De winterstop is aangebroken! Voor de heren spelers en technische staf een periode om de sores van de eerste seizoenshelft achter zich te laten en de batterijen op te laden. In tegenstelling tot de Fortuna Online-redactie. Die beleven seizoenen anti-cyclisch. Op het moment dat het voetbal zomervakantie heeft of zich in winterslaap bevindt, draaien wij overuren. We passen er zelfs onze roosters op aan, zodat vanaf de tweede helft van januari onze burelen 24 uur op 24 uur zijn bezet: Deel II.


Nadat we Deel I succesvol hebben afgrond is het de hoogste tijd voor Deel II!

16 januari 2022
Zo, waar zitten we? Of shit, zet de TV aan! Fortuna komt er zo op. De winterstop is afgelopen en we gaan er keihard tegenaan om degradatie af te wenden. De doelstelling is even mager als realistisch: twee plekken op de ranglijst stijgen. Maar er zijn niet zoveel wedstrijden meer te spelen, dus moeten bonuspunten worden gehaald. Tegen AZ bijvoorbeeld!

Maar het gaat achterin weer flink mis. Roel Janssen waant zich in een zee van tijd maar die heeft-ie helemaal niet! Pats, 1-2 door Yukinari Sugawara. Eens te meer duidelijk dat Roel het moeilijk heeft en er misschien ook achterin iets moet bijkomen…

Maar we hadden toch een winger nodig? Jazeker! Die van ons zit in Kameroen op de Afrika Cup, maar misschien heeft AZ er nog wel eentje over. Nou?

Kevin Hofland wilde Zakaria Aboukhlal al eens aan zijn selectie toevoegen en Fortuna probeert het nog een keer. Want AZ, die gast mis je toch niet? Want ook hij zit op de Afrika Cup!

Deze Leipe Mocro Flavour blijft in de Kaasstad

Maar nee hoor, AZ wil de concurrentie niet sterker maken. Net zoals PSV Ryan Thomas al niet wilde laten gaan in de zomer. COVID-19 dit, COVID-19 dat… Gewoon smoesjes. Wedden dat Aboukhlal de rest van het seizoen voornamelijk op de bank zit?

Next!

17 januari 2022
Vandaag is weer zo’n dag dat je met de schrik om je hart ‘South London Press’ van je deurmat opraapt. Gary Rowett, de manager van Millwall FC, spreekt zich openlijk uit over het afgewezen bod dat hij bij Fortuna heeft neergelegd.

‘Op dit moment is het zo dat we een bod hebben gedaan dat door Fortuna is afgewezen. Dat is hun goed recht en ik begrijp dat. En zo is de situatie op het moment.’

‘Ik hoorde dat Flemming graag naar Engeland wilt komen en, nogmaals, dat is echt aan Fortuna. Hij heeft een doorlopend contract en dat respecteer ik ook. Net zoals ik respecteer dat zijn coach hem niet wilt laten gaan.’

Deze dokwerker runt Millwall FC

Maar wat denk je zelf? Eerst een belachelijk bod neerleggen en vervolgens ook nog met allerlei ‘bla-di-fucking-bla’ afkomen. Nee Gary, zo werkt dat niet.

Hadden we het gisteren over de Afrika Cup? Ahh, Lisandro Semedo! Is die makker nog niet op het vliegtuig gestapt? Nee hoor, want Kaapverdië zit er nog in, al leven ze op hoop. Het zorgt voor behoorlijk wat misnoegde Fortuna-fans. Maar jongens, laten we even realistisch blijven. Hij is naar Afrika gereisd met 20 wedstrijdminuten in de benen. Hij komt echt niet topfit terug!

18 januari 2022
Laten we de dag eens met positief nieuws beginnen. Een foto uit de wedstrijd Fortuna – AZ is gekozen tot ‘Sportfoto van de Week’! Kijk, dat is nog eens leuk. Wat, niet? Niet leuk? Nee? O, we hebben spelers nodig. Ja, dat ook.

Mooi stukje vakwerk

Maandagen zijn altijd slechte transferdagen. Meestal niks te doen.

