Begin november liet technisch manager Sjoers Ars weten dat Fortuna Sittard in gesprek was met George Cox over contractverlenging. Het contract van de 24-jarige linksback loopt komende zomer namelijk af.

In december liet Ars weten dat er een complicatie was opgetreden in de onderhandelingen met Cox. Het verkrijgen van een werkvergunning is lastiger geworden, nu het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is gestapt.

Nu nog een maand later is de resterende looptijd van het contract van George Cox minder dan zes maanden en dus mogen geïnteresseerde partijen Cox benaderen, zonder Fortuna daarvan op de hoogte te hoeven stellen.

We vernemen uit de Britse pers dat Blackburn Rovers FC interesse zou hebben in Cox. De huidige nummer vier van het Engelse Championship (tweede hoogste niveau), geleid door de in Nederland bekende Deen Jon Dahl Tomasson, zou interesse hebben in de diensten van Cox.

Het gaat vermoedelijk om interesse voor het komende seizoen; niet een winterse transfer.

George Cox speelde tot dusverre 103 duels voor Fortuna Sittard (97 eredivisie- en 6 bekerduels), waarin hij 10 doelpunten maakte.

Blackburn Rovers FC zou niet de eerste club zijn die interesse toont in George Cox, sinds hij overstapte van Brighton & Hove Albion FC naar Fortuna Sittard in de zomer van 2019. In december 2020 meldde Bristol City FC zich al eens in Sittard. Later in mei 2021 en in juni 2022 probeerde Queens Park Rangers de linksback al eens over te nemen.

Bron: Football League World