Het is alweer enige tijd geleden dat Fortuna Sittard-doelman Ivor Pandur in het nieuws kwam. De competitie is nog niet ten einde als het Schotse Rangers FC wordt gelinkt aan de 23-jarige doelman. Maar concreet wordt het nooit, aangezien Pandur geen zin heeft in plaatsnemen op de bank, zo vertelde hij Fortuna Online tijdens een sessie Zaanse Methoden.

Ondertussen heeft Pandur het seizoen in Sittard-Geleen afgesloten en neemt met zijn Kroatische leeftijdgenoten deel aan het Europees Kampioenschap voor O21-teams. Na twee poulewedstrijden is Kroatië O21 uitgeschakeld en mag Pandur starten tegen Oekraïne O21. Hij maakt indruk in het duel, ook al eindigt het duel in een bloedeloze 0-0.

Het zorgt ervoor dat Pandur langer vakantie mag vieren en daardoor de eerste trainingsweek aan zich voorbij laat gaan. Maar eenmaal terug nemen de geruchten rondom de sluitpost meteen weer toe. Ismail Kartal, de trainer van Fenerbahçe SK, zoekt namelijk een nieuwe doelman. Hij laat zijn blik vallen op Dominik Livaković, maar de doelman van Dinamo Zagreb lijkt onhaalbaar.


Ivor Pandur is terug in Sittard-Geleen, maar kwam nog niet in actie

Daarom verlegt hij zijn interesse naar een andere Kroatische doelman: Fortuna’s Ivor Pandur. Hoe betrouwbaar de bronnen van het Italiaanse TuttoMercatoWeb zijn valt nauwelijks te verifiëren, maar in maart van dit jaar praatte Fortuna’s Américo Branco het voetbalmedium bij over de spelers die Fortuna afgelopen seizoen in Italië heeft opgepikt.


In maart sprak Américo Branco met TuttoMercatoWeb

Feit is overigens dat Turkse clubs gebonden zijn aan een maximum van 14 buitenlandse spelers en met het recent aantrekken van onder andere Sebastian Szymański en Dušan Tadić het aantal vooralsnog niet is afgenomen. Al lijkt de Turkse topclub doelman Altay Bayindir te verliezen. Ajax is de in de markt voor de 25-jarige doelman.

Pikant detail: Américo Branco‘s broer Mário vervult dezelfde functie bij Fenerbahçe als Américo bij Fortuna.

De afgelopen seizoenen berichtte TuttoMercatoWeb regelmatig over Fortuna. Zo meldden zij de komst van Vitalie Damașcan , maar schreven ook over Nikolai Baden Frederiksen en Gianmarco Cangiano.

Bron: TuttoMercatoWeb