De winterstop is aangebroken! Voor de heren spelers en technische staf een periode om de sores van de eerste seizoenshelft achter zich te laten en de batterijen op te laden. In tegenstelling tot de Fortuna Online-redactie. Die beleven seizoenen anti-cyclisch. Op het moment dat het voetbal zomervakantie heeft of zich in een winterslaap bevindt, draaien wij overuren. We passen er zelfs onze roosters op aan, zodat vanaf de tweede helft van januari onze burelen 24 uur op 24 uur zijn bezet: Deel I.


Die bezetting is keihard nodig, om onze kleine groep vaste lezers op de hoogte te houden van hetgeen er op de (inter)nationale transfermarkt gebeurt. Fortuna heeft op dat gebied een traditie hoog te houden. Vanuit alle windstreken worden spelers in- en uitgevlogen met als doel: handhaving in de Eredivisie.

Dit seizoen heeft Fortuna veel minder te besteden en moet daarom wat reparatiewerkzaamheden uitvoeren in de winterstop. Het belooft een enerverende periode te worden, maar daar deinzen we niet voor terug; we zijn er klaar voor!


De Fortuna Online burelen zijn klaar voor een heftige transferperiode!

Maar als je denkt dat Sjoerd Ars aan de poort van de transferperiode staat te rammelen, snakkend naar het moment dat ze opent, zit goed mis. Want op 19 november jongstleden tovert de ‘Superboer’ al een 39-voudig Grieks international uit zijn hoge hoed! Eentje die niet voor de centen komt, maar puur om weer lekker wat te ballen.


Sébastien Haller ziet ook dat Andreas Samaris autoriteit uitstraalt

Samaris kan terug naar Griekenland, heeft misschien ook wel andere opties, maar als je diepe zakken hebt, kun je kiezen voor een competitie waar je weer een beetje in je spel kunt komen om van daaruit een laatste stap te zetten.

En nog voordat de transfermarkt opent staat Fortuna al op + 1 ten opzichte van al die andere clubs uit het rechter rijtje!

23 december 2021
Het is nooit het juiste moment voor slecht-nieuws-gesprekken, maar twee dagen vóór Kerstmis melden dat twee spelers mogen uitkijken naar een andere clubs is wel heel erg cru. Maar ja, that’s life! Als je geen man voorbijkomt of voldoende voorzetten trapt (Emil Hansson) of je hebt grote moeite een bal aan te nemen (Bassala Sambou), dan zijn de wetten van het profvoetbal keihard. Zeker bij een club die bezig is met overleven in de Eredivisie.

Juist van deze twee spelers afkomen moet ook ruimte geven in de salarishuishouding om nieuwe spelers aan te trekken. Want dat we spelers gaan aantrekken, dat staat wel vast.

24 december 2021
Akkoord, er komen spelers bij, maar wat zoekt de club eigenlijk? Nou, dat zal Sjoerd Ars wel eventjes vertellen aan REGIO8, een medium dat dagelijks nieuws, actualiteiten en informatie uit de Achterhoek verzorgt.

Voorlopig blijft Sjoerd zitten waar hij zit en verroert zich niet

Ars is op zoek naar een spits en een buitenspeler en wilt dus feitelijk Hansson en Sambou inruilen tegen betere exemplaren. Maar wáár vind je die? En hóé vind je die? Kijk, en dan is het handig als je eigenaar een softwaregigant is, zoals Azerion is! En als je dan ook nog ‘nerds’ om je heen verzamelt die de internationale velden (digitaal) afstruinen, dan kan het toch bijna niet meer mis gaan?

Het tekent in ieder geval de evolutie op scoutingsgebied. Weg met de oude mannetjes die in regenjassen met een notitieblok in de hand naar trainingen gaan kijken en Van Gaals ‘totale-mens-principe’ aanhangen. We kruipen achter het scherm, schrijven op wat we zien, gooien het in een trommel en dan gaan we Azerion vertellen wie we moeten hebben. En wie Azerion moet betalen.