19 januari 2022
Dinsdagen zijn qua transferbewegingen nauwelijks beter dan maandagen. Nee, sorry, dat is natuurlijk bullshit. Er gebeurt vandaag niks. Ja, Serdar Güzübüyük fluit zondag RKC – Fortuna. Is dat eentje uit de categorie ‘Jol, die weet de uitslag al’? Effe checken in ‘De Scheids‘. 12 van de 19. Niet best.

Goh, was het in 2014? Toen we in Manchester Piccadilly de trein naar Hull namen? De tijd gaat snel… Toen zaten ‘The Tigers’ nog in de Premier League, maar dat is het geval niet meer. Ze hebben sindsdien heel wat ellende meegemaakt, maar moeten de gifbeker nu tot op de bodem ledigen: Acun Ilıcalı heeft £ 30M op tafel gelegd en neemt de club over.

https://twitter.com/HullCity/status/1483900940327477250?s=20&t=AjZdX56bOB7Ls_BedgU-gQ

A shoutout to all viewers of ‘The Voice of Hull’

Juist vanwege deze man zitten wij te vitten op Sjoerd Ars, maar hebben we wel onze club nog in handen! Ach, die nieuwe spelers halen we morgen wel. Eerst maar eens iemand uitzwaaien.

En die ‘iemand’, dat wordt Bassala Sambou. Hij keert terug naar Groot-Brittannië en ‘ineens had-ie het, hij wordt conducteur.’ ‘The Railwaymen’ zijn op zoek naar goals en denken die bij Basje te gaan vinden.

20 januari 2022
Och nee, Mats, doe ons dat niet aan. Dat kun je bijna niet maken. Wat, de foto is suggestief? Verdorie, toch weer bijna in ‘SoccerNews’ gestonken. Mats Seuntjens kan tekenen in Azië. Het goede nieuws is: daar heeft de Fortuna Online een mannetje zitten!

Het ene oor in, het andere oor weer uit!

En dat mannetje dat de K-Leugue volgt, dat is ook blij met ons!

https://twitter.com/CLvis91/status/1484274927683481603?s=20&t=B1D84csaHvnMeDquK8JQHw

Mat Seuntjens는 Sittard-Geleen에 남을 것입니다.

Zuid-Koreaanse clubs mogen niet ongebreideld buitenlanders halen en de kans dat Mats naar Zuid-Korea verkast is minimaal. Want dan haal je toch wel andere kleppers, zoals Dave Bulthuis of Lars Veldwijk?

Hoe dan ook: licht uit en slapen. Morgen weer een nieuwe dag waarop Fortuna geen spelers zal halen.

21 januari 2022
Hoe vergaat het Millwall eigenlijk? Gaan die nog voor een massive upset door Zian Flemming te halen? Wat? Nee? Ze hebben hun oog laten vallen op Oliver Burke!

Alleen fans van Sheffield United FC zijn ‘delighted’ met het vertrek van deze hardloper

De reacties zijn niet van de poes. Geen fan die begrijpt waarom ‘The Lions’ deze speler aantrekken. De reden is ’cause they don’t have a fuck to spend’, zo valt links en rechts te lezen. Maar daardoor zullen ze Flemming wel met rust laten. En dat is ze geraden ook!

Maar iedereen krijgt wat hij of zij verdient. Ook Rob Sporken, want hij heeft een beroerde dag. Hij moet een stukje tikken over de non-transferperikelen bij Fortuna. Op zulke momenten komt COVID-19 goed uit, waardoor hij niet naar het Fortuna Sittard Stadion hoeft te rijden, maar lekker vanuit 045 Microsoft Teams kan openen. Aan de andere kant van het beeldscherm zit onze Sjoerd. En die doceert even:

‘Zorgvuldigheid is belangrijker dan snelheid en kwaliteit belangrijker dan kwantiteit.’

‘Ze laten de nummers 16 tot en met 20 niet meer zo snel gaan. Dan kom je uit bij de nummers 21 tot en met 26.’

‘In de perceptie van velen is Fortuna nog een kleine club. Daarin moeten we stappen maken.’

‘Als je lange tijd bezig bent met je eerste optie, loop je het risico dat in de tussentijd de opties 2 en 3 inmiddels een andere club hebben gevonden.’

