Fortuna Sittard heeft besloten doelman Michael Verrips, die tot het einde van het seizoen verhuurd was aan eerstedivisionist FC Groningen, vervroegd te laten terugkeren naar Sittard. Dat bevestigt algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen aan RTV Noord.

Een en ander kan natuurlijk niet los gezien worden van de transferperikelen rond Fortuna’s eerste doelman Ivor Pandur, die naar alle waarschijnlijk weldra een contract zal tekenen bij het Engelse Hull City FC.

Michael Verrips komt in de winter van 2022 over van Sheffield United FC, maar beleeft amper plezier aan zijn overgang. In eerste instantie is hij basisspeler, maar twee nederlagen en een positieve COVID-19 test zorgen ervoor dat Verrips boos wordt. Hem is quasi een basisplaats beloofd en hij zit tot zijn eigen ergernis op de bank. Dat zint de doelman niet. Toch zit hij het seizoen uit.


Verrips in actie met FC Groningen tegen Fortuna Sittard

Maar Verrips’ maat is vol en tijdens het seizoen 22/23 verhuurt Fortuna hem aan FC Groningen. Ook dat wordt geen succesverhaal, want hij degradeert met ‘De Trots van het Noorden’ roemloos naar de Keuken Kampioen Divisie. Dat is ongetwijfeld de reden dat de optie op Verrips niet wordt gelicht, maar desondanks huren de Groningers Verrips opnieuw.

Maar ook zijn tweede Gronings seizoen draait uit op een teleurstelling, want Verrips verzeilt opnieuw op de bank.

Nu de nood onder de lat in Sittard-Geleen hoog wordt, komt Verrips weer in beeld. Fortuna ziet in Verrips een valabel alternatief, aangezien Verrips reeds bij Fortuna onder contract staat, waardoor de club niet op zoek hoeft naar een nieuwe doelman.

In Sittard zal hij de concurrentie aan moeten gaan met huidige tweede doelman Luuk Koopmans, mocht Ivor Pandur inderdaad vertrekken.

Bron: RTV Noord