Ivor Pandur heeft in Eindhoven zijn laatste officiële duel voor Fortuna Sittard gespeeld. De 23-jarige doelman vertrekt naar het Championship, waar hij een overeenkomst met Hull City FC heeft ondertekend voor de duur van drieënhalf seizoen.

Daarmee vertrekt Pandur naar de club die ongeveer één jaar geleden toenadering zocht om met Fortuna (en KVC Westerlo) samen te gaan werken. Grote man achter ‘The Tigers’ is de Turkse mediatycoon Acun Ilıcalı, die de club in januari 2022 overnam.


Hopelijk weet Ivor Pandur zijn draai te vinden aan de Britse oostkust

Ivor Pandur komt in de zomer van 2022 naar Fortuna als de club hem huurt van het Italiaanse Hellas Verona FC. Aanvankelijk houdt de toenmalige trainer Sjors Ultee vast aan Yanick van Osch als eerste keus, maar na het op non-actief zetten van Ultee verhuist Van Osch naar de bank en komt Pandur in doel. Dat blijkt een voltreffer, want Pandur groeit binnen de kortste keren uit tot steunpilaar en publiekslieveling.


Ivor Pandur: niet te passeren in De Kuip

Iedereen is het er over eens: Pandur moet blijven. En dat doet de sympathieke Kroaat als Fortuna de optie in Pandurs contract licht en hem definitief overneemt van de Italianen.

Ondertussen wordt Pandur regelmatig aan andere clubs gelinkt, maar vertrekken doet hij niet. Hij wilt wachten op de juiste club waar hij zich verder kan ontwikkelen (hoger niveau) en speelkansen krijgt, zo geeft hij aan tijdens een sessie Zaanse Methoden.

Door naar Groot-Brittannië te vertrekken laat de Kroatische sluitpost een flinke leemte achter. Als speler, maar zeker ook als persoon.


Ivor Pandur: geliefd bij iedereen!

Het gaat lastig worden het even goed te gaan doen als Pandur, maar Fortuna denkt zich voldoende te hebben ingedekt door Michael Verrips terug te halen van FC Groningen. De doelman staat in Sittard-Geleen onder contract, maar werd dit seizoen (net als afgelopen seizoen) verhuurd aan de Groningers.

Na Zian Flemming is Pandur de tweede speler die in korte tijd naar het Championship vertrekt. Met de transfer van Pandur is zo’n £ 1,500,000 gemoeid, oftewel € 1.745.000.

We danken Pandur voor zijn onvoorwaardelijke inzet en wensen hem veel succes toe in Kingston upon Hull.

Bron: Hull Daily Mail