Om in de termen van de TOP2000 te blijven:

And finally the tables are starting to turn
Talkin’ ’bout a revolution…

1 januari 2022
Het is 2022! Tijd voor vuurwerk en oliebollen! Nadat de kruitdampen buiten en op toilet zijn opgetrokken kunnen we onze blik verleggen naar de transfermarkt. Maar ho-ho, het is nog even wachten, want deze gaat in Nederland pas op 4 januari open. Nog een paar dagen vroeg naar bed om er vanaf 4 januari vol tegenaan te kunnen.


Nog een paar nachtjes slapen!

2 januari 2022
Even een rekensommetje. De afstand Sint Nicolaasga – Deventer is 98 kilometer. De afstand Sint Nicolaasga – Sittard is 267 kilometer. Dat is 169 kilometer méér. 169 kilometer méér verlangen naar thuis. En dat valt niet mee.

Wellicht had Fortuna Harrie Gommans kunnen inschakelen en vragen hoe met heimwee om te gaan. Maar hoogstwaarschijnlijk had Harrie het enig juiste antwoord gegeven: ‘Zoek je een club dicht bij huis.’

En dat advies volgt Kuperus op. Hij was al uit Sittard-Geleen vertrokken en verbindt zich voor tweeënhalf jaar aan FC Groningen.

https://twitter.com/fcgroningen/status/1477650671390412801?s=20&t=J28PPcWrKX4CnEiC3YKqKQ

Harmen Kuperus is erg in zijn nopjes met zijn nieuwe werkgever

Ondertussen doet op sociale media het gerucht de ronde als zou Jürgen Locadia in beeld zijn als mogelijke versterking voor Fortuna’s voorhoede. Maar jongens toch, leeft die man nog? Ehh, jazeker, hij is er goed aan toe.

Daarvoor hoeven we niet te bellen met Graham Potter, de gaffer van Brighton & Hove Albion FC, want dat heeft Richard Mills van SussexLive al gedaan, een nieuwsmedium dat verslag doet van allerhande gebeurtenissen in Brighton, Worthing, Littlehampton, Crawley, Hastings, Bexhill, Eastbourne, Bognor Regis en ver daarbuiten!

Richard Mills: ‘Graham, hoe is het met Jürgen Locadia?’
Graham Potter: ‘Hij traint mee, maar hij is ziek geweest. Dus we zijn nu bezig hem weer fit te krijgen. Vandaag heeft hij alweer getraind en hij komt er wel.’
Richard Mills: ‘Wat gaat er in januari met hem gebeuren?’
Graham Potter: ‘Net als bij alle andere spelers die weinig aan spelen toekomen moet je bekijken wat het beste voor hem is als de transfermarkt weer open gaat. Sinds Jürgen weer terug is, is hij top. Hij werkt hard voor zichzelf en het team. Wij staan overal voor open en zien wel wat januari brengt.’

Nou, dat belooft! En als hij niet naar Fortuna komt, dan toch lekker niet? We kunnen nog altijd tijdens busreizen genieten van zijn laatste nieuwe single die hij begin november heeft gereleased.

Heel benieuwd hoe Ad Visser deze single bij AVRO’s Toppop gaat aankondigen!

Wel zullen we de buschauffeur op het hart moeten drukken deze single uitsluitend op de terugweg te draaien, na 23.00 uur. In de hoop dat de jongste Fortuna-fans dan al vredig in slaap zijn gesukkeld.

4 januari 2022, 00.01 uur
Jáááá, we gaan officieel van start! En de dag is 7 uur en 48 minuten oud als voor @sjakelmuch de maat vol is. Méér dan vol. De hashtag #pfenningsout is niet meer veraf. Het is gewoon van de zotte dat we nog moeten nadenken of dit het moment de hashtag #arsout of #arse te lanceren. Zit Sjoerd Ars er nóg altijd? Bezopen.

https://twitter.com/sjakelmuch/status/1478256883395964930

Een gevoel van ontreddering heeft zich meester gemaakt van Paul

Zijn we nu echt in paniek omdat PEC Zwolle Oussama Darfalou heeft gehuurd van Vitesse? Een speler die 30 oktober welgeteld 17 minuten heeft gespeeld, daarin 0 goals heeft gescoord en 0 assists heeft gegeven. Toegegeven, Darfalou heeft al één en ander gepresteerd in de Eredivisie, maar beweren dat je met de Maghrebijn een topspits van de categorie Nenad Bjekovic binnenhaalt is de wereld op zijn kop.

