Galliers, B.
Beroep: Britse tester.
In februari 2002 traint Benjamin ineens mee met de selectie van Fortuna Sittard. Deze spits komt van oberligist Dynamo Dresden. Hij speelde eerder bij Rot-Weiss Essen, Gillingham FC en Wimbledon FC.
Benjamin doet een poging een contract af te dwingen voor het seizoen 2002/03, maar zijn verblijf in Sittard duurt slechts drie dagen: afgetest.
Uiteindelijk tekent hij een contract in zijn vaderland bij Bath City FC, dat uitkomt in de Southern League.
Garcia, L.
Beroep: niet-spelende aanwinst.
Luwamo, bijnaam Fiston, wordt bij de aanvang van de tweede competitiehelft van het seizoen 2003/04 gepresenteerd als de opvolger van Harrie Gommans die in de winterstop vertrokken is naar Excelsior.
Tijdens het eerste duel na de winterstop kunnen we op de lichtkrant lezen dat hij de eerste aanwinst is voor het restant van het seizoen. Luwamo is een kleine, lichte flankspeler afkomstig uit Angola, die op huurbasis over komt van KRC Genk en die het tot het Belgische jeugdelftal schopte.
Maar dan komt er een kink in de kabel. Hoewel Luwamo al meetraint in Sittard, zet Genk een streep door de huurovereenkomst. Er is onenigheid binnen het Genkse bestuur, die leidt tot een competentiestrijd: Luwamo komt niet naar Fortuna.
Een domper voor Fortuna dat Luwamo al presenteerde als aanwinst. Ook een domper voor Luwamo, die ook niet meer mag spelen voor KRC Genk in het seizoen 2003/04 omdat hij al overschrijving naar Fortuna had aangevraagd.
Luwamo’s carrière in Sittard gaat dus niet verder dan een paar trainingsdagjes. Het jaar nadien kiest hij voor een contract bij eerstedivisionist VVV Venlo.
Garlisi, S.
Beroep: Jeugdproduct.
Sebastiano is de zoveelste speler uit de jeugdopleiding die aan het echte werk mag ruiken. De vleugelspits maakt zijn debuut in het seizoen 2007/08 uit tegen BV Veendam.
In het seizoen 2008/09 kruipt Sebastiano steeds dichter tegen de basis aan. Hij maakt talloze invalbeurten, maar een vaste basisplek zit er voorlopig nog niet in.
Toch is er voldoende vertrouwen in Sebastiano en krijgt hij een contract voor de seizoenen 2009/10 en 2010/11 als Fortuna na het optrekken van diverse bestuurlijke rookpluimen nog blijkt te bestaan.
In het seizoen 2009/10 lukt het Sebastiano niet om een basisplek af te dwingen, ondanks de nodige invalbeurten. Het seizoen 2010/11 moet dus het jaar van Sebastiano worden.
Dat wordt het echter niet en op het einde van het seizoen wordt Sebastiano’s contract niet verlengd. Bestemming: de Belgische vierdeklasser KFC Witgoor Sport.
Garritsen, K.
Beroep: geheelonthouder.
Aan de start van het seizoen 2005/06 kwam Koen de Sittardse rangen versterken. Hij kwam transfervrij over van AGOVV. Deze linkspoot moet het tekort aan linksbenige spelers in Sittard gaan verhelpen.
Koen moest in het begin lang zoeken om zijn draai in het elftal te vinden. Daarna volgden allerlei kleine blessures die hem toch een hele tijd buitenspel hielden. Toen dat leed allemaal was geleden, breide hij een aardig slot aan de competitie. Hij kan nog steeds uitgroeien tot een dragende speler in het elftal.
Gaat dat gebeuren in het seizoen 2006/07?
Ja en nee. Koen speelt vrijwel het hele seizoen in de basis, maar echt overtuigend is het allemaal niet. In de slotfase van het seizoen zet Fortuna Koen dan ook in de wachtkamer. Zijn aflopende contract wordt niet zonder meer verlengd.
Pas op het einde van het seizoen wordt een beslissing genomen. En die beslissing is negatief. Fortuna wil niet verder met Koen en zo komt er een einde aan zijn Fortuna periode. Of toch niet?
Koen vindt namelijk geen nieuwe club en traint aan de start van het seizoen 2007/08 toch weer gewoon op amateurbasis mee bij Fortuna. Grijpt hij deze tweede kans?
Nee, trainer Henk Wisman acht Koen geen versterking voor het seizoen 2007/08 en dus verlaat Koen Fortuna. Koen keert terug naar eerstedivisionist AGOVV op amateurbasis om een paar maanden later een profcontract te tekenen bij eerstedivisionist FC Zwolle.
Geem, van C.
Beroep: rode pechduivel.
Chris komt aan de start van het seizoen 2001/02 de verdediging versterken. Deze Belg komt op huurbasis over van KRC Genk, waar hij niet veel aan spelen toekwam.
Hopelijk brengt Vrouwe Fortuna Chris nog enig voetbalgeluk, want tot dusverre was het jaar 2001 een persoonlijke ramp voor hem: hij verloor zijn vrouw bij een auto-ongeluk.
Chris wordt dus op huurbasis gehaald, maar aan spelen komt hij nauwelijks toe in het seizoen 2001/02. Chris sleept zich van de ene blessure naar de andere en aan de ellende op het persoonlijke vlak komt ook maar geen einde.
De jaren 2001 en 2002 mag je gerust rampzalige jaren noemen voor Chris. Na afloop van het seizoen 01/02 keert hij terug bij landskampioen KRC Genk waar hij nog een contract heeft voor één seizoen.
Bij Genk komt hij niet aan spelen toe, uiteindelijk gaat hij gedurende het seizoen 2002/03 spelen bij tweedeklasser Eendracht Aalst, waarmee hij prompt promoveert!
Geenen, R.
Beroep: de langverwachte rechtsback?
Rick doorliep de complete jeugdopleiding van Fortuna Sittard en krijgt in het seizoen 2007/08 zijn eerste kans in het eerste elftal. Hij debuteert tegen AGOVV.
De toekomst zal uitwijzen of hij de nieuwe rechtsback is waar Fortuna nu al jaren naar op zoek is. Rick speelt een acceptabel eerste seizoen als rechtsback, alhoewel hij het lastig krijgt op het einde van het seizoen.