‘Verder willen we nog een spits en een rechtsbuiten, waarbij de spitspositie nu belangrijker is.’

‘We zijn op zoek naar een spits, dan zou het vreemd zijn om een van onze eigen spitsen te laten gaan.’

In feite heeft Ars gewoon gelijk. We moeten weten waar we staan. 17e. En inderdaad: het is vaak gezegd, maar ons stadion is soms akelig leeg. En wonen in de periferie… Dus daarom komt onze Colombiaanse vriend Monteiro ook niet.

https://twitter.com/SoundersFC/status/1484590998340571136?s=20&t=RAibxynEHzrMcWkIfTk9KQ

Concreet of niet: deze goalgetter blijft gewoon aan de Noordwestkust

Natuurlijk is dit gerucht kolder, maar hij zou wel goud zijn geweest voor onze woordenlijst! Net als Jan Huckstorf, noem hem Jan-Oliver. Het ware verhaal achter deze jongeman kent nog niemand, maar hij is meer bekend in Peru dan in Sittard-Geleen!

Sjors, wanneer wordt Jan-Oliver de opvolger van Christopher van der Aat?

Zou hij misschien de oplossing zijn voor ons middenveld. In het laatste degradatieseizoen dook ineens László Mészáros op ons middenveld op en zijn carrière was vertrokken. Nah, we gokken dat Jan-Oliver eerder in de voetsporen van Christopher van der Aat zal treden of de Peruaanse Mitchell Elshot blijft.

En dus laten we Sjoerd Ars nog maar even doorzoeken. Azerion heeft financieel een flinke slag geslagen bij het bekende online pokerspel ‘Governor of Poker’ waardoor Arsie niet met een beurs van uienleer de boer op hoeft.

23 januari 2022
Voordat Ars de boer op kan moet hij eerst nog even naar Waalwijk. Daar speelt Fortuna namelijk tegen RKC, een must-win. En altijd als het om de knikkers gaat, dan geeft Fortuna niet thuis. En ook vanavond weer. Het duurt nog geen 150 seconden of de bal ligt alweer achter Michael Verrips. Kan iemand de wolf in Nigel Lonwijk losmaken?

Veel bakt Fortuna er niet van, zeker niet tijdens de eerste helft. Na afloop loeien bij iedereen de sirenes, want we lopen in het oog van de storm. Maar we horen in de verte ook een leeuwerik zingen en ons hart klopt hoopvol. Met andere woorden: You’ll never Wolluk alone!

Misschien een ideetje: RKC van haar beste spelers beroven. Dat zou nog enige glans geven aan de avond. Maar laten we ook niet vergeten dat onze grootaandeelhouder Işıtan Gün vanavond pontificaal aanwezig was! In Istanbul is de pleuris uitgebroken en dan zorgt ‘een avondje Fortuna’ misschien voor een welkome afleiding.

24 januari 2022
Och nee, Rob begint weer te zagen. ‘Week van de Waarheid’, schei toch uit man. Als Fortunees is elke week er eentje van de waarheid. Elke dag prijzen we ons gelukkig dat we er nog zijn en Eredivisie-seizoenen beschouwen we als pure luxe. Als je straks van je thuiskantoor loopt, trap dan de deur maar in, mocht die nog niet vol met gaten zitten.

Ik BEN Ben Rienstra

We zijn volledig afgestompt. Niets kan ons nog raken. ‘Wir sind inzwischen absolut immun gegen Resultate’, zo kletste een redactielid eens uit zijn nek, onbedoeld de spijker op zijn kop slaand.

Zo staat ook Sjoerd Ars in het leven. Hij schuift aan bij L1, in de volksmond R1 genaamd. Hij heeft middenin de transferwindow nog tijd over om bij de regionale omroep te gaan ouwehoeren over waarmee hij de ganse dag mee bezig is. Gesprekken voeren over Mohamed Ihattaren bijvoorbeeld.