Terwijl de redactie elkaar op het Fortuna Online HQ elkaar hoofdschuddend aankijkt, buitelt op Twitter de ene Fortuna-supporter over de andere Fortuna-fan. De middaglunch slaan we over, want we gaan met z’n allen naar buiten. Oefeningen doen, immers #sportenisgezond.

Als we gewassen en gestreken weer achter onze personal computer kruipen zien we dat ‘Die Neunundsechsiger’ al een vette vis hebben binnengehaald. Met pek en veren weggejaagd uit het Fortuna Stadion, maar de nieuwe metronoom op het Hannoveriaanse middenveld!

https://twitter.com/Hannover96/status/1478335950795288579?s=20&t=foEYynVryaBRvmNgswk9tA

Mark Diemers is #NiemalsAllein

Maar Mark, als Broenssum je de vot al uithangt omdat er niets te doen is, wacht dan maar totdat je kennismaakt met downtown Hannover. Voordeel van Hannover: het ligt dichtbij Braunschweig. Een tip van kenners met meer levensjaren achter dan vóór zich. Gewoon, omdat het kan.

Als de grote wijzer van de klok de 12 aantikt, waardoor de kleine wijzer een hoek van 90 graden maakt met de 4 gaat de zoemer plots af: 16.00 uur = Cup-a-Soup! Even een mok puur zout die naar tomaten moet smaken tanken. Dan mag ook de radio één nummer keihard aan. Na een ronde ‘steen-papier-schaar’ wordt ‘Wavy’ van Loca & The Uccis gedraaid.

Daar heeft Twitterend Turkije geen tijd of luisterend oor voor en dan met name de Galatasaray-fans niet. Ze komen er namelijk achter dat Fortuna-eigenaar Işıtan Gün een jaar of vier geleden het in zijn hoofd heeft gehaald om Beşiktaş JK aan te halen in een tweet. Nota bene Işıtan Gün, die ook een rol bij Galatasaray speelt. Kan die kwakbol niet worden ontslagen a.s.a.p.?

Voor ons tijd om de rest van de dag verlof te nemen zonder uren op te schrijven. Fuck verlofkaart. Die uren halen we later deze maand nog wel in.

5 januari 2022
In 2020 was misdaadjournalist Kees van der Spek hé-le-maal klaar met Twitter:  ‘Twitter wordt steeds minder een forum dat serieus te nemen valt’. Kees, we geven je een hand. Wij zitten op Instagram, ‘Insta’ voor de echte cracks. Dáár worden zaken gedaan. Er worden zelfs gesprekken gevoerd. En het allerbeste: we hebben een speler gevonden die bereid is naar Sittard-Geleen te komen!

Het gaat om een 34 jarige Colombiaan die de stap naar Fortuna wel ziet zitten. Fredy Montero. Het wordt wel wennen voor Montero als hij van de agglomeratie Seattle (3,5 miljoen inwoners) naar de Westelijke Mijnstreek met 0,15 miljoen inwoners verhuist. Maar ach, na jarenlang MLS is Fredy misschien wel toe aan rust.


Fredy Montero weldra Fortunees?

Maar het account fortuna_transfers heeft 25 volgers. Dat zijn er bijna zes keer minder dan ons eigen schamele aantal van 143 volgers! En aan bronvermelding wordt niet gedaan. Zonde, want deze aanvaller hadden we graag in het Fortuna-shirt zien ronddartelen.

Ook Giovanni Korte wordt door hetzelfde account genoemd als mogelijk aanwinst. Met hem zijn evenwel nog geen gesprekken gedaan. Ook niet doen, Sjoerd Ars!