In het seizoen 2008/09 zal hij progressie moeten boeken. En dat doet Rick. Hij wordt na een stroef begin (Abdül Öcal is tijdelijk de vaste rechtsback) toch weer eerste keus op de rechtsbackpositie. Aangezien hij ook nog af en toe scoort begint hij zich steeds vaster in het elftal te spelen. En dat rechtvaardigt een nieuw contract voor het seizoen 2009/10.
Rick speelt zich definitief in de basis in het seizoen 2009/10. Echter trainer Roger Reijners ziet in Rick meer een centrale verdediger dan een rechtsback en dus verhuist Rick naar het centrum van de verdediging. Rick tekent een nieuw contract dat hem ook het seizoen 2010/11 in Sittard-Geleen houdt.
Onder Wim Dusseldorp verhuist Rick weer naar de rechtsbackpositie. Hij speelt vrijwel altijd, dus kan hij op het einde van het seizoen weer een jaar bijtekenen.
Aan de start van het seizoen 2011/12 is Rick zijn basisplek kwijt door de komst van Marc Wagemakers, maar omdat Wagemakers weinig indruk achterlaat, kan Rick zich toch weer in de basis spelen.
Dat blijft hij ook wanneer Tini Ruijs de opvolger van Wim Dusseldorp wordt halverwege het seizoen. Echter een blessure kost hem zijn basisplek, waardoor hij op het einde van het seizoen toch weer bankzitter is.
Fortuna wil met hem verder en biedt contractverlenging aan. Rick tekent echter een contract bij de Duitse 3. Bundesligist FC Hansa Rostock.
Geerinckx, J.
Beroep: levend medisch dossier.
Jo komt aan het begin van het seizoen 2000/01 over van Verbroedering Geel, dat uit de Belgische eerste klasse is gedegradeerd.
Hij draagt de loden last op zich het gapende gat dat ontstaan is na het vertrek van rechtsback Dorel Zegrean op te vullen. En dat valt niet mee, zijn debuut bij Fortuna had hij zich vast anders voorgesteld, hij is op een enkel duel na het gehele seizoen geblesseerd.
Een jaar later in het seizoen 2001/02 is het al niet veel beter. Jo laat zich in augustus opereren aan zijn lies en ligt er weer maanden uit. Langzaamaan wordt duidelijk dat Jo nooit meer aan voetballen gaat toekomen voor Fortuna.
In het seizoen 2001/02 doet Fortuna dan ook de eerste pogingen om Jo af te keuren voor betaaldvoetbal (Theo Mommers: ‘zijn knie is helemaal rot‘), maar daar wil Jo niet aan. Hij houdt zich dat seizoen fulltime bezig met het bezoeken van doktoren die willen zeggen dat er nog mogelijkheden zijn.
Op die wijze stelt Jo zijn riante salaris voorlopig veilig, zonder er ook maar iets voor te doen. Hoe lang gaat dit nog duren??
In het seizoen 2002/03 is het weer hetzelfde liedje. Jo is geblesseerd en blijft dat het gehele seizoen.
In het seizoen 2003/04 dan eindelijk goed nieuws: Jo leeft nog! Hij geraakt fit en speelt zowaar een paar wedstrijden, maar hij blijft een brekebeentje. En dus laat Fortuna Jo transfervrij gaan als aan het begin van het seizoen 2004/05 derdeklasser KVSK United interesse toont.
Geraerts, R.
Beroep: automonteur.
Roeland komt in het seizoen 2002/03 bij de selectie van het eerste elftal. Deze jonge Belgische rechtsback komt uit de jeugdopleiding van Fortuna en krijgt nu een kans aan het echte werk te ruiken.
Naast voetbal is sleutelen aan zijn auto zijn andere hobby. Er gaan zelfs geruchten dat hij zijn VW Golf dusdanig verlaagd heeft, dat zelfs geen marter er meer onder kan komen om aan zijn remkabels te vreten.
Op 6 december 2002 maakt Roeland zijn debuut in het eerste elftal in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Daarna speelt Roeland zich zowaar in de basis. Nou ja, de volle ziekenboeg helpt ook mee. Op het eind van het seizoen heeft hij zelfs al een spandoek!
In het seizoen 2003/04 verdwijnt hij weer in de anonimiteit. Is ie er nog? Ja, hij is er wel nog, speelt zelfs af en toe, maar krijgt toch te horen dat het seizoen 2003/04 zijn laatste is in Sittardse dienst.
Een flirt met Sint Truiden loopt op niets uit, vierdeklasser Spouwen Mopertingen is de naam van zijn nieuwe club.
Gerritsen, D.
Beroep: assepoester.
Dennis komt vanaf het seizoen 1999/00 de Sittardse rangen versterken. Hij komt over van eredivisionist De Graafschap. Naar eigen zeggen is ie Fortuna’s meest verdienende speler op dat moment.
Een symptomatische uitspraak die volgens medespelers (die al enkele jaren bij Fortuna spelen) kenmerkend is voor de sfeeromslag die heeft plaatsgevonden in Sittard.
Dat salaris maakt Dennis in zijn eerste half jaar absoluut niet waar. Een paar weekjes Weight Watchers kunnen echter wonderen verrichten. In het tweede half jaar toont hij zijn ware kunnen en als hij dat niveau doortrekt gaan we nog plezier aan hem beleven.
Maar die lijn trekt hij in het seizoen 2000/01 helemaal niet door. Dennis ontpopt zich tot een irritante vogel, wiens grote bek in geen enkele verhouding staat tot zijn prestaties op het veld.
De komst van Nenad Bjekovic is een bedreiging voor zijn positie. En dat zint Dennis niet. De manier waarop hij dat kenbaar maakt, kost hem twee weekjes schorsing. Ook de supporters krijgen er vaak van langs. En dan hebben we het nog niet over die zilveren muiltjes.
In 2001/02 zingt Dennis weer een toontje lager. De zilveren schoenen zijn netjes opgeborgen en Dennis schikt zich in zijn rol als linksbuiten, of rechtsbuiten, of centraal op het middenveld, of centraal achterin.
Het maakt Dennis dit seizoen ineens niet meer uit waar hij speelt, als hij maar speelt. Heeft dat soms iets te maken met zijn aflopende contract, dat ergens verlengd moet worden?
Maar als Hans Verèl in november wordt ontslagen, zakt Dennis ook weer in. Er is niemand meer die hem corrigeert en dus gaat hij lanterfanten. Zijn manier van spelen doet pijn aan de ogen van een Fortunees. De totale desinteresse is schrijnend. Niemand loopt zo vaak en zo ver buitenspel als Dennis.
