Aan de start van het seizoen 2022/23 stapte Ivor Pandur over van de serie A naar de eredivisie. Fortuna Sittard huurde de toen 22-jarige doelman van Hellas Verona FC voor het seizoen 2022/23. Fortuna bedong ook een optie tot koop.

Pandur moest de eerste concurrent van eerste doelman Yanick van Osch worden. Fortuna maakte een valse start in de eredivisie en incasseerde tien doelpunten in de eerste drie duels. Het kostte niet alleen trainer Sjors Ultee zijn baan, het kostte ook Van Osch zijn basisplek.

Ivor Pandur kreeg dus een kans en pakte die met beide handen aan in een moeilijke periode. Hij debuteerde in Heerenveen, waar hij een nederlaag niet kon voorkomen.


Pandur bereidt zich voor op zijn debuut in Heerenveen

Sindsdien keepte hij elk eredivisieduel tot ieders tevredenheid. Dat is inclusief Igor Bišćan, de bondscoach van Kroatië O21, die Pandur dit seizoen steevast selecteerde voor het nationale elftal en hem ook speeltijd gaf.

In oktober gaf Pandur al aan dat hij graag zou willen blijven bij Fortuna Sittard. In januari gaf Fortuna aan Pandur ook graag definitief te willen inlijven.

De vraag was deze maand dan ook niet of Fortuna Sittard de koopoptie in het contract wilde lichten, maar of Fortuna financieel in staat was de vastgestelde afkoopsom te betalen die in het huurcontract is opgenomen.


Sta-in-de-weg Pandur in de Kuip

Hellas Verona betaalde naar verluidt 2 miljoen euro aan HNK Rijeka in de zomer van 2020 voor de diensten van Pandur. We vermoeden dat de Veronezen toch iets terug willen zien van die investering in de vorm van een afkoopsom. Het feit dat Fortuna die koopoptie nu licht, sterkt ons in de gedachte dat de grootaandeelhouders van de club niet van koers veranderd zijn.

Fortuna Sittard en Ivor Pandur zijn het eens geworden over een contract tot de zomer van 2027 in Sittard. Als Pandur zich doorontwikkelt, vermoeden we dat hij dat contract niet gaat uitdienen.

Bron: Fortuna Sittard