Hiermee snijdt Ars een groot maatschappelijk probleem aan. We hoorden internist en hoogleraar obesitas Liesbeth van Rossum van het Erasmus Medisch Centrum er donderdag nog over op BNR Nieuwsradio. De helft van de Nederlanders heeft last van overgewicht en lijdt aan een vorm van obesitas. Dat kan zo niet langer. De overheid moet in actie komen en er iets aan doen, volgens Liesbeth.

https://twitter.com/L1/status/1485675325719732229?s=20&t=J4y92BpO4LMb1bLtGARPWg

Sjoerd is een wandelende ideeënbus

Maar de overheid heeft andere dingen aan haar hoofd. Zoals het vergoeden van aardbevingsschade in Groningen of het financieel afwikkelen van de toeslagenaffaire bijvoorbeeld. Don’t mention the ‘C-word’. En dus kan Fortuna wel een handje toesteken. Dat levert misschien ook nog wel een leuk centje op in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen! Mocht het lukken om Ihattaren aan te trekken, dan zitten we bovenop een goudmijn! Eureka!

Maar als het om geld gaat, dan leggen we het af tegen de geboren sjacheraars: Ajax. Dus schakelt Fortuna meteen door naar andere cracks.

https://twitter.com/L1/status/1485676307912568833?s=20&t=kAWNp4Fa6_ILyMU_HlMc_Q

Sjoerd Ars legt uit en past toe

Opperden we gisteren het idee om RKC van spelers te beroven? Nee hoor. Tenminste, daaraan hebben wij geen actieve herinnering. Want spelers bij RKC weghalen is helemaal niet nodig! Er zijn er maximaal twee waar we iets mee kunnen. Goed om te weten dat we in hele andere vijvers vissen.

25 januari 2022
Komend jaar zijn we erbij. De Pure Energie Eredivisie Vrouwen! Want als Rivkah het zegt, dan hoef je nergens meer aan te twijfelen. Een autoriteit op het gebied van vrouwenvoetbal. Trapte in het verleden vast zelf ook nog wel verdienstelijk tegen een balletje. En zelden vertoond: mensen die enthousiast raken van Fortuna!

Hopelijk is ‘The Big Swap’ niet aanstaande

De komst van vrouwenvoetbal slaat op de redactie in als een bom. Hoe gaan we dat bolwerken met onze ‘Minimalbesetzung’? En dan hebben we het nog niet over deze rubriek. Gaat dat een parallel proces vormen binnen onze organisatie?

Maar als we net onze gedachten weer enigszins geordend hebben krijgen we een nieuwe tik te verwerken. De man in vorm op de Nederlandse velden komt niet naar Fortuna. Aha, dus dát is de vijver waarin Ars zijn dobber heeft hangen!

Het Eindhoven Dagblad is de onheilspeller van dienst

Superlatieven komen tekort om de kunsten van deze speler te beschrijven. Hij is trouwens pas 18 jaar en luistert naar de naam Johan Bakayoko. Oké, streep erdoor.

Dan maar een andere Afrikaan polsen. Jordan Botaka. Nou ja, ‘polsen’. Dat is allang gebeurd! ‘VoetbalNieuws.be’ weet alles over kannen en kruiken. Dit komt rond!

Jordan Botaka is de nieuwe beoogde flankspeler

Deze voormalige ‘Perenvreter’ mag vertrekken bij ‘De Gantoise’ en heeft wel oren naar het knokken tegen degradatie. Bij STVV maakte hij een goede indruk, maar afgelopen seizoen lukt het niet in Gent. Dus best een gokje waard.

Maar zonet is Kaapverdië uitgeschakeld op de Afrika Cup. Dus dan hebben we ook Semedo al voor die positie!? Nou ja, concurrentie maakt je alleen maar sterker…

Trouwens, wil je ‘exclusief’ nieuws hebben? Nou? Moet je ff Luke Phelps vragen. Ja, moet je doen.

https://twitter.com/lukephelps72/status/1486083018481672192?s=20&t=ye0eu1zp93aq2xo0U-bC2A

Luke is being told. Dan weet je dat het klopt.

‘Rot hout moet worden weggekapt om een mooi bos te kunnen laten groeien.’ Het zijn de woorden van officier in de Orde van Oranje Nassau Jan Smit. Dat is geen kleine jongen. ‘De Koning van Ommen’ doelde destijds op Fortuna, maar deze zinsnede is vandaag van toepassing op Bassala Sambou. Het profbestaan is keihard.