Er is ook goed nieuws vandaag. De pas 21-jarige Andrew Mendonca komt vanuit Jong PSV over naar Fortuna. Nu ja, hij zat al enige tijd zonder contract en aangezien de lockdown ervoor zorgt dat er amper iets te doen is, komt voetballen bij Fortuna U21 als geroepen. Slechts een blessuregolf of een nieuwe variant van het SARS-CoV-2 virus kunnen ervoor zorgen dat we Menconda dit seizoen in Fortuna 1 mogen bewonderen.

Hoe is het in Turkije? Wat? Nog steeds aan het bakkeleien over die tweet van Işıtan Gün? Ja? Prima. Succes verder.

6 januari 2022
Telefoon uit het Ruhrgebied. Sebastian Polter aan de lijn. Sebas is ‘pissed’. Niet zo ‘pissed’ als Wim Dusseldorp na de ‘Thialf-wedstrijd’ tegen FC Eindhoven, maar toch verre van content. ‘Die Locadia zou toch naar Fortuna gaan? Nou, mooi niet! Hij komt hier zijn plaatjes draaien!’

En potverdikkeme, die gasten kunnen onderhandelen! Haalden ze eerst ‘Polti’ ablösefrei weg uit Sittard, nu snaaien ze Jürgen Locadia ablösefrei mee uit Engeland!

https://twitter.com/VfLBochum1848eV/status/1479001888108515328?s=20&t=rJD87KJJQGWUBRkFjXQ8BQ

Een echte ‘Bochumer Junge’ komt eindelijk thuis

Locadia tekent een contract tot het einde van het lopende seizoen in Bochum, dus mocht de nood aan de man komen, dan kan Ars hem nog altijd vastleggen voor komend seizoen.

Nóg meer goed nieuws: vandaag mag oud-Fortunees (tijdens liefst twee passages!) Geert Brusselers 52 kaarsen uitblazen. Het lijkt als de dag van gisteren dat we naast Geert op de hoofdtribune van Sportpark Schoonenberg zaten en hem enkele tips aan de hand deden.

We zijn allemaal redelijk vol van onszelf, maar desondanks nooit te beroerd te luisteren naar een kenner. Iemand met een haviksoog op het gebied van transfers. Gianluca di Marzio. De schrijver van ‘Grand Hotel Calciomercato’ heeft een almanak uitgebracht voor het seizoen 21/22: Almanacco del Calciomercato. Misschien toch maar opnemen in de Fortuna Online-bibliotheek.

Gianluca heeft niet de naam en faam van Fabrizio Romano, maar weet wel dat Fortuna haar oog heeft laten vallen op Alessio da Cruz. De wispelturige Braz heeft de clubs blijkbaar voor het uitkiezen, want volgens Di Marzio zitten ook L.R. Vicenza en Cosenza Calcio op vinkentouw om Da Cruz binnen te halen.

Serie B LIVE: dagkoersen!

Maar moeten we onze hoop gaan vestigen op een gast die even bij FC Twente speelde, naar Italië vertrok, ging tekenen bij PEC Zwolle en de dag erna naar Groningen reisde om juist dáár een contract te tekenen? Je haalt je de problemen in huis.

Of dat een beletsel is om iemand een half jaar te huren? Natuurlijk niet! Wat heb je aan elf ideale schoonzonen? Toch niks? Maar ach, morgen weer een dag.

7 januari 2022
Bijna bizar om te zeggen, maar wat missen we Tim Geurts! Tim heeft de sportredactie sinds 1 januari verlaten en wordt momenteel keihard geconfronteerd met de zinloosheid van het leven. Hoe kun je nu leven zonder Fortuna? Een prestatie op zich!

Tim, wanneer staat je come-back gepland?

Tim is vervangen door Rob Sporken. Maar kom op, Rob, er valt toch wel wat te melden? Je hebt al drie dagen niks meer over Fortuna geschreven?! Zijn Twitter-account lijkt in diepe rust. Rob wordt trouwens gevolgd ‘door niemand die jij volgt’. En dat kan kloppen, want wij volgen 0 accounts.

Morgen maar de brievenbus in de gaten houden als deze om klokslag 07.00 uur kleppert omdat Dagblad de Limburger arriveert.