Gelukkig loopt zijn contract af na afloop van het seizoen 2001/02. Dag Dennis.
Hij denkt dat er nog wel een profclub op hem zit te wachten, maar dat blijkt geenszins het geval. Alleen de hoofdklasser SV Babberich wil hem nog hebben. Ook goed, zegt Dennis. “Dan ga ik daar lekker genieten van mijn WW-uitkering“, klasse vent, die Dennis.
Gestel, van, D.
Beroep: Belgisch duiveltje.
Davy meldt zich in de voorbereiding van het seizoen 2004/05 bij Fortuna als Fortuna op zoek is naar een rechtervleugelspeler. De Belgische jeugdinternational zit zonder club nadat zijn contract bij tweedeklasser Verbroedering Geel niet is verlengd.
Hij komt een weekje meetrainen in Sittard. Vreemd, waarom wil niemand deze jeugdinternational hebben in België?
Davy speelt mee in een oefenduel tegen Hapoel Bnei Sakhnin en traint een week met de selectie mee. Chris Dekker vindt hem geen onmiddellijke versterking voor het eerste elftal maar wil hem wel aantrekken als breedteversterking.
Maar dan kiest Davy eieren voor zijn geld: hij tekent bij de Belgische tweedeklasser KFC Dessel Sport, maar maakt even later de overstap naar vierdeklasser Willebroek Meerhof.
Gesthuizen, F.
Beroep: dwerg.
François komt aan de start van het seizoen 1997/98 over van eredivisionist NAC naar Fortuna Sittard. Deze middenvelder heeft een PSV-verleden, dus koopt Pim Verbeek hem. In zijn eerste seizoen speelt hij welgeteld één duel. Dat schiet dus niet echt op.
In het seizoen 1998/99 krijgt hij heel wat meer speeltijd, maar echt overtuigen kan hij niet. Toch speelt hij in zowat alle hoogtepunten in dit seizoen mee. De beide overwinningen op Ajax, de halve finale en finale van de Amstelcup: Gestje is erbij, maar voegt nauwelijks iets toe.
In het seizoen 1999/00 schrijft hij geschiedenis door de eerste competitietreffer te scoren in het W&P Stadion. En wat voor een treffer!
Maar dan gaat er iets mis. Zijn contract in Sittard loopt af en Fortuna geeft aan dat niet te willen verlengen en even later spreekt François met VI.
Op basis van dat gesprek kunnen we de volgende anekdote samenstellen: historici hebben recentelijk achterhaald dat het sprookje “Sneeuwwitje en de zeven dwergen” van de gebroeders Grim oorspronkelijk “Sneeuwwitje en de acht dwergen” gedoopt was.
Echter bij de audities voor de verfilming was er één dwerg die niet echt tekstvast was. Deze dwerg riep te pas en te onpas tijdens de opnames dat ie “eigenlijk bij PSV in de basis thuishoort“. De pragmatische gebroeders Grim hebben toen maar met zeven dwergen genoegen genomen.
Voor François hebben de supporters een liedje verzonnen: “Eindhoveeh, Eindhoveeh……”.
Tot ieders verbazing vertrok hij aan het einde van het seizoen 99/00 niet naar Eindhoven maar naar eerstedivisionist Cambuur Leeuwarden.
George, L.
Beroep: globetrotter.
Leroy meldt zich in de winterstop van het seizoen 2020/21 op de training in Sittard-Geleen. De 33-jarige vleugelaanvaller is terug in Nederland na een aantal jaren in het buitenland te hebben gespeeld. Fortuna kan versterking op de vleugels goed gebruiken.
De gewezen Nederlandse jeugdinternational mag op de training komen tonen dat hij nog meerwaarde heeft en dat lukt. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen, maar kan zich niet in de basis spelen. Leroy moet het doen met drie korte invalbeurten.
Fortuna verlengt zijn contract niet en dus verlaat hij Fortuna transfervrij. Hij tekent bij tweededivisionist De Treffers.
Gladon, P.
Beroep: Clubveelvraat.
Paul meldt zich eind januari 2022 op de trainingsvelden van Fortuna Sittard. De 29-jarig spits zit al sinds de zomer zonder club. Zijn contract bij eredivisie-degradant FC Emmen werd niet verlengd.
Fortuna zit verlegen op een centrumspits, kan er in de wintertransferperiode niet echt een vinden en dus mag Paul op proef mee komen trainen in de hoop aan te tonen dat hij het spelletje nog niet verleerd is.
En dat lukt, Paul tekent tot het einde van het seizoen. Hij heeft een paar weken nodig om zich in de basis te spelen, maar als hij eenmaal in de basis staat, verliest hij die plek niet meer. Paul blijkt een prima aankoop. Fortuna legt Paul vast tot de zomer van 2024.
In het seizoen 2022/23 wordt Paul de stand-in van Burak Yilmaz. Omdat Julio Velázquez Burak Yilmaz zelden vervangt, komt Paul voor de winterstop nauwelijks aan bod. In de spaarzame speeltijd die Paul krijgt is hij wel belangrijk, bijvoorbeeld in Groningen. In de slotfase van het seizoen gooit Burak Yilmaz de kont tegen de krib en krijgt Paul een basisplek. Hij komt in totaal nog tot zeven competitietreffers.
Fortuna doet een poging het contract van Paul te verlengen, maar beide partijen komen er niet uit. Als er zich vlak na de start van het seizoen 2023/24 een aantrekkelijk aanbod (voor zowel Paul en Fortuna) voordoet van de Armeense hoogsteklasser Noah FC, vertrekt Paul bij Fortuna. Jammer, want Paul was een graag geziene speler in Sittard.
Godee, A.
Beroep: verzorgster voor één dag.
Met de introductie van damesvoetbal bij Fortuna treedt ook Anne binnen. Ze gaat als stagiaire aan de slag en dat lijkt geen verkeerde keuze. Immers, zo is Tom Janssen ook ooit binnengeraakt. Maar voor Anne loopt het heel wat minder goed af. Na amper één wedstrijd naast de dug out te hebben gezeten neemt ze alweer afscheid, nadat er problemen rezen bij het vinden van een stagebegeleider. Daarmee blijft haar belangrijkste wapenfeit het plaatsnemen op de traditionele elftalfoto.
Gommans, H.
Beroep: kortstondige publiekslieveling
Harrie is een product van de Fortunajeugdopleiding. Hij maakte in het seizoen 2000/01 de overstap naar het eerste elftal en debuteerde uit bij NAC. Het duurde slechts vijftien minuten toen hij zwaar geblesseerd raakte. Hopelijk houdt de vergelijking met Willy Dullens hier op.
