Afgelopen week sloot Doğan Erdoğan een éénjarige overeenkomst met het Turkse Göztepe SK. Erdoğan is daarmee één van de laatste spelers die het is gelukt een club te vinden voor het seizoen 23/24. George Cox is de volgende die een contract in de wacht heeft gesleept.

Richting het einde van het seizoen 22/23 wordt duidelijk dat Cox zijn aflopende contract niet gaat verlengen. De Brit wilt vanwege gezinsuitbreiding dichterbij zijn familie in het Verenigd Koninkrijk gaan wonen.

De afgelopen transferwindows was er geregeld interesse in Cox, maar Fortuna hield de boot af door een hoge transfersom te vragen voor haar sterkhouder. En juist nu Cox heeft besloten zijn aflopende verbintenis niet te verlengen om transfervrij op zoek te gaan naar een nieuwe club, wilt dat niet zo vlotten.


De afgelopen seizoenen stonden verschillende clubs op de stoel voor George Cox

Uitkomst biedt de club van Acun Ilıcalı, die in het verleden in zee wilde gaan met Fortuna en thans eigenaar is van Hull City FC. Cox speelt tijdens een aantal oefenduels van ‘The Tigers’ mee, maar tot een contract komt het niet.

Daarna wordt het stil rondom Cox, totdat zijn naam in verband wordt gebracht met Wigan Athletic FC. ‘The Latics’ hebben afscheid genomen van ouderdomsdeken James McClean (hij vertrekt naar Wrexham FC) en zoeken versterking voor hun linkerflank. Maar ook dat spoort loopt dood.

En daarna wordt het pas écht stil rondom Cox. In alle competities is de kop eraf, de transfermarkten zijn praktisch overal dicht en we hebben net een interlandbreak achter de rug. Maar als ‘vrije speler’ mag je op elk moment een contract tekenen. En dat doet Cox nu bij FC Volendam.

‘De Wijdbroeken’ konden afgelopen zaterdag geen botten breken in het Fortuna Stadion en pikken Cox op. Hij tekent een contract voor twee seizoenen in het vissersdorp.


Tijjani Noslin flitste regelmatig langs linksachter Deron Payne

Daarmee beleven Fortuna-supporters een Aha-erlebnis, want na afloop van het seizoen 89/90 verklaart aanvaller John Clayton dat heimwee van zijn vrouw hem terugdrijft naar het Verenigd Koninkrijk. Clayton is twee seizoenen eerder (op aanraden van de oud-trainer Han Berger) naar Fortuna gehaald als opvolger van Keer ‘Pier’ Tol, die het niet lukte om John Linford te doen vergeten.

Nadat Fortuna tegemoetkomt aan Claytons wens en hem en zijn vrouw huiswaarts laat keren tekent de Schot doodleuk bij … FC Volendam.

Bron: FC Volendam / Delpher