Vanmiddag heeft Fortuna Sittard een oefenduel tegen KRC Genk gespeeld. Omdat AZ het thuisduel tegen Fortuna vanwege Europese beslommeringen heeft laten verplaatsen naar december, is Fortuna dit weekend vrij. Alle reden om een oefenduel te spelen. Achter gesloten deuren, op last van de Belgische autoriteiten.

Het duel duurt niet de gebruikelijke 90 minuten, maar 120. Na een eerste en tweede helft wordt na 90 minuten aan het duel nog 30 minuten vastgeplakt. Hierdoor is het mogelijk om zo veel mogelijk spelers in te zetten, waaronder Ben Rienstra. Rienstra mist de voorbereiding vanwege gezondheidsklachten, maar traint inmiddels weer met de groep mee. En in Belgisch Limburg speet Fortuna’s kapitein een half uur mee.

In de eerste helft hebben ‘De Smurfen’ vooral de bal, maar doen er weinig mee. Fortuna wel, want na 11 minuten speelt Lazaros Rota Emil Hansson in de diepte aan. Hansson ziet Mats Seuntjens vrijstaan die zich na een individuele actie vrijspeelt en Fortuna op voorsprong zet. Dat is tevens de ruststand.

Na de rust diept Samy Baghdadi de voorsprong uit als hij op aangeven van Zian Flemming voor 0-2 zorgt. Na een uur weet Eboué Kouassi tegen te scoren waardoor de spanning terugkeert.

De thuisploeg komt ook nog langszij via een fraaie vrije trap van Jay-Dee Geusens, maar toch komt Fortuna weer op voorsprong. Net als afgelopen zaterdag weet wederom een debutant te scoren: Tijjani Noslin. Toch blijft het hier niet bij, want vlak voor tijd incasseert Fortuna een derde Genkse treffer als Patrik Hrošovský de bal achter Felix Dornebusch weet te werken.

KRC Genk – Fortuna Sittard:
10. Seuntjens 0-1, 48. Baghdadi 0-2, 67. Kouassi 1-2, 97. Geusens 2-2, 101. Noslin 2-3, 120. Hrošovský 3-3.