In het seizoen 2001/02 mag hij zo af en toe invallen, maar een definitieve doorbraak laat op zich wachten. Een gebroken neus in Groningen is zowat het enige wat we ons herinneren: ondanks zijn postuur en lengte kan Harrie niet koppen. Ondertussen maakt Harrie deel uit van het Fortuna talentenfonds.
Gedurende het seizoen 2002/03 laat hij zien wat hij kan. Hoe langer het seizoen duurt, hoe beter hij wordt. Het seizoen 2002/03 brengt dus zijn doorbraak. Enkele clubs zitten op het vinkentouw, maar Harrie blijft bij Fortuna, hetgeen hem de rol als publiekslieveling oplevert.
In het seizoen 2003/04 komt er opnieuw interesse voor Harrie. Ditmaal is het Sparta Rotterdam. En nu lijkt hij wel te verkassen. Nee, Sparta haakt toch nog af, maar buur Excelsior Rotterdam, dat uitkomt in de eerste divisie, is slagvaardiger. Harrie vertrekt dus in de winterstop van het seizoen 2003/04.
Daar eindigt zijn Fortunacarrière echter niet. Na omzwervingen bij Excelsior, KVC Westerlo, MVV, Vitesse, Roda JC en KSV Roeselare, komt Harrie halverwege het seizoen 09/10 terug bij Fortuna op huurbasis van eredivisionist Roda JC.
Harrie moet de nodige doelpunten scoren om Fortuna te behoeden voor degradatie, maar Harrie blijkt geblesseerd en kan nooit zijn volle potentie tonen in het geel-groen. Toch maakt hij enkele belangrijke treffers op het einde van het seizoen. Mede door die treffers blijft Fortuna behouden voor het betaalde voetbal.
Op het einde van het seizoen keert Harrie terug naar Roda JC, waar zijn doorlopende contract ontbonden wordt. Uiteindelijk tekent Harrie voor Waasland-Beveren in de Belgische tweede klasse.
En opnieuw is dat niet het einde van zijn Fortunacarrière. Aan de start van het seizoen 2011/12 keert Harrie namelijk terug om zijn conditie in Sittard-Geleen op peil te houden tijdens de voorbereiding. Zijn contract bij tweedeklasser Waasland-Beveren is niet verlengd. Dat bevalt goed voor beide partijen en als er zich niemand concreet meldt bij Harrie, kiest hij eieren voor zijn geld en tekent een contract in Sittard-Geleen.
Harrie start in de basis en scoort ook onmiddellijk een aantal doelpunten. Prima start dus. Maar het gaat helemaal mis in de thuiswedstrijd tegen Telstar die Fortuna met 5-2 verliest en Harrie een rode kaart oplevert. Een serie wedstrijden schorsing is zijn deel. Als hij terugkomt is het zowat winterstop en trekt Fortuna Rowin van Zaanen en Danny Schreurs aan. Harrie raakt in de vergetelheid en gooit de kont tegen de krib. Op het einde van het seizoen verlaat een gefrustreerde Harrie Fortuna.
Na een zoektocht door Europa, tekent hij uiteindelijk bij eerstedivisionist De Graafschap.
Goodyear
Oud-hoofdsponsor en nu sponsor van de “culinaire ster”. Analoog aan de “Michelin” sterren, hebben we gemeend ook de snackbars in de betaaldvoetbalstadions aan een kritische blik te moeten onderwerpen. Clubs die goede service/kwaliteit leveren kunnen in aanmerking komen voor zo’n ster. Uiteraard is er voor deze rubriek geen betere sponsor denkbaar dan Goodyear. De sponsor die ons in het seizoen 1994/95 toch maar mooi terugbracht in de eredivisie.
Goossens, R.
Beroep: Verdediger.
Roy stapt aan het begin van het seizoen 2011/12 over van eredivisionist Roda JC naar Fortuna Sittard. De centrale verdediger denkt in Sittard-Geleen meer kans op speeltijd te hebben dan in Kerkrade. De tijd zal leren of hij gelijk krijgt.
Nee, nauwelijks speeltijd in Sittard-Geleen.
Toch blijft hij ook in het seizoen 2012/13 bij Fortuna spelen, maar in een nieuw seizoen en onder een nieuwe trainer verandert er voor Roy weinig: hij komt niet aan de bak. Roel Janssen, Timothy Dreesen en Niels Vets staan voor Roy in de pikorde.
Op het einde van het seizoen trekt Roy zijn conclusies en bergt zijn profvoetbalambities op. Hij stapt over naar hoofdklasser Groene Ster.
Gorissen, M.
Beroep: Op(per)marotte
Als zijn voorganger voor een baantje in de Oostelijke Mijnstreek kiest, ziet Maurice de kans schoon om eindelijk eens een groot publiek te gaan toespreken. En die kans pakt hij met beide handen aan. Maurice, die onder meer bekend is als ‘Veurlichter’ van de Sittardse stadscarnavalsvereniging ‘De Marotte’, verstaat de kunst om het publiek juist dat beetje te veel en te vaak lastig te vallen met zijn gebazel.
Legendarisch zijn ook zijn tussenkomsten als de dienstdoende scheidsrechter zich weer eens in de nesten heeft gewerkt en door het publiek van repliek wordt gediend. Hoe vaak hebben we nu al uit zijn mond moeten horen dat de KNVB wil dat we lief voor elkaar zijn? Trouwens, zijn er nog altijd mensen die moeten lachen om zijn poëtische hoogstandje ‘Handen op elkaar en klappen maar’? Nee toch?
Die ene avond in het jaar dat de finale van het LVK wordt georganiseerd is Maurices beste avonden, want dan gaan ‘De Marotte’ blijkbaar voor. Meteen worden we dan ook geconfronteerd met zijn vervangers en het blijft een raadsel waar de club deze lieden (m/v), die een nóg bedenkelijker niveau halen dan Maurice vandaan tovert.
Grabovac, Z.
Beroep: hoogwerker.
Zarko is een boomlange spits die op het einde van het seizoen 2004/05 op proef mee komt trainen bij Fortuna. De Serviër met een Nederlands paspoort staat onder contract bij League 1-club Blackpool FC, maar komt daar niet of nauwelijks aan spelen toe.