8 januari 2022
Goedemorgen! Het gaat weer beginnen; vanmiddag staat een mooi oefenduel op de agenda. Om 13.00 uur wordt afgetrapt in het Parkstadion van FC Schalke ’04 tegen de gewezen en gevallen Duitse grootmacht. Dat zijn ze ongetwijfeld nog wel naast het veld, maar binnen de krijtlijnen hebben ‘Die Knappen’ een paar jassen uitgedaan. Maar ze zijn nog altijd een behoorlijke 2. Bundesligist die je niet moet onderschatten.

Onderweg een mooie kans om het landschap eens te bestuderen en misschien eens te bellen met wat clubs om te vragen of zij misschien spelers overhebben die wel naar Fortuna willen komen. Venlo, Mönchengladbach, Duisburg, Oberhausen, Essen, of Dortmund. Ergens zal toch wel een handige buitenspeler rondzwerven die Fortuna in de Eredivisie wilt houden?


Sjoerd Ars heeft heel wat telefoontjes te plegen

Maar genoeg voor vandaag. De heilige zondag komt eraan. Tijd om zonden te overdenken en een plan te bedenken hoe we de komende werkweek gaan doorkomen. Want hoe dichter we bij 31 januari komen, des te heftiger het wordt.

9 januari 2022
We voelen ons een beetje Derk Bolt als we een telefoontje krijgen uit Torreón, een industriestad in de staat Coahuila de Zaragoza, midden México. Of wij in de gelegenheid zijn om even langs te komen.

Nou ja, we hebben jarenlang een uitvalsbasis in Guadalajara gehad (± 700 kilometer zuidelijker) om de Zuid-Amerikaanse markt af te dekken, maar die is met het vertrek van Carlos Faya naar CF Rayo Majadahonda permanent gesloten. Dus nee, we kunnen Alessio da Cruz niet komen oppikken. Wat rest is de verklaring van Club Santos Laguna tot ons nemen en Alessio een goede terugvlucht naar Europa te wensen.

https://twitter.com/ClubSantos/status/1480011770634768385?s=20&t=EmzXY60ftgmdQ7pXEOWKUw

Fortuna-doelwit Alessio da Cruz laat México achter zich

Bestemming Sittard-Geleen? We hebben ons mannetje op Maastricht Aachen Airport alvast ingeseind!

Het is maar een klein berichtje, want we moeten meteen door naar Turkije. Verander ‘door’ maar in ‘terug’. Naar 1926.

In dat jaar zwaait Kemal Atatürk de scepter in Turkije en teneinde meer aansluiting bij het Westen te krijgen besluit de Eerste President van de Republiek Turkije de vrijdag te ruilen voor de zondag als officiële rustdag. Door de jaren heen is Turkije een westerse 24-uurs economie geworden. En dus moet op zondag de schoorsteen ook roken.

Elke dag valt er nieuws te rapen en zeker als de bal rolt. En dus kondigt het Turkse nieuwsmedium ‘Haberledik’ de transfer van Baran Yılmaz van KFC Uerdingen 05 naar Fortuna aan!

Weer een snotaap erbij!

Na vier seizoenen in Krefeld te hebben gevoetbald is het tijd om de grens over te trekken om te kijken hoe groen het gras in Sittard-Geleen is. En controleren of Marc Maatjes ook Fortuna-shirts in kindermaten in zijn fanshop heeft hangen. En als dat laatste het geval is, dan staat niets een overgang in de weg!

Maar omdat we niet iedereen ‘zomaar’ toegang geven tot ons bolwerk zoeken we eerst uit wie Baran Yılmaz eigenlijk wel niet denkt te zijn. Of wie wij denken dat hij is. En juist op het moment dat kibbelen in bekvechten overslaat rolt een bericht van de telex: nieuwe doelman in aantocht!

Volgens Sheffield United FC Manager Paul Heckingbottom mag Michael Verrips vertrekken bij ‘The Blades’ en is een (tijdelijk) vertrek aanstaande. Heckingbottom licht een tipje van de sluier op door te verklaren dat zijn bestemming Nederland wordt, maar houdt voor de rest zijn Yorkshire-lippen op elkaar. Voetbal International weet dat Sjoerd Ars hem heeft overgehaald naar Sittard-Geleen te komen!

