George Cox en Roel Janssen zijn de twee meest ervaren spelers in de selectie van Julio Velázquez. Cox speelde 113 duels voor Fortuna Sittard (107 eredivisie- en zes bekerduels). Janssen speelde 193 duels voor Fortuna Sittard (51 eredivisie-; 129 eerstedivisie-, negen beker- en vier playoffduels).

Beide spelers zijn ook de selectiespelers die het vaakst scoorden voor Fortuna Sittard. Janssen scoorde zeventienmaal en Cox tienmaal in een Fortunashirt.


Samen patrouilleerden ze enkele seizoenen de linkerhelft van de verdedigingszone

Beide spelers hebben ook een aflopend contract deze zomer en alhoewel er zo nu en dan pogingen zijn geweest om tot contractverlenging te komen, wordt nu duidelijk dat beide spelers nog maximaal twee duels zullen toevoegen aan hun totaal.

Fortuna maakt namelijk bekend dat het na afloop van het slotduel tegen NEC op 28 mei afscheid zal nemen van dit tweetal.

Pogingen om George Cox langer in Sittard te houden zijn gestrand. We vermoeden dat Cox zal terugkeren naar Engeland.

Door de jaren heen is hij in verband gebracht met meerdere clubs uitkomend in het Championship (het een-na-hoogste niveau in Engeland). Een maand geleden gingen er bijvoorbeeld nog geruchten over interesse van Blackburn Rovers FC.


Janssen en Cox bereiden zich voor op een duel in Utrecht

Roel Janssen speelde dit seioen nauwelijks meer. Zijn afscheid als speler komt dus niet als een verrassing. Het is overigens goed mogelijk dat Janssen wel betrokken blijft bij Fortuna Sittard. Wellicht in een kantoorfunctie, zodat hij zijn maatschappelijke carrière op kan starten in Sittard.

Bron: Fortuna Sittard