En dus mag hij zijn kunsten vertonen in Sittard. Fortuna raakt onder de indruk van Zarko’s kwaliteiten en biedt hem een contract aan voor het seizoen 2005/06, dat Zarko tekent.
Zarko krijgt veel speeltijd, alhoewel meestal als invaller als Fortuna weer eens achterstaat. Jammer genoeg gebruikt Chris Dekker hem zelden als aanspeelpunt, want daar lijkt hij met zijn lengte en harde werken toch het meest op zijn plaats.
Of toch niet? De nieuwe technische leiding ziet het wel in Zarko zitten, maar niet als spits. Hij krijgt een nieuwe aanbieding voor het seizoen 2006/07, maar dan als centrale verdediger. Na enige bedenktijd tekent Zarko een nieuw contract in Sittard-Geleen.
Het seizoen begint vrij rommelig. Zarko zou omgeturnd worden tot verdediger, maar trainer Frans Körver geeft al snel aan dat Zarko daarvoor tekortschiet. Vreemd, want was het niet diezelfde trainer die in hem een verdediger zag een paar maanden eerder?
Hoe dan ook, Zarko geeft niet op en draaft zo nu en dan als joker in de spits op als er iets geforceerd moet worden. Maar na verloop van tijd verandert zijn positie opnieuw en nu definitief in de goede richting.
Zarko wordt namelijk aan Joep Op den Kamp gekoppeld centraal achterin en dat koppel groeit uit tot een betrouwbaar duo. Zarko kan op het eind van het seizoen dan ook een nieuw contract tekenen.
Ook in het seizoen 2007/08 speelt Zarko een goed seizoen. Niet dat dat op de ranglijst ergens toe leidt, maar aan Zarko ligt het doorgaans niet. Hij tekent bij voor het seizoen 2008/09.
In het seizoen 2008/09 is Zarko nog steeds aanvoerder en leidt hij nog steeds de defensie. Hij doet dat naar behoren zonder op te vallen. Goed genoeg voor een contract voor het seizoen 2009/10.
Het seizoen 2009/10 is een bewogen seizoen voor Zarko. Hij verliest zijn aanvoerdersband, vervolgens een basisplek na enkele matige prestaties en keert op het einde van het seizoen terug als spits.† Wie weet wat het seizoen 2010/11 in petto heeft voor Zarko? Hij staat in ieder geval onder contract bij Fortuna.
Onder Wim Dusseldorp wordt Zarko de ideale twaalfde man. Hij speelt wanneer en op welke positie dan ook de trainer hem nodig heeft. Nooit een onvertogen woord van Zarko, kortom een speler die zijn eigen belang wegcijfert voor het clubbelang.
Maar dan raakt Zarko in het voorjaar 2011 ernstig geblesseerd aan zijn knie. Het herstel zal duren tot ver in het seizoen 2011/12 en Fortuna durft dat risico niet te nemen, en dus komt er een einde aan de relatie Zarko-Fortuna, hetgeen toch wel jammer is.
Eerstedivisionist Helmond Sport biedt Zarko wel een amateurcontract, dus hij verkast naar Helmond.
——————
† High 5
Griffith, I.
Beroep: huurling.
Iman komt vlak voor het sluiten van de zomerse transfermarkt in 2023 op huurbasis over van eredivisionist AZ. Fortuna zoekt een opvolger voor Úmaro Embaló. De 21-jarige flankspeler heeft in Alkmaar nauwelijks perspectief op speeltijd. In Sittard is dat perspectief groter. Fortuna bedingt ook een optie tot koop op de Nederlander met Surinaamse wortels.
In de schaarse speeltijd die Iman voor de winterstop krijgt, kan hij geen basisplek afdwingen. Na de winterstop lukt dat evenmin. Fortuna licht de optie in het huurcontract om hem over te nemen van AZ dan ook niet.
Imans contract in Alkmaar loopt af en dus moet hij op zoek naar een nieuwe club. Die vindt hij in eerstedivisionist Roda JC.
Groot, de, D.
Beroep: Maradonny.
In de voorbereiding op het seizoen 2013/14 toont Fortuna interesse in Donny, wiens contract bij Sint Truiden (dat hem het afgelopen seizoen uitleende aan eerstedivisionist FC Eindhoven) niet werd verlengd.
De 35-jarige aanvaller heeft een verleden als doelpuntenmachine, die Fortuna goed kan gebruiken na het vertrek van een leger spitsen in de zomerstop.
De contractonderhandelingen verlopen niet voorspoedig. Het lijkt er niet op dat Donny staat te springen om bij Fortuna te komen spelen. Desondanks tekent hij op de laatste dag van de transferperiode (bij gebrek aan een beter alternatief?). Hoe dan ook, hij zal afgerekend worden op zijn doelpunten.
Dat criterium werkt niet in Donny’s voordeel. Voor de winterstop scoort hij namelijk nul doelpunten. Hij is óf geblesseerd, óf staat wel degelijk op het veld, maar komt niet in de stuk voor.
Eenmaal komt hij in het nieuws als hij bij Fortuna gesignaleerd wordt in een PSV-jasje. Donny is jeugdtrainer bij PSV en had dat jasje aangetrokken voordat hij in de auto richting Eindhoven stapte. Als je aan de lopende band scoort, valt daar niemand over; nu wel.
Na de winterstop is er geen beterschap. Hij komt uiteindelijk tot twintig competitieduels waarin hij niet scoort.
Aan de start van het seizoen 2015/16 houdt Donny er dan maar mee op. Het tweede contractjaar dient hij uit als assistent-trainer bij Fortuna. Op het einde van het seizoen scheiden de wegen. Donny combineert zijn baan in de jeugdopleiding van PSV nu met de functie van spitsentrainer bij RKC Waalwijk.
Grootaers, T.
Beroep: Doelverdediger.
Tom speelde een jaar in Jong Fortuna voordat hij bij aanvang van het seizoen 2008/09 bij het eerste elftal terecht kwam als derde keeper. Dat werd al snel tweede keeper en toen op het einde van het seizoen eerste keeper David Meul geblesseerd raakte, stond Tom ineens in de basis.
In het seizoen 2009/10 mag Tom de concurrentie aangaan met Danny Wintjes voor de vacature die David Meul heeft achtergelaten. Tom wint die slag, want staat in de basis als de competitie begint. Maar als Fortuna de eerste twee duels met 4-0 en 5-1 verliest, wordt er ook naar Tom gekeken als mogelijke schuldige.