In plaats van Fortuna mag hij proberen om Crewe Alexandra FC erin te houden.

26 januari 2022
Tel even mee: 26, 27, 28, 29, 30 en 31. Dat zijn nog zes dagen te gaan en we hebben Michael Verrips al vastgelegd en ook Jordan Botaka komt eraan. Jongens, we gaan handenwrijvend de tweede competitiehelft tegemoet!

Het nieuws is inmiddels doorgedrongen tot Voetbal International en ook de sportredactie van Dagblad de Limburger wordt gedwongen om de benen van tafel te halen en de laptop aan te gooien: de #Botakamania staat op het punt van uitbreken. Dit gaat het Corona-virus overtreffen. Let op onze woorden!

Deze Fortuna-fietser gaat er vanuit dat hij zijn koersfiets in de schuur kan laten staan

Des te onbegrijpelijker dat de grootst mogelijke positivo’s er geen vertrouwen meer in hebben. Het is nog niet te laat Nort! En als je denkt dat je er na de handhaving niet klaar voor bent, dan moet je maar even bij Rodolfo Massi langsgaan. Er wordt verdomme gefietst in het voorjaar!

27 januari 2022
Miserie. In Groningen. En bij Fortuna. Want na Fortuna is FC Groningen de tweede club die op zoek moet naar een vervanger voor Wessel Dammers. De verdediger die met de lockdown zijn reet veegde en naar Groningen reed om een contract te tekenen is er alweer vertrokken. Sambou-scenario. Hij gaat vanaf vandaag in een kruik zeiken.

À propos Bassala Sambou. Het is rond. Done deal!

‘Delighted’ dat zomaar kan omslaan in ‘gutted’

En dan kan overal wel lacherig worden gedaan over Basje, maar die wedstrijd tegen Feyenoord, met de hakbal van Felix Passlack, het Doppelpack van Amadou Ciss en de magistrale kopbal van Sambou, die vergeten we toch niet meer hè?

Hebben we nog wat vandaag? Niet? Oké dan, m@zzel! Gauw naar huis, want vanavond is Marble Mania weer op TV, de marginale variant van #Botakamania.

28 januari 2022
We gaan het laatste weekend van de transferperiode in. Het kan dus niet anders of het gaat volledig losbarsten. Dat denken ze ook in Almelo. Want Delano Burgzorg gaat een transfer maken naar FC Mainz 05 waardoor ze een buitenspeler nodig hebben.

Op rechts loopt ‘Man van 1 miljoen’ Nikolai Laursen en dan is het niet mis om op links een andere Fortunees te hebben: Emil Hansson. Hansson was een exponent van het nieuwe elan binnen Fortuna, maar het werd uiteindelijk niks. De dribbelkont kon de hoge verwachtingen nooit waarmaken en zag als een berg op tegen het buitenom passeren van een back. We hopen dat het Hansson beter vergaat in Almelo. Gewoon weer met een schone lei opnieuw beginnen. Dat zal hem goeddoen!

Het vertrek van Hansson levert Fortuna ook nog een transfersom op. En daaraan hebben we nood! Want de jaarcijfers kleuren donkerrood. Als je heel eerlijk bent, dan moet je de hand op de knip houden, maar het tegenovergestelde is het geval!? De fans lijken transfers te eisen.

‘Wir sind inzwischen absolut immun gegen finanzielle Resultate’

Vanwege de heersende COVID-19 pandemie is niet mogelijk om supporters te ontvangen, waardoor een streep door een grote inkomstenbron moet worden gezet. Maar het grootste probleem is bovenal dat de club te veel geld uitgeeft. Dat kun je opvangen door enkele vette transfers, maar na Mark Diemers en Amadou Ciss zijn die er niet meer geweest.

Ivo Pfennings had George Cox voor een (in zijn ogen) habbekrats aan QPR kunnen verpatsen, maar dat deed-ie niet. En dan blijft Zian Flemming nog over. Millwall FC was concreet, net als Nottingham Forest FC, Barnsley FC naar verluidt en er zullen best nog andere clubs op vinkentouw zitten. Maar het liefst zien we Flemming gewoon goals scoren voor Fortuna!

