Fortuna Sittard speelde vanmiddag een (besloten) oefenduel tegen eerstedivisionist MVV Maastricht.

Fortuna miste Deroy Duarte, die met Kaapverdië op pad is vanwege de Africa Cup of Nations. Arianit Ferati was terug beschikbaar na ziekte eerder deze week.

Buijs startte met zijn momenteel sterkste opstelling. Dat betekent Ivor Pandur op doel. Voor hem een viermansverdediging: Ivo PintoRodrigo GuthDimitris SiovasMitchell Dijks.

Dijks keert terug

Op het middenveld startten Loreintz Rosier (op de plek van Deroy Duarte), Alen Halilović en Oğuzhan Özyakup (op de plek van Arianit Ferati).

Özyakup start in de basis

Voorin het trio Tijjani Noslin, Kaj Sierhuis en Iñigo Córdoba.

Bij de tegenstander startten oud-Fortunees Özgür Aktaş en huurling Bryant Nieling. De andere huurling, Tunahan Taşçı, ontbrak vanwege blessureleed.

Nieling tegen zijn favoriete club

Al snel kwam Fortuna op voorsprong via Tijjani Noslin, na geklungel in de MVV-verdediging.

Noslin heeft de score geopend

Fortuna kon niet lang genieten van de voorsprong, want een paar minuten later is het alweer gelijk. Nicky Souren verschalkt Ivor Pandur.

Na een half uur verving Sadik Fofana Mitchell Dijks. Dat was waarschijnlijk een geplande wissel vanwege de geringe fitheid van Dijks.

Het betekende vast dat Fortuna met een vijfmansverdediging ging spelen met Ivo Pinto en Iñigo Córdoba als vleugelverdedigers en Kaj Sierhuis en Tijjani Noslin samen in de spits.

Fortuna was de betere ploeg in de eerste helft en drukte dat ook uit op het scorebord via Rodrigo Guth die scoorde uit een corner.

Guth is succesvol uit een corner

Na rust kwamen er aan Sittardse kant tien nieuwe spelers het veld in (alleen Sadik Fofana bleef staan). Daar waar Fortuna eerder vaak gevoelig aan kracht inboette na zoveel wissels, was dat vanmiddag blijkbaar niet het geval.

Iman Griffith en Ragnar Oratmangoen scoorden binnen vijf minuten elk eenmaal, waardoor het 1-4 werd.

Oratmangoen poeierde de bal mooi binnen

Ruim twintig minuten in de tweede helft kreeg Fortuna een penalty na een fout op Nathan Markelo. Alen Halilović, Tijjani Noslin en Kaj Sierhuis stonden niet meer op het veld, dus mocht Arianit Ferati aanleggen. De middenvelder miste niet: 1-5.