Tom verliest zijn basisplek en krijgt die niet meer terug. Op het einde van het seizoen 2009/10 neemt hij afscheid van Fortuna Sittard. Een nieuwe club vindt hij niet direct. Alhoewel, hij later wel op proef gaat trainen bij topklasser FC Oss, zal hij er geen contract afdwingen.
Uiteindelijk zal hij een contract tekenen bij de Belgische derdeklasser Koninklijke Bocholter VV.
Aan de start van het seizoen 2012/13 is Tom plots toch weer op de Sittardse velden te zien. Hij komt op proef meetrainen met Jong Fortuna om een plek als derde keeper af te dwingen, maar dat loopt op niets uit. Hij gaat keepen bij hoofdklasser EHC Hoensbroek.
Grozdanic, A.
Beroep: Bosnische sinjoor.
Alan komt in de voorbereiding op het seizoen 2007/08 op proef meetrainen in Sittard-Geleen. De Bosnische middenvelder is einde contract bij KFC Dessel Sport, dat uit de tweede klasse is gedegradeerd, en zoekt een nieuwe club.
Fortuna zoekt een creatieve middenvelder en dus mag Alan de club komen overtuigen van zijn kunsten. Binnen twee dagen is er duidelijkheid: Alan voegt niets toe en dus verdwijnt hij weer heel snel van de Sittardse voetbalvelden.
Hij tekent opnieuw in België, nu bij derdeklasser KVC Willebroek-Meerhof.
Grujčić, D.
Beroep: Lustenauer.
Darijo tekent eind juni 2024 een contract tot de zomer van 2026 in Sittard met een optie op een derde seizoen. De 25-jarige centrale verdediger moet voor stabiliteit gaan zorgen achterin. De Oostenrijker komt over van het zojuist uit de Oostenrijkse Bundesliga gedegradeerde SC Austria Lustenau.
Darijo kan geen basisplek afdwingen centraal in de defensie. Hij is zelfs niet eerste reserve.
Gubbels, P.
Beroep: jeugdproduct.
Pim doorloopt de jeugdopleiding van Fortuna en wordt lid van de hoofdmacht in het seizoen 2010/11. Pim mag met Paul Voss gaan uitvechten wie tweede keeper achter Danny Wintjens zal worden.
Pim verliest die strijd en verdwijnt uit beeld. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd waardoor hij Fortuna in 2011 verlaat. Pim gaat spelen bij eersteklasser GSV’28 uit Genhout.
Gulpen, L.
Beroep: jeugd product.
Lars mag aan het echte werk ruiken aan de start van het seizoen 2010/11. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Fortuna. Jong Fortuna is vast zijn volgende doel en vandaar de sprong naar het eerste wagen?
We wachten wel af. Lars maakt een prima eerste seizoen door. Hij speelt geregeld in het eerste elftal en scoort ook enkele doelpunten. Voldoende voor contractverlenging.
In het seizoen 2011/12 komt hij veel minder aan spelen toe. In de voorhoede heeft hij dan ook (zeker na de winterstop) zware concurrentie – een strijd die hij eigenlijk niet kan winnen. Hij mag zich op het seizoen 2012/13 richten, want ook dan blijft hij deel uit maken van de selectie van Fortuna.
Echter, nadat de vrijwel complete voorhoede vertrokken is, komt Lars nauwelijks aan spelen toe onder trainer Wil Boessen.
In het seizoen 2013/14 is Lars er nog steeds bij. Hij hikt nog steeds tegen de basis aan, maar kan opnieuw niet definitief doorstoten. Toch is er vertrouwen en tekent Lars voor nog een seizoen bij.
In het seizoen 2014/15 meer van hetzelfde. In het begin van het seizoen speelt hij nog wel eens, maar blessureleed en matige prestaties gooien roet in het eten. Zijn seizoen – en daarmee zijn profloopbaan? – gaan uit als een nachtkaars.
Ja, want op het einde van het seizoen krijgt Lars geen nieuw contractvoorstel meer. Hij vertrekt naar hoofdklasser EHC uit Hoensbroek.
Gulpen, S.
Beroep: razende rechtsbuiten.
Soraya is een nieuwkomer binnen de damesselectie als ze voor het seizoen 2012/13 overkomt van VV Heksenberg en heeft wat moeite om haar plekje te vinden. Desondanks laat ze zich niet onbetuigd tijdens oefen-, beker- en competitiewedstrijden.
Ze is niet alleen snel, ze beschikt ook over een aardig schot, maar is vooral tamelijk vinnig. Haar technische vaardigheden, die ze in het zaal nog wat heeft bijgeslepen, komen ook op het veld van pas en ze heeft geen moeite om een tegenstander uit te spelen.
Met andere woorden: ze heeft alles in zich om een prima rechtsbuiten te worden. Al zal dat misschien nog niet voor het seizoen 2012/13 zijn.
En nee, die ‘prima rechtsbuiten’ zal ze waarschijnlijk nooit bij Fortuna worden. Soraya heeft moeite om zich de Fortuna-mentaliteit aan te meten en verdwijnt geruisloos van het toneel met bestemming VV Heksenberg.
Gün, I.
Beroep: Galatasaray-fan.
Işıtan verbaast iedereen op 21 juli 2016 als hij zomaar een 85% aandeel neemt in de club. Hij wordt dus de nieuwe eigenaar van de Fortuna Sittard. De 41-jarige Turk is een geslaagde zakenman die ook bij zijn jeugdliefde Galatasaray heeft gewerkt. Hij neemt Fortuna Sittard over.
Işıtan presenteert zichzelf als een rustige man die niet op zoek is naar kortetermijnsucces. Hij stelt zich ten doel eerst de organisatie te structuren, maar is in zijn eerste jaar meer tijd dan hem lief is kwijt aan de KNVB. In de Zeister bossen kijken ze met argusogen naar de ontwikkelingen in Sittard-Geleen.
Toch grijpt Işıtan in, in het veld. Na een punt uit negen duels moet Ben van Dael vertrekken. Işıtan geeft zijn opvolger Sunday Oliseh de ruimte om enkele versterkingen te halen, zodat Fortuna in ieder geval niet degradeert. Dat lukt ruimschoots.
In maart 2017 slaagt Işıtan erin een hoogst noodzakelijke categorie 2-notering te krijgen in het KNVB-ratingsysteem. Lukt dat in juni 2017 opnieuw, dan verdwijnt Fortuna eindelijk uit het strafbankje van de KNVB.