Van Maastricht via Sheffield en Emmen naar Sittard-Geleen

Blijkbaar is Verrips het eten van een ‘greasy chip butty’, een voortreffelijke lokale lekkernij, gaan tegenstaan en hunkert hij naar een sjtök greumelevla. Un heel groot sjtök mit slaagroom drop, it hae zien vingers gans bie op.

Als op de knop ‘Publiceren’ wordt geklikt is het buiten al duister en zijn overal de luiken al dicht.

De mensen ze slapen,
De wereld gaat dicht en dan denk ik aan het kantoor van Fortuna Online,
Want daar brandt nog licht…

Emil Hansson heeft de kont tegen de krib gegooid! Vlak voor Kerstmis heeft Fortuna hem en Bassala Sambou laten weten dat ze nergens meer op hoeven te rekenen en Sittard-Geleen mogen verlaten.

Hansson is een behendige winger zoals elke club ze graag in haar selectie heeft. Maar of hij dat ook in de subtop van de Eredivisie kan laten zien? Bij Fortuna is het om de één of andere reden niet gelukt, dus misschien Almere City eens proberen?

‘De Zwarte Schapen’ of ‘City’, noem ze zoals u wilt, haalde afgelopen winter al Jorrit Smeets bij Fortuna weg en hoopt nu een slag te slaan door Hansson naar Flevoland te lokken.

Dat had je gedacht! Maar Emil Hansson ziet Flevoland niet zitten

Maar zo vroeg in de transferwindow al een keuze maken, neen, dat doet Hansson niet. Ook voor spelers geldt dat je de beste slagen slaat op het eind als de druk op bestuurders wordt opgevoerd en er toch écht spelers moeten worden aangetrokken. Een gok, zeker, maar zijn zaakwaarnemer heeft hem ingefluisterd dat er wel meer clubs zijn die hem volgen. En er is altijd wel een eigenwijze trainer die weet dat het hem wél lukt Hanssons gevoelige snaar te raken.

Die uren die we dinsdag niet hebben afgeschreven van onze verlofkaart hebben we nu alweer ruim ingehaald, maar ‘enough is enough’, we gooien de tent dicht.

#AnnounceVerrips

10 januari 2022
Ooit gehoord van de Londense equivalent van de Maas- en Geleenbode? Niet? De Trompetter dan? Nou, we stellen jullie ‘South London Press’ voor. Het gazetje wordt ten zuiden van de River Thames verspreid en is tevens in Hammersmith & Fulham, Kensington & Chelsea en in Westminster verkrijgbaar. Ze kúnnen dus niet anders dan bovenop het nieuws zitten. Een bevriende Londener, Harry, stopt een exemplaar in de brievenbus en wat lezen we daar dan?

‘No one likes us, we don’t care’

Het Britse Millwall FC heeft een bod uitgebracht op Zian Flemming! ‘The Lions’ staan in de middenmoot van het Championship en willen best wat naar boven opschuiven. Dan is Flemming de man die je moet hebben. Dat klopt, maar wat denk je zelf? £ 1.1M? Hallo, we zijn Fortuna Sittard, niet Poundland of The Bargain! Shop. Ga terug naar je haven, peuter wat Pound Sterling los bij havenbaronnen en kom terug met een serieus bod.

In de zomer stonden Empoli FC en Nottingham Forest FC nog met serieuze boden op de stoep, maar dit is lachwekkend. Toch? Sjoerd Ars?

Dus Flemming staat gewoon in Buchten op het trainingsveld, samen met Michael Verrips! Joop van Tellingen is naar Buchten getrokken en heeft de boomlange doelman op de gevoelige plaat vastgelegd. Dus die overgang kan elk moment worden afgerond.

