Nadat de overname van Fortuna Sittard door Acun Ilıcalı afketste in mei 2021, nam Ilıcalı in januari het Engelse Hull City FC over.

De Hull Daily Mail weet nu te melden dat Ilıcalı namens Hull City in gesprek is met Fortuna Sittard (en de Belgische eersteklasser KVC Westerlo) om samen te werken.

Na de afronding van de brexit is het lastiger geworden voor Engelse clubs om EU-spelers aan te trekken, met name spelers die nog aan de start van hun loopbaan staan (en nog weinig bewezen hebben).

Ilıcalı wil samenwerking aangaan met clubs op het Europese vasteland, waar er uiteraard geen beletsel is voor het aantrekken van talentvolle spelers uit de EU.

Acun Ilıcalı komt uit bij Fortuna Sittard en KVC Westerlo, omdat hij relaties heeft met die clubs. De relatie met Fortuna is bekend; Ilıcalı is ook bevriend met Oktay Ercan, de eigenaar van KVC Westerlo.

We kunnen een en ander niet los zien van de ideeën van de aanstaande grootaandeelhouders van Fortuna Sittard (Atilla Aytekin en Umut Akpinar) om een netwerk van elkaar ondersteunende clubs op te zetten.

Eerder berichtten we al over Azerions overnamepoging van het Italiaanse Brescia. Het lijkt erop dat Azerion vaart wil zetten achter die overname.

De komende weken zal hopelijk meer duidelijkheid komen over hoe dat netwerk eruit komt te zien en wat de rol van Fortuna Sittard binnen dat netwerk is.

Bron: Hull Daily Mail