Aan de start van het seizoen 2017/18 stelt hij enkele mensen in de organisatie aan, onder wie directeur voetbal Mustafa Aztopal en hoofd jeugdopleiding Claudio Braga. Vervolgens komt er ook een nieuwe raad van toezicht, die onder leiding staat van Isitan en verder bestaat uit de leden Ron Quaedvlieg, Johnny Creemers, Eric de Jong en de terugkerende Sjra Philippen.
In oktober 2017 neemt een consortium van investeerders onder wie Işıtan het Fortuna Sittard Stadion over van de Fitland groep. Hiermee komt de zeggenschap over het stadion terug in handen van Fortuna Sittard of in ieder geval in handen van aan Fortuna-geliëerde personen.
In februari 2018 grijpt Işıtan opnieuw in op het veld. Hij stelt Sunday Oliseh op non-actief. Sunday Oliseh is geen warme clubman, maar een man die succes – dat hij ontegenzeggelijk heeft – niet wenst te delen met anderen. Spelers die hem tegenspreken, sluit hij buiten.
Het is al tijden een doorn in het oog van Işıtan, die het gedrag in het seizoen 2016/17 voor lief neemt, omdat de prestaties zo goed zijn.
In het seizoen 2017/18 verandert er eigenlijk niets en dan barst de bom na de winterstop. Işıtan verwijdert Sunday Oliseh, die een rechtszaak aanspant tegen het dreigende ontslag, maar zijn baan bij de arbitragecommissie niet terugkrijgt. Onder het nieuwe trainersduo Claudio Braga / Kevin Hofland dwingt Fortuna alsnog promotie af.
In de zomerstop van 2018 vertrekt Claudio Braga, waardoor Işıtan op zoek moet naar een nieuwe trainer, een nieuw hoofd jeugdacademie en de vacature van algemeen directeur staat ook nog open. Işitan stelt respectievelijk René Eijer, Jurgen Seegers en oud-Fortunees Ivo Pfennings aan voor deze drie posities. De aanstelling van Ivo Pfennings betekent dat Işıtan de dagelijkse leiding overdraagt.
Nog in die diezelfde zomerstop breidt Işıtan de raad van commissarissen uit van vijf naar zeven leden. Sjra Philippen verlaat de raad, waardoor er drie nieuwe leden bijkomen. Dat zijn Rick Gruiters (een tweede vertegenwoordiger van de supporters), Wil Meijers en Marcel Tinnemans.
In de zomerstop van 2019 moet Işıtan opnieuw op zoek naar een nieuwe trainer. René Eijer verlaat de club namelijk omwille van gezondheidsredenen. Işıtan stelt Sjors Ultee aan. In oktober verlaten vier personen de raad van commissarissen: Johnny Creemers, Ron Quaedvlieg, Wil Meijers en Marcel Tinnemans. Işıtan gaat op zoek naar vervangers en benoemt in april 2020 twee nieuwe leden: Patrick Brouns en Christiaan Donners. De raad van commissarissen gaat dus verder met vijf leden.
Covid-19 maakt in maart verder spelen van de competitie onmogelijk. Fortuna staat dan na 26 duels zestiende. Het blijkt voldoende voor handhaving.
De ontsnapping in het seizoen 2019/20 zet Işıtan wel aan het denken. Zonder meer sponsorinkomsten zal het lastig worden een stabiele eredivisionist van Fortuna te maken, maar de commerciële afdeling slaagt er niet in grote vorderingen te maken.
Işıtan gaat op zoek naar een externe financier en vindt die in de persoon van Acun Ilıcalı een mediamagnaat uit Turkije. In ruil voor een deel van Işıtans aandelen wil Acun Ilıcalı fors investeren in Fortuna Sittard. Vooruitlopend op goedkeuring van de KNVB, spekt Acun Ilıcalı alvast het spelersbudget voor het seizoen 2020/21.
De sportieve verwachtingen worden dus naarboven bijgesteld, maar trainer Kevin Hofland kan die op het veld niet inlossen. Na acht duels staat Fortuna gedeeld laatste in de eredivisie. Işıtan overtuigt algemeen directeur Ivo Pfennings van de noodzaak Kevin Hofland te ontslaan. Assistent-trainer Sjors Ultee wordt de opvolger.
Na Ben van Dael en Sunday Oliseh is Kevin Hofland de derde trainer die voortijdig het veld moet ruimen sinds de entree van Işıtan. Dat blijkt overigens geen verkeerde keuze, want opvolger Sjors Ultee doet het aanmerkelijk beter.
Gedurende de tweede helft van het seizoen wordt wel duidelijk dat Işıtan en beoogd investeerder Acun Ilıcalı toch niet op een lijn zitten wat betreft de te varen koers. Acun Ilıcalı wil zeg toch met de sportieve koers van de club gaan bemoeien en daar gaat Işıtan niet in mee. Işıtan blaast de beoogde samenwerking af, nog voordat het onderzoek van de KNVB is afgehandeld.
Niet veel later stapt er toch een nieuwe investeerder in de club. Işıtan bereikt een akkoord met Principion, een holding van Atilla Aytekin en Umut Akpinar, eigenaren van game- en mediatechnologiebedrijf Azerion. Het tweetal neemt via Principion een belang van 20% in Fortuna Sittard en gaat de club ondersteunen wat betreft het social-media beleid.
In het seizoen 2021/22 heeft Işıtan het druk, maar niet zozeer met Fortuna. Hij aanvaardt een bestuursfunctie bij Galatasaray SK. De nieuwe voorzitter, onder wie Işıtan resorteert, voert wijzigingen door bij Galatasaray.
Als die wijzigingen niet meteen resultaat op het veld opleveren, komt er de nodige kritiek, ook op Işıtan, die het op de sociale media kanalen moet ontgelden. Het voltallige Galatasaray-bestuur stapt uiteindelijk op, waardoor er weer wat rust komt in het leven van Işıtan.
Net op tijd om te zien dat Fortuna zich op de slotdag veilig speelt in de eredivisie.
Als de eredivisie in het seizoen 2022/23 drie speeldagen oud is, heeft Fortuna driemaal verloren. Tot veler verrassing komt trainer Sjors Ultee op de keien te staan. Het is de vierde trainer die onder het voorzitterschap van Işıtan voortijdig moet vertrekken.
Het moment van het ontslag is verrassend. Waarom een trainer met (klaarblijkelijk) zo weinig krediet het seizoen laten beginnen? Fortuna komt terecht onder een karrevracht aan landelijke kritiek. Een gedeelte van die kritiek is terecht; veel ook niet. Julio Velázquez wordt de opvolger van Sjors Ultee.
