Fortuna Sittard heeft vandaag, na drie speeldagen in het seizoen 22/23, trainer Sjors Ultee en assistent-trainer Rob Alflen ontslagen. Volgens technisch manager Sjoerd Ars is er “onvoldoende progressie in de ontwikkelingen van het team op verschillende vlakken” en over de oorzaken daarvan is een groeiend verschil van inzicht ontstaan tussen Ultee en de leiding van de club.

Ars voegt er nog aan toe dat dat verschil van inzicht al het vorige seizoen is ontstaan, toen Fortuna (succesvol) vocht tegen degradatie. Blijkbaar was er gedurende de eerste drie speeldagen van het huidige seizoen te weinig reden te veronderstellen dat het dit seizoen beter zou gaan.

Ultee was de op twee na (Ron Jans, FC Twente en Thomas Letsch, Vitesse) langst zittende eredivisie-trainer. In twee periodes was Ultee 95 duels hoofdverantwoordelijk bij Fortuna Sittard (89 eredivisieduels; 6 bekerduels). Daarmee staat hij op plek negen in de ranglijst ‘meeste duels als Fortuna-trainer’. Ultee en assistent Rob Alflen hadden nog een contract tot de zomer van 2023, maar daar komt nu dus een voortijdig einde aan.

De assistenten Jeroen Schepens en Dominik Vergoossen nemen voorlopig de honneurs waar totdat Fortuna Sittard een nieuwe trainer aanstelt.

Bron: Fortuna Sittard