Zijn er nog nieuwelingen in Buchten gesignaleerd? Niet? Wel in Stadion De Geusselt. Namelijk Arian Kastrati. De jonge aanvaller werd door Fortuna naar Slovenië gestuurd om ervaring op te doen en nu, met voldoende ervaring in zijn rugzak, mag de Sittardse Kosovaar zijn carrière verder uitbouwen bij MVV.

https://twitter.com/mvvmaastricht/status/1480566588986298371?s=20&t=rJEb30YZg6hFrPKDHiAlBw

Arian Kastrati tekent zijn contract in het wannabe MVV-museum

MVV is zo zeker van haar zaak dat ze Kastrati alleen willen huren als ze een optie tot koop kunnen krijgen. Kastrati heeft nog een doorlopend contract bij Fortuna en hij is na Mark Diemers en Amadou Ciss misschien wel de volgende speler die de kassa laat rinkelen. Waarbij de aantekening moet worden gemaakt dat kleingeld óók geld is. Voordat we op de socials door de goegemeente worden afgefakkeld.

#AnnounceVerrips

#AnnounceVerrips? Man, hij is al ‘announced’! Door SAF J Nero. Wie? Inderdaad. Het Twitter-account heeft een connectie met Verrips en plaatst foto’s op haar account die onmogelijk deepfake kunnen zijn. Het weer klopt, de setting klopt, het bevestigt een gerucht… Nou, die Verrips heeft getekend. Neem dat maar aan!


Weer lekker vlammen onder de lat Verrips!

* PING *
Riccardo aan de lijn: ‘Hebben we interesse in Timo Letschert? L1 Avondgasten claimt het.’ Kijk, dat is nu eens regeren en vooruitzien! Letschert is zeker niet beter dan hetgeen we al in de achterlinie hebben rondlopen, maar beschikt over eigen vervoer en is ervaren in het op eigen gelegenheid naar wedstrijden rijden.

Ten tijde van de COVID-19-pandemie reizen voetbalclubs geregeld met twee spelersbussen naar uitwedstrijden om de anderhalve-meter-regel te kunnen respecteren en de kans op onderling het virus doorgeven te verminderen. Dus zo gek is de interesse in deze verdediger niet.

Iedereen heeft wel eens een mindere dag op zijn werk

We kijken er niet van op als Letschert op korte termijn een contract in Sittard-Geleen tekent tot en met het einde van de pandemie waarbij de club de optie heeft het contract éénzijdig te verlengen tot en met de volgende pandemie.

11 januari 2022
Zeiden we SAF J Nero? Nou, die zijn mooi op hun vingers getikt! Het bericht over Verrips is weggehaald. En terecht. Zo’n aankondiging, dat laat je over aan de meesters zelf!

https://twitter.com/SheffieldUnited/status/1480916407063695360?s=20&t=TSlh4CauSbtuNypBmihe0w

Zo Fortuna, heb je zelf nog nieuws?

En inderdaad, ook bij Fortuna is het nieuws bekend geworden dat Michael Verrips tot het einde van het seizoen wordt gehuurd. En houdt hij Fortuna in de Eredivisie, dan blijft hij zelfs tot 2025!

Hè-hè, eindelijk!

De foto’s zijn overigens duidelijk. Gisteren zag je geen hand voor ogen vanwege de dichte mist, maar vandaag toch niet? Voilà, de foto’s zijn van gisteren! We zeiden toch dat de foto’s van SAF J Nero geen deepfake waren! Maar Communicatie-afdeling van Fortuna, dit kán toch gewoon niet! Kom op, sla met je vuist op tafel of sla SAF J Nero in één keer neer.

12 januari 2022
Vaderlandse scheidsrechters, een oude strijd die leek gestreden flakkert weer op. Wees klaar, houdt uw hand op de borstzak en toon de hoofdrolspeler in deze slechte film een rode kaart. Want Kevin Hofland meent dat het nodig is om nog een keer na te trappen richting Fortuna.

Kevin Hofland is rijp voor een bezoek van Caroline Tensen

Na zijn vertrek bij Fortuna achtte Hofland het al nodig om de vuile was buiten te hangen en ontving hiervoor een donkergele kaart. We waren mild, vanwege zijn onmiskenbare verdiensten voor de club, maar nu pakt Hofland wéér een gele kaart. En twee x geel = rood = inrukken.