De overname door Acun Ilıcalı mag dan niet door zijn gegaan, dat betekent niet dat Işıtan zijn zoektocht naar een kapitaalkrachtige partner heeft begraven. In het najaar van 2022 is er nieuws. Principion zal nog eens 45% van de aandelen van Fortuna Sittard overnemen van Işıtan en wordt dan meerderheidsaandeelhouder.
Atilla Aytekin en Umut Akpinar hebben grootse plannen met Fortuna Sittard, dat een subtopper in de eredivisie moet worden. Işıtan houdt 20% van de aandelen van Fortuna Sittard over, maar zal wel voorzitter van de club blijven.
Het enige wat ontbreekt is goedkeuring van de KNVB, want Principion wil een belang nemen van meer dan 25%. De KNVB blijkt geen haast te hebben, want voor het einde van het seizoen 2022/23 komt er geen duidelijkheid uit Zeist.
Dit tot ergenis van Atilla Aytekin en Umut Akpinar, die vooruitlopend op goedkeuring al fors investeerden in de selectie in het seizoen 2022/23.
In september 2023 komt er duidelijk. Niet van de KNVB, maar van Fortuna Sittard. De club heeft het verzoek bij de KNVB namelijk, op verzoek van Principion, ingetrokken. Atilla Aytekin en Umut Akpinar willen dus niet langer een meerderheidsbelang nemen in Fortuna Sittard. Ze houden wel vast aan hun 20% belang. Reden: onbekend.
Işitan houdt dus zijn meerderheidsbelang in Fortuna Sittard.
Guth, R.
Beroep: pijnboomspecialist.
Rodrigo zet in juli 2022 zijn krabbel onder een vijfjarig contract in Sittard. Fortuna neemt de 21-jarige centrale verdediger over van Serie A-club Atalanta Bergamo, dat hem het afgelopen seizoen verhuurde aan NEC, waar hij indruk maakte in de eredivisie.
De voormalige Braziliaanse jeugdinternational (met ook een Duits paspoort) kwam al op zestienjarige leeftijd naar Atalanta, maar kon niet doorbreken in de Serie A. De eredivisie ligt hem beter. Rodrigo moet de opvolger worden van Martin Angha.
Rodrigo manifesteert zich al snel tot een prima aanwinst voor de defensie. Voor de winterstop speelt hij vrijwel altijd en dat is terecht. Dat verandert niet na de winterstop als hij een prima centraal duo vormt met Dimitris Siovas.
We kunnen ons voorstellen dat er interesse ontstaat voor Rodrigo, maar aan de start van het seizoen 2023/24 is hij er nog steeds bij.
Rodrigo speelt een solide eerste seizoenshelft, maar loopt wel tegen te veel gele kaarten aan (zes). Hij scoort wel op zijn verjaardag! Na de winterstop meer van hetzelfde. Rodrigo blijft een betrouwbare steunpilaar.
Dat verandert ook in het seizoen 2024/25 niet. Rodrigo blijft de rots in de branding centraal achterin.
Güvenç, E.
Beroep: jeugdig talent.
Emrullah (maar in de volksmond Emmo genaamd) doorliep de jeugdopleiding van Fortuna Sittard en maakte gedurende het seizoen 2004/05 zijn debuut in het eerste elftal van Fortuna. Gaat de middenvelder het maken? We moeten het afwachten.
In het seizoen 2005/06 zien we het talent van Emmo ontbolsteren. Met hem op het veld gebeurt er wat, maar het houdt ook meer risico in en daar heeft Chris Dekker een broertje dood aan. Op een gegeven moment verdwijnt Emmo uit beeld. Blessures, slechte mentaliteit? Niemand die het precies weet.
Het seizoen 2006/07 moet dan maar beterschap opleveren. En dat lukt zowaar. Emmo is een eigen jeugdspeler en kan dus rekenen om een hoop krediet bij het publiek. Dat krediet verdient hij overigens ook op het veld waar hij geregeld zijn kwaliteiten als aanvallende middenvelder laat zien.
Een basisplek ligt in het verschiet maar het aantrekken van Jürgen Heinrichs en Florencio Cornelia in de winterstop, maakt het moeilijker voor Emmo. Toch blijft hij op de deur kloppen. Als de jonge Emmo zich blijft ontwikkelen dan moet dat in het seizoen 2007/08 weldegelijk tot een basisplek gaan leiden.
En dat gebeurt. Emmo is een van de weinige lichtpuntjes in een verder pover seizoen. De jongen kan goed voetballen. Maar als op het einde van het seizoen de spelerssalarissen weer eens niet uitbetaald kunnen worden, trekt Emmo zijn conclusies. Hij is het spuugzat en vertrekt naar Turkije om zijn carrière daar voort te zetten. Dat wordt overigens niks, later duikt hij op bij eerstedivisionist TOP Oss.
Güvenç, S.
Beroep: oudere broertje
Serdal is het oudere broertje van Emrullah en hij kwam op proef in Sittard spelen gedurende het seizoen 2005/06, omdat hij bij tweedeklasser Lommel United op een dwaalspoor zat. De verdediger valt in de smaak en krijgt een contract.
En nu maar eens zien of het Güvenç duo samen het elftal haalt! Helaas voor Serdal komt het daar niet van. Serdal speelt enkele wedstrijden als rechtsback. Speelt met volle overgave en drang naar voren, maar of dat genoeg is voor een nieuw contract?
Hij krijgt in ieder geval wel een nieuwe aanbieding, die Serdal ook van een handtekening voorziet. Wordt Serdal dan eindelijk de betrouwbare rechtsback die Fortuna als sinds Fernando Ricksen (nou vooruit dan, sinds Dorel Zegrean) niet meer heeft gehad?
Het zou kunnen, want hij houdt zich kranig op de been. Toch blijft de club twijfels houden, want op 31 maart 2007 valt er een ontslagaanvraag in de bus bij Serdal. Desondanks geeft de club hem het restant van de competitie om aan te tonen dat hij wel degelijk een nieuw contract verdient. En dat lukt Serdal, hij tekent een nieuw eenjarig contract.
Het seizoen 2007/08 begint slecht voor Serdal. Hij raakt langdurig geblesseerd. Als hij richting de winterstop weer fit geraakt, is er geen basisplek meer voor hem en Serdal besluit dan ook te verkassen. Hij gaat spelen bij de Turkse tweedeklasser Yeni Kirsehirspor.