.

Mocht hij tekenen bij Fortuna, dan moet hij met Arian Kastrati de concurrentie aangaan voor de positie van eerste vervanger van Sebastian Polter. We gaan er nog steeds vanuit dat Bassala Sambou en Rasmus Karjalainen Fortuna ondanks doorlopende contracten zullen verlaten.

Baghdadi kan vandaag zijn debuut maken voor Fortuna in het oefenduel tegen K. Beerschot AV.

Bron: Fortuna Sittard