Emil Hansson tekende aan de start van het seizoen 20/21 een vierjarig contract in Sittard. Hansson had bij RKC Waalwijk het seizoen voordien laten zien dat hij goed voor de dag kon komen in de eredivisie. Bij Fortuna zou hij zich verder kunnen ontwikkelen, zo luidde de gedachte.

Helaas is daar in de eerste 18 maanden van zijn contract niet veel van terecht gekomen. De Zweedse aanvaller speelde weliswaar vaak (47 officiële duels), maar kon zelden overtuigen (2 doelpunten).

Het was dan ook niet verrassend dat Hansson voorafgaande aan de wintertransferperiode te horen kreeg te mogen vertrekken bij Fortuna. Hij kreeg al snel een aanbieding van eerstedivisionist Almere City FC, maar wees die aanbieding af. Hij had betere troefkaarten, en naar nu blijkt was dat geen blufpoker.

Gisteren deed hij al niet mee tijdens Fortuna’s oefenduel tegen NEC, hetgeen al deed vermoeden dat een overgang aanstaande was. De club die, naar verluidt, interesse toont, is Heracles Almelo. Mocht dat kloppen, dan willen de Almeloërs blijkbaar nog wel een gokje wagen in de hoop dat zij het talent van Hansson wel kunnen ontbolsteren.

Hansson heeft wel nog een contract tot de zomer van 2024 in Sittard. We vermoeden dat Fortuna niet de hoofdprijs gaat vragen, maar gratis zal Hansson vast ook niet mogen vertrekken. De komende dagen zal duidelijk worden of er een akkoord komt.

Bron: Dagblad De Limburger