Joshua Wehking meldde zich voor het eerst in Sittard in de voorbereiding op het seizoen 19/20. Fortuna testte de keeper die zijn aflopende contract bij VfL Bochum niet zag worden verlengd.

In Sittard krijgt hij dan geen contract, maar een jaar later tekent hij alsnog een tweejarig contract. Hij komt over van Hamburger SV II en wordt derde keeper achter Alexei Koselev en Yanick Van Osch.

Gedurende het seizoen 20/21 vertrekt Alexei Koselev en haalt Fortuna Piet Velthuizen als vervanger. Op dat moment wordt duidelijk dat Fortuna weinig fiducie heeft in Wehking.

In de zomerstop legt Fortuna Felix Dornebusch  en Tom Hendriks vast als respectievelijk tweede en derde keeper achter Yanick van Osch. Wehking krijgt te horen dat hij mag uitzien naar een nieuwe club.

Die heeft hij nu gevonden. Hij stapt op huurbasis over naar MVV Maastricht. De Maastrichtenaren huren hem voor het restant van het seizoen.

Aangezien Wehkings contract in Sittard komende zomer afloopt, betekent dit hoogstwaarschijnlijk ook het einde van zijn Fortunaloopbaan. Hij speelde nooit een officieel duel in het eerste elftal van Fortuna.

We wensen Joshua Wehking veel succes in Maastricht.

Bron: Fortuna Sittard