Fortuna Sittard-aanvaller Sebastian Polter heeft de deur in Sittard-Geleen achter zich dichtgetrokken. Na amper één seizoen in het geel/groen vertrekt Polter naar VfL Bochum, uitkomend in de 1. Bundesliga. Polter tekent in het Ruhrstadion een contract dat hem voor twee seizoenen aan VfL Bochum verbindt. Polter, die nog een contract had tot einde seizoen 21/22, stapt transfervrij over naar het Ruhrgebied.

Afgelopen seizoen promoveerde VfL Bochum 11 seizoenen 2. Bundesliga naar de 1. Bundesliga en probeert met Polter haar aanvalslinie verder te versterken. Dat dit geen overbodige luxe is bleek afgelopen zaterdag wel, toen VfL Bochum pas in blessuretijd wist te winnen van Wuppertaler SV, dat uitkomt in de Regionalliga West.

Toen Polter bij VfL Wolfsburg speelde, was hij teamgenoot van Sebastian Schindzielorz. Na zijn actieve spelerscarrière keert het jeugdproduct van VfL Bochum terug naar waar het voor hem begon en is er tegenwoordig Geschäftsführer Sport. Hij kende Polter dus nog van zijn vroegere jaren en kwam zo bij Polter uit.


Het VfL Bochum Album moet Sebastian Polter maar eens goed doorlezen

Sebastian Polter komt afgelopen seizoen na lang aandringen van de toenmalige hoofdtrainer Kevin Hofland en diens assistent Sjors Ultee naar Fortuna. Zijn reputatie is de aanvaller al vooruit gesneld waardoor de verwachtingen torenhoog zijn, zonder dat Polter ook maar één voet op het trainingsveld heeft gezet.


Sebastian Polter scoort tijdens zijn debuut tegen VVV-Venlo

Vanwege het afbreken van het seizoen 19/20 (reden COVID-19) heeft Polter een tijd niet gespeeld en het duurt even vooraleer de Duitser op stoom komt. dat hij belangrijk kan zijn bewijst Polter tijdens het bekerduel tegen Roda JC. Hij scoort zelf en zet Zian Flemming alleen voor Miguel Santos, waardoor Fortuna de derby probleemloos met 0-2 over de streep trekt.


Sebastian Polter trapt Fortuna onberispelijk naar 0-1 vanaf de strafschopstip

In december beleeft Polter zijn beste periode als hij viermaal op rij het net weet te vinden. Ook januari gaat hem goed af: tijdens de uitwedstrijd bij PEC Zwolle (0-2) stelt hij Zian Flemming en Mats Seuntjens in staat te scoren. datzelfde doet hij tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.


Sebastian Polter scoort niet, maar is ontzettend belangrijk voor Fortuna

Tijdens de uitwedstrijd bij ADO Den Haag scoort Polter voor een gehavend Fortuna een laatste keer, waardoor zijn totaal uitkomt op negen treffers. Dat maakt (samen met zijn vijf assists) dat Polter van grote waarde is voor Fortuna, maar toch reageren fans met enige regelmaat teleurgesteld op zijn optredens. Van een speler met zijn Preisleistungsverhältnis worden minimaal dubbele cijfers verwacht.


Tijdens de voorbereiding houdt Sebastian Polter de bal geconcentreerd in de gaten

De ‘cultspits’ waar iedereen van droomde is Polter niet geworden, maar hij was een belangrijke schakel in het seizoen 20/21.

We wensen Sebastian Polter veel succes met het in de 1. Bundesliga houden van zijn nieuwe werkgever!

Bron: Tief im Westen / VfL Bochum