Maar laten we het eerst eens hebben over spelers die naar Sittard-Geleen komen in plaats van spelers te verpatsen! Zoals Jordan Botaka. Zijn naam zingt al enkele dagen rond in het geruchtencircuit en het enige dat je hoort is dat-ie naar Fortuna komt.

En ja hoor, drie dagen voordat de transferdeadline verstrijkt landt de voor de Democratische Republiek Congo uitkomende flankspeler in het Fortuna Stadion. De strenggelovige Botaka zou je eerder verwachten bij VV Staphorst, GVVV of de IJsselmeervogels, maar Botaka kiest voor Fortuna!

https://twitter.com/FootLeopard/status/1487101771118006274?s=20&t=NsWmfmJItYO7QakhHGl24Q

De kapel van Pater Karel heeft er weer een bezoeker bij

De werkweek zit erop. Vanavond vroeg naar bed en morgen het hoofd frismaken in het buitenland, want maandag gaat het stormen. Niet alleen op de transfermarkt, maar ook op de Fortuna Online burelen. Want we hebben nog een centrale verdediger tegoed en een spits. Belofte maakt schuld, Sjoerd!

29 januari 2022
Lekker vroeg naar bed om de nodige slaapschuld in te lossen. Dacht je dat? Mooi niet. De transfermolen draait twentyfour seven en laat ons niet met rust. Waar wij wekelijks veroordeeld zijn tot ESPN, kijkt voetbalminnend Roemenië naar Digi Sport. En je mag verwachten dat ze niet met prietpraat afkomen. Dat dachten wij ook!

Ze tekenen een verhaal op dat het Franse AS Saint Etienne geïnteresseerd is in een winger van CS Universitatea Craiova. ‘Les Verts’ bungelen onderaan Ligue1 en hebben versterking nodig. Tweewekelijks galmt ‘Allez, qui c’est les plus forts? Évidemment c’est les verts’ door ‘Le Chaudron’, maar zo ‘évidemment’ is dat niet meer. Er moet iets gebeuren.

Maar hallo, Fortuna heeft óók interesse in Andrei Ivan! De Roemenen vragen 5.000.000 Leu, maar het bod dat Fortuna heeft gedaan gaat maar tot 2.000.000 Leu. Gaan we dan eindelijk geld van Umut Akpinar en Atilla Aytekin over de balk smijten? Of houden de armlastige Roemenen de poot stijf?

Iets om later het hoofd over te breken, want we hebben Herman Finkers aan de lijn. De transfer van Emil Hansson naar Heracles is afgerond. De komende seizoenen mag Hansson proberen allerlei backs het leven zuur te maken, met uitzondering van Ivo Pinto en Mika Tirpan natuurlijk.

https://twitter.com/HeraclesAlmelo/status/1487374600711385089?s=20&t=lgbQIMJelSRAAbLGOlfCfA

‘#VälkommenEmil’? Man, Emil spreekt accentloos Nederlands!

Heracles heeft zelfs wat centen overgemaakt naar Fortuna’s bankrekening en die hebben we maandag keihard nodig!

30 januari 2022
Zondag. De Graafschap speelt vandaag bij ADO Den Haag en voor de volledigheid nemen we de opstelling erbij. Giovanni Korte staat gewoon in de basis, dus no way dat Gio naar Fortuna komt. Anders had de buitenspeler niet het risico genomen ongelukkig te worden geschopt door een lompe Hagenees.

https://twitter.com/DeGraafschap/status/1487798600436441092?s=20&t=84kL0IjYJ6VBNOEA2KqQDQ

Giovanni Korte maakt ons niet beter

Trouwens, met #Botakamanaia hebben we al een puike winger in huis gehaald. Een CV, die hebben we nog nodig, maar daaraan wordt gewerkt. Want een paar Grieken die in Frankrijk zijn neergestreken melden ons dat Dimitris Siovas naar Fortuna komt. Niemand die ooit van deze centrale verdediger heeft gehoord, Andreas Samaris en Panos Vouis uitgezonderd.

