Publiek moet de twaalfde man worden in het Baandertstadion”, aldus trainer Frans Körver aan de vooravond van het seizoen 80/81. Het enthousiasme moet van het voetbal afspatten, zodat het publiek de weg terugvindt naar Stadion De Baandert.


Die weg waren de supporters vorig seizoen inderdaad kwijt. Met gemiddeld minder dan drieduizend supporters per duel, was het afgelopen seizoen het op een na slechtst bezochte in de jonge geschiedenis van Fortuna. Körver begrijpt dat enthousiasme alleen geen publiek trekt; het moet vergezeld gaan van resultaten en daartoe is een scorende spits noodzakelijk. Huurling Erwin Cramer vertrekt naar Helmond Sport. Geld voor een aankoop is er niet, dus spreekt Körver met Hans Engbersen, die nog altijd ‘eigendom’ van Fortuna is. Engbersen gaat over stag. Hij tekent voor één seizoen. De aanvallers Rob Philippen en Fedde Oostwoud stromen intern door. Verder vertrekt verdediger Joop van Daele (naar Excelsior). Körver denkt zijn vertrek intern te kunnen oplossen met Jo Bux en Huub Pfennings. Verdediger Mario Eleveld, die intern doorstroomt, zal dit seizoen debuteren. Ten slotte verruilt Kick Seegers Fortuna voor Bilzerse VV.

Naast het veld is er een verandering. Dick Voorn, die een seizoen eerder bij Fortuna in dienst is gekomen als jeugdtrainer, wordt assistent-trainer van Frans Körver. In feite is hij de opvolger van de twee seizoenen eerder opgestapte Jan Benen. Willy Quaedackers blijft de eerste assistent-trainer.

Fortuna Sittard maakt een sterk seizoen door, vooral op basis van een sterke thuisreputatie. In september/oktober wint Fortuna zelfs zes duels op rij, maar omdat die reeks niet samenvalt met een periode, levert het geen prijs op. In het bekertoernooi speelt Fortuna in de tweede ronde thuis tegen eredivisionist Roda JC, nadat het thuis na verlengingen afrekende met eerstedivisionist SC Cambuur. Zestienduizend toeschouwers in Stadion de Baandert zien Roda JC nipt met 1-2 winnen.

Joop Titaley speelt begin november tegen BV Veendam zijn 297ste duel voor Fortuna SC: een meer dan Mister Fortuna Arno Ernst, die die titel dus aan Titaley verspeelt.

Keeper Bram Geilman raakt in december betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Het zal uiteindelijk tot zijn afkeuring leiden. Op dat moment was Geilman al geblesseerd, waardoor Nico Hanssen vrijwel het gehele seizoen het doel verdedigt. Fortuna gaat de winterstop in als nummer twee, op twee punten achterstand van koploper HFC Haarlem, dat wel een wedstrijd minder speelde.

Fortuna eindigt de competitie als vierde en als hoogst geklasseerde ploeg die zich niet kwalificeert voor de nacompetitie, iets wat Fortuna in het seizoen 77/78 ook al eens overkwam. Hans Zuidersma wordt topscorer met twaalf doelpunten. Het publiek keert langzaamaan terug naar De Baandert, want er gebeurt altijd wat. Is het niet de ploeg die voor spektakel zorgt, dan zorgt Körver zelf wel voor spektakel aan de zijlijn. De topduels tegen HFC Haarlem en SC Heerenveen trekken 7.500 toeschouwers; het verloren bekerduel tegen Roda JC zelfs zestienduizend.