Als we Griekse media mogen geloven, heeft Fortuna een poging gedaan de koopoptie in het contract van Dimitris Emmanouilidis te heronderhandelen met Panathinaikos FC. Echter, Panathinaikos hield voet bij stuk.

Emmanouilidis kwam in de winterstop op huurbasis over van Panathinaikos. De twintigjarige Griekse jeugdinternational had speeltijd nodig; Fortuna kon concurrentie op de flanken goed gebruiken.

In totaal kwam Emmanouilidis zesmaal in actie, telkens als invaller. Hij scoorde in die zes duels een doelpunt thuis tegen FC Emmen.

Fortuna had een koopoptie van naar verluidt 500.000 euro bedongen, waarschijnlijk op voorspraak van Acun Ilıcalı die een goede bekende is van Panathinaikos-voorzitter Ioannis Alafouzos. Ondanks dat Acun Ilıcalı niet langer meer bij Fortuna betrokken is, zou Fortuna bereid zijn dat bedrag op tafel te leggen, maar dan wel uitgesmeerd over twee of drie seizoenen in plaats van deze zomer.

Panathinaikos ging daarmee niet akkoord en dus zal Emmanouilidis terugkeren naar Griekenland, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2022. Nu ja, Fortuna heeft nog tot 15 juni om de koopoptie alsnog te lichten, maar daar lijkt het dus niet op. Het geeft wel aan dat Fortuna graag verder wilde met Emmanouilidis.

Mocht Dimitris inderdaad vertrekken, dan wensen we hem veel succes in Griekenland.

Bron: Panathinaikos24