Gisteren wist Fortuna Sittard haar verdedigingslinie te versterken met het aantrekken van Ivo Pinto. De 31-jarige mandekker wordt voor één seizoen gehuurd van Dinamo Zagreb. Maar daarmee is Fortuna niet klaar. Want volgens Dagblad de Limburger lijkt er beweging te komen in de transfer van Mica Tirpan.

Fortuna heeft in het verleden al met Tirpan zelf rond de tafel gezeten en tussen club en speler zit er geen ruis meer op de lijn. Dwarsligger was zijn Turkse werkgever Kasimpaşa SK. Maar ook zij zien in dat ze niks opschieten met een speler die doodongelukkig is, met zijn hoofd in België zit en die na dit seizoen transfervrij het Recep Tayyip Erdoğan Stadion uitloopt.

Alle partijen zullen ongetwijfeld water bij de wijn moeten doen en als we het regionale dagblad mogen geloven is dat momenteel het geval.

Fortuna heeft nog tot 31 augustus om de transfer van Tirpan (of de huur) geregeld te krijgen. Iedereen rondom de club (en vooral Tirpan zelf) leeft op hoop.

Tijdens het seizoen 20/21 speelde Tirpan in totaal 12 competitieduels en één bekerduel voor Fortuna. Hij scoorde eenmaal, tijdens het thuisduel tegen Ajax. Mogelijk blijft het daar dus niet bij.

Bron: Dagblad de Limburger