Met deze groep lekker meedraaien”, verwacht manager Joop Castenmiller aan de start van het seizoen 82/83. Dan heeft Fortuna Sittard slechts twee nieuwe spelers aangetrokken. De nieuwelingen zijn middenvelder Chris Dekker (van Sparta Rotterdam) en aanvaller Ralf Augustin (gehuurd van Alemannia Aachen). De laatste vervangt Fedde Oostwoud (naar Caesar) die Fortuna verlaten heeft.


Meer versterking denkt Frans Körver niet nodig te hebben voor Fortuna’s rentree in de eredivisie, waarmee hij zijn vertrouwen uitspreekt in de ploeg die promotie bewerkstelligde.

Vanaf dit seizoen staat de KNVB shirtreclame toe en Fortuna bereikt een overeenkomst met de koekjesfabrikant General Biscuits, geleid door de broer van Fortuna voorzitter Paul Boels. General Biscuits wil de naamsbekendheid van een van zijn Franse merknamen verhogen: LU (Lefèvre-Utile). En dus lopen de Fortunezen voortaan met LU op de borst over het veld. Het levert Fortuna circa 125.000 gulden per seizoen op.

Voetballend draait Fortuna inderdaad vlot mee. In de winterstop staat Fortuna keurig op plek acht in de middenmoot; ver weg van degradatiezorgen. Vooral in thuiswedstrijden is Fortuna moeilijk te verslaan. Het publiek komt er massaal op af. Gemiddeld komen er voor de winterstop iets meer dan elfduizend toeschouwers naar Stadion De Baandert – een verdubbeling ten opzichte van het jaar voordien. Het is niet verrassend dat Frans Körver zijn aflopende contract verlengt met één jaar. Op het eind van het jaar levert het Fortuna Sittard de inaugurele titel ‘Limburgse sportploeg van het jaar’ op.

In het bekertoernooi overwintert Fortuna evenwel niet. Na een benauwde overwinning bij eersteklasser IJsselmeervogels in de eerste ronde, volgt uitschakeling in de tweede ronde bij eredivisionist HFC Haarlem.

Financieel gaat het Fortuna ook voor de wind. De club had gemiddeld slechts vijfduizend toeschouwers begroot; de opbrengsten uit shirtreclame waren niet opgenomen in de begroting. Voeg er de 25.000 gulden van het promotiefeest aan toe en Fortuna beschikt over een positieve reserve van naar verluidt driehonderdduizend gulden. Körver gebruikt de winterstop om zijn wensenlijstje voor het seizoen 83/84 uit te werken, zodat Joop Castenmiller op pad kan. Vanwege de goed gevulde bankrekening hoeft Castenmiller niet – zoals andere clubs – te wachten op inkomsten uit uitgaande transfers om inkomende transfers te bekostigen. Fortuna kan snel handelen en de concurrentie een stap voorblijven.

De tweede competitiehelft verloopt zoals de eerste en dus eindigt Fortuna in de middenmoot op plek acht. Huub Smeets prolongeert de topschutterstitel met dertien doelpunten. Bijna elfduizend toeschouwers bezoeken tweewekelijks gemiddeld Stadion De Baandert – een record voor Fortuna Sittard.

De enige commotie in dit seizoen ontstaat wanneer Fortuna in februari aangeeft de contracten van Huub Pfennings, Hans Zuidersma en Krsto Mitrovic niet te verlengen. Voor Pfennings is dat een hard gelach, want hij speelt al sinds zijn debuut in augustus 1970 bij Fortuna. De fans starten een actie om het bestuur van mening te doen veranderen. Dat lukt niet, Pfennings komt tot 296 duels voor Fortuna. In april heeft Fortuna de selectie voor het nieuwe seizoen al rond. De nieuwe aanwinsten zijn middenvelder Anne Evers (van DS’79) en aanvaller Arthur Hoyer (van Willem II); Fortuna probeerde Frans Thijssen te strikken, maar hij kiest voor een Canadees avontuur.