Siovas is al dik in de 30, heeft geen club, maar eigenlijk wel zin om nog ergens een balletje te gaan trappen. Als we naar het CV van Siovas kijken staan daar toch wat andere clubs op dan waar gewezen Fortunezen zoals Joeri Schroyen (Xanthi FC) of Youri Loen (GS Doxa Drama) op een blauwe maandag hebben gespeeld. Nee, Siovas komt uit La Liga, waar hij drieënhalf jaar komkommers teelde in Leganés en een jaartje bij SD Huesca speelde. Die moeten we hebben!

Andreas Samaris en Dimitris Siovas organiseren een reünie 

En met nog één dag te gaan hebben we een keeper, een winger en lijken we ook een centrale verdediger beet te hebben. Dat ze al maandenlang niet hebben gespeeld, dat zal wel iets zijn dat we maandag of dinsdag in Dagblad de Limburger lezen.

31 januari 2022: Transfer Deadline Day
De kerkklok heeft net twaalf keer geslagen of we schieten wakker: het gaat gebeuren vandaag. Links en rechts wat krabbels zetten, dat zal zeker lukken, maar we hebben nog een spits nodig. En zijn er nog vertrekkers? Nee toch?

We draaien ons om in onze brits, trekken het kussen over ons hoofd en proberen terug de slaap te vatten. De uren passeren aan een slakkengang en omstreeks 05.30 uur gaat de wekker af: tijd om op te staan. Normaliter is dat op maandag een forse straf, maar niet vandaag: we’re buzzin’!!!

Na een frisse douchebeurt en een licht ontbijt rijden we pijlsnel naar de HQ’s en merken dat we de eerste niet zijn. De lampen zijn aan, de ochtendkranten liggen op tafel en de laptops zijn al opengeklapt.

Vanuit Engeland sijpelt het bericht door dat no less dan Huddersfield Town AFC denkt Zian Flemming te kunnen oppikken. Huddersfield… Dat is een rugby stad! Daar ga je toch niet heen? Sjoerd Ars, grijp in!

En gelukkig maar, Fortuna wijst het bod af en behoedt Flemming van deze misstap. Geloof ons, we hebben het centrum van Huddersfield uitgekamd. Daar is, buiten een uitstekende Thai, weinig te beleven.

Eens gaat het lukken en vertrekt Flemming naar Engeland

En dus ziet Flemming met veel plezier Dimitris Siovas met Sjoerd Ars op de foto gaan. De verdediger tekent tot het einde van het seizoen, maar laat hem eerst maar eens fit worden, zo horen we Patrick Delait in onze gedachten al kwaken.

#Καλώς ήρθεςΔημήτρη

Nu de handtekeningen zijn gezet is het tijd voor een lunchwandeling over Bedrijvenstad Fortuna. En om even in een informele setting te overleggen over een netelige kwestie. We moeten namelijk een hartig woordje met jullie spreken. Jullie, de hondstrouwe lezers van Fortuna Online of tenminste hondstrouwe Fortuna-supporters.

Er worden vandaag namelijk geruchten door jullie verspreid. Geruchten die onzin zijn. En die het Twitter-account @AZAlerts bereiken. Vooral dat laatste is kwalijk. Dus mocht je Yusuf Barasi nog eens bij het Fortuna Stadion zien, klep dat dan vooral niet door naar @AZAlerts. We rekenen op jullie!

https://twitter.com/AZAIerts/status/1488127724799594503?s=20&t=QRpKnrDIhy5V3Ka5Ms0pBQ

Dit is onzin.

Niet dat Yusuf Barasi ook maar ooit op onze lijst heeft gestaan, maar indien dat zo was, dan strepen we die bij deze door. Wat een k**-gerucht eigenlijk. We leven van veel betere geruchten. Geruchten die worden onderbouwd met foto’s en zodoende feiten worden. Zoals onderstaande foto van Zian Flemming die, terwijl hij het thuisshirt van ‘The Terriërs’ draagt, poseert op de stoep van het Canalside Sports Complex, het ‘Buchten’ van HTAFC.

https://twitter.com/htafctb/status/1488139456813182978?s=20&t=ZMG2SJ4O_zm5uGYeVc5jpQ

Zian, mag ik je foto?

