Michael Verrips speelt dit seizoen op huurbasis bij FC Groningen. De doelman die in Sittard een contract heeft tot de zomer van 2025, kon definitief overstappen naar FC Groningen als de Noorderlingen de optie tot koop in het huurcontract lichtten.

Dat laatste deed FC Groningen niet, waarschijnlijk vanwege de degradatie naar de eerste divisie.

Enkele weken geleden werd wel duidelijk dat FC Groningen (wellicht op voorspraak van de nieuwe trainer Dick Lukkien, die eerder met Verrips werkte bij FC Emmen) verder wilde met Verrips en dus moesten Fortuna Sittard en FC Groningen opnieuw rond de tafel om een nieuwe overeenkomst uit te werken.

Dat is nu gelukt. FC Groningen huurt Verrips opnieuw van Fortuna Sittard in het seizoen 2023/24, als we RTV Noord mogen geloven.

Er zit ook een koopoptie in het huurcontract, die automatisch ingaat als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan (waarschijnlijk een minimaal aantal wedstrijden gespeeld plus promotie naar de eredivisie).

Het betekent dat Fortuna voor het komende seizoen twee doelmannen heeft vastliggen. Fortuna nam Ivor Pandur onlangs definitief over van Hellas Verona en ook Tom Hendriks verlengde onlangs zijn contract tot de zomer van 2024 (met een optie op een extra seizoen).

We vermoeden dat er nog minstens een doelman bij zal komen voor het nieuwe seizoen.

Bron: Fortuna Sittard