Trouwens, hebben we nog een winger nodig? Misschien eens Lazaros Lamprou polsen, want die is weer goed bezig in Griekenland. Hij heeft tot dusverre nauwelijks iets van zijn carrière gemaakt en is afgezakt naar Kreta om het eens bij OFI te proberen. Blijkbaar vormt het eiland een voedzame grond om Fortuna-wingers weer aan het voetballen te krijgen!

Lazaros Lamprou had één ding moeten doen: bij Fortuna moeten blijven

Vorige week was het erg onrustig bij de aanhang van Galatasaray. Işıtan Gün zette de boel op stelten, maar hoe staan de zaken er nu voor eigenlijk? Wat? Loopt uit de hand? Oké, mooi. Dan nemen we er even popcorn bij. Zeker als Turkse medemensen ons gaan uitmaken voor ‘faşısten’…

13 januari 2022
Wedstrijd 2 in Poule A van CAN 2021, de Afrika Cup. Het team van Lisandro Semedo, Kaapverdië, neemt het op tegen Burkina Faso. En het gaat niet goed. ‘Les Étalons’ staan met 0-1 voor en dus moet er wat gebeuren. Wat? Semedo inbrengen!

De kwikzilveren aanvaller mag in de slotfase invallen, maar het mag niet baten. Des te beter: Semedo ongeschonden terug in de Westelijke Mijnstreek en de verdedigingen in de Eredivisie gaan geselen, want we hebben je nodig!

14 januari 2022
Het nieuws dat Işıtan Gün hoogstpersoonlijk heeft geprobeerd Kevin Hofland kapot te maken is tot in Turkije doorgedrongen. Althans, dat maakt een deel van de fanbase van Galatasary ervan. Moeten we ons druk maken dat een gevallen Turkse topclub in de problemen zit? Nee man, tuurlijk niet!

Maar het is wel leuk om foto’s van onze eigenaar te zien. We hebben zijn Kerstwens gemist en ook zijn nieuwjaarsrede is ons ontgaan, maar goed te lezen dat hij het wel stelt.

Işıtan Gün heeft een smal koppie gekregen

De inkt van de vorige zin is nog niet droog, of we worden alweer keihard met de neus op de feiten gedrukt! De nieuwjaarsreceptie van Fortuna heeft nog helemaal niet plaatsgevonden. Die houdt de club 22 januari pas! En digitaal nog wel. Dat is des te mooier! Geen enkele reden om niet in te schakelen voor eenieder die het wel en wee van onze club aan het hart gaat.

Nieuwjaarsreceptie, iedereen is erbij!

15 januari 2022
Mogen we stellen dat de maand halverwege is? Ja toch? Het is zaterdag, de dag voor de hervatting van de competitie tegen AZ. En hoe zit het met onze doelstellingen deze transferperiode? Hebben we al een nieuwe spits? Niet? En die winger waarnaar we zo naarstig op zoek zijn? Ook niet? Nou zeg! Ja, een keeper, die hebben we wel.

Maar is er ook maar één iemand die nog wakker ligt van de transferperiode? Nee, want er is een bom gedropt. In Hilversum. Verschillende mannelijke betrokkenen van talentenjacht ‘The Voice of Holland’ worden beticht van vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag en worden over enkele dagen opgeknoopt aan de hoogste boom.


Één ding is zeker: het is niet pluis in Hillbilly

Terwijl we geschrokken de berichten in de media lezen kunnen we onze lezers met het hand op ons hart beloven dat op de redactie van ons medium zulke zaken nooit hebben plaatsgevonden.

Zeker tijdens periodes met hoopoplopende spanningen, zoals transferwindows, worden harde noten gekraakt (noem het bekvechten), maar die vallen in het niet bij hetgeen bij ‘The Voice of Holland’ volgens verschillende getuigenverklaringen heeft plaatsgevonden. En het lijkt ons de hoogste tijd dat ‘The Voice of Kaalhei’ eenzelfde verklaring aflegt.

Zo, Deel I zit erop. Over een paar dagen volgt Deel II.

Michel Hennen

Lees je nu pas Deel I? Ohh, klik dan hier, en je gaat automatisch naar Deel II!