De Britten leggen even £ 10.000.000 op tafel en nemen Flemming onder hun arm mee naar Yorkshire. Even wachten totdat Fortuna het nieuws óók brengt. Maar Fortuna brengt dat helemáál niet. In plaats van een vertrekker kondigen ze juist een proefspeler aan: Paul Gladon. Het was ons helemaal ontgaan dat Gladon weg is uit Emmen en het afgelopen half jaar in een veegklasje heeft getraind.

Laat deze clubhopper maar eens een weekje meetrainen

Gladon heeft al negen clubs versleten en wil graag de 10 volmaken vooraleer hij zijn carrière gaat afsluiten in de Kelderklasse. En daarin zijn wij nooit de beroerdste. Vraag maar aan Leroy George.

Ken je iemand die zijn eigen berichten tweet? Ahh, dan ken je vast ook Mark Hendry. Maar Mark heeft nieuws. Groot nieuws. Fortuna zet namelijk hoog in. Het heeft zich in Glesga gemeld voor Ismaila Soro. Deze Ivoriaanse snottebel is uitgevoetbald bij ‘The Bhoys’ en mag vetrekken. Huren mag ook, wat je wilt. En dat wilt Fortuna wel!

Pijnlijk te zien dat Soro op een Schotse bank verpietert

Dus de club zet vol in op Soro. Het zorgt ervoor dat we een enerverende avond krijgen voorgeschoteld en nog niet aan slapengaan kunnen denken.

Maar even iets anders. Ons bereikt vanavond het gerucht dat Charlison Benschop gespot zou zijn bij het stadion van Fortuna Sittard. Dat is geen onzin. Er speelt iets rond Charlison Benschop. Hij komt naar Sittard-Geleen.

Deden we lacherig over het CV van Paul Gladon? Namen we het woord ‘clubhopper’ in onze mond, een woord met een negatieve klank? Profileerden we ons als een quasi charitatieve club? We zwijgen. Diep respect voor Benschop die ontelbare keren de verhuiswagen zag komen voorrijden. Deze kosmopoliet is inmiddels toe aan club 12.

https://twitter.com/SV_Sandhausen/status/1488267583317250049?s=20&t=bBbm6zGrZYYYHKI8zewIMw

Charlie ist pleite

Mir sofortiger Wirkung is Charlison Fortunees! Puik werk, Sjoerd! Eindelijk, we hebben een diepe spits te pakken! Hij komt over van het Duitse SV Sandhausen 1916 eV en dat is echt anders. Het wordt hoe dan ook anders voor Zian Flemming en Mats Seuntjens, die eens een keetje niet in de spits hoeven te spelen.

Zo. klaar. Of gaan we nog kijken hoe het met Soro afloopt? Natuurlijk gaan we dat doen! Anthony Joseph, kom er maar in!

Anthony Joseph is een regelrechte partypooper

Maar het wordt een lastig verhaal. Vanuit ‘The States’ wordt er aan Soro getrokken en Celtic wilt ook nog wat centen terugzien die ze een paar seizoenen geleden aan Soro hebben besteed. En Sjoerd Ars mag nog wel wat over hebben van hetgeen Umut Akpinar en Atilla Aytekin heb hebben toegestopt, we moeten ook Paul Gladon nog binnenboord houden.

Dus wat doen we ermee? Niks, bel Tony maar op dat we het niet doen. Dan kan hij dat op Twitter gooien en weet Celtic ook dat we niet meer in de race zijn. Het is mooi geweest. Het middenveld is al propvol, daar kan niemand meer bij.

In de zomer voorspelden we al dat we de transferwindow in januari nog een dunnetjes zouden overdoen. En warempel, we hadden gelijk! Maar zijn tegelijkertijd ook reuze content dat het erop zit.

Maar morgen, als de eerste februari passé is, verlangen we weer terug naar die vermakelijke transferwindow! En dan komt er ook nog een damesafdeling bij…

Zucht (…).

Michel Hennen

Wil je terug naar ‘Transferdagboek (winter) – Deel I’? Geen probleem, klik hier.