Een week geleden maakte bondscoach Dragan Skočić zijn selectie bekend van Kroatië O21, dat in juni gaat deelnemen aan de EK eindronde. Tijdens die eindronde, die wordt gespeeld in Georgië en Roemenië, is Kroatië ingedeeld in Groep B en neemt het daarin op tegen haar leeftijdgenoten uit Spanje, Roemenië en Oekraïne.

De selectie was nog niet definitief, aangezien Skočić nog geen goed beeld van iedereen had omdat niet elke selectiespeler afgelopen seizoen basisspeler was bij zijn club.

Maar nu Skočić een week heeft kunnen nadenken is de selectie definitief. Één van de uitverkorenen is Fortuna Sittard-doelman Ivor Pandur. Hij vormt samen met Dominik Kotarski (PAOK Saloniki en Nikola Čavlina (Lokomotiva Zagreb) het keepersgilde.


Ivor Pandur heeft ook Pinto Junior klemvast

Kroatië O21 strijdt in Georgië en Roemenië niet alleen voor het Europees Kampioenschap; het kan er ook kwalificatie afdwingen voor de Olympische Spelen die in 2024 in Parijs worden georganiseerd.

Morgen dient Pandur zich te melden in Kroatië om zich voor te bereiden op de eerste groepswedstrijd die Kroatië O21 op 21 juni in Boekarest speelt tegen Oekraïne O21.

In het tweede groepsduel wacht Spanje O21. In het derde groesduel nemen Pandur en co het op tegen Roemenië O21.

Bron: Hrvatski nogometni savez