Recent debuteerde Nathangelo Markelo voor Fortuna Sittard tijdens het duel met RKC Waalwijk (0-1 winst) als vervanger van capitão Ivo Pinto. Het feit dat Markelo niet of nauwelijks minuten maakt onder trainer Danny Buijs is voor de Curaçaose bondscoach Dick Advocaat geen reden hem niet mee te nemen naar Alanya, waar Curaçao een trainingskamp belegt.

Tijdens dat trainingskamp speelt de nationale selectie twee oefenduels, waarvan het eerste duel vanmiddag plaatsvond. Tegenstander was het Britse Hull City FC.

En bij ‘The Tigers’ komt Markelo meteen een oude bekend tegen: vandaag start Ivor Pandur is doel. Markelo wordt daarentegen geen basisplaats gegund en neemt plaats op de bank.

Vanaf die bank ziet hij Ozan Tufan het doel van Elroy Room onder vuur nemen, maar Room tikt de bal juist over de dwarsligger. Even later moet ook Pandur, de doelman aan de andere kant, handelend optreden.

Na dik 30 minuten voetballen moet Pandur zich omdraaien als Rangelo Janga op aangeven van Ar’Jani Martha voor het openingsdoelpunt zorgt. En dat is tevens de ruststand.

Voor bondscoach Dick Advocaat het teken om Ar’Jani Martha in de kleedkamer achter te laten en Nathangelo Markelo in te brengen. Tijdens de tweede helft krijgt Pandur behoorlijk wat te doen. Eerst ziet hij een bal op de paal belanden en redt vervolgens op een schot van Kenji Gorré. Ook bij twee pogingen van Juninho Bacuna treedt Pandur handelend op.

De Curaçaose doelman Room houdt zijn doel tijdens de tweede helft eveneens schoon, zodat het duel in een 0-1 overwinning voor Curaçao eindigt.

Bron: Hull City FC / ESPN