De afgelopen seizoenen was er vanuit Engeland geregeld interesse in George Cox, maar een transfer bleef uit. Of Fortuna te hoog in de boom ging zitten of niet; er was geen enkele Britse club die tegemoet wilde komen aan Fortuna’s eisen.


Seizoen 19/20: George Cox komt Rick Karsdorp tegen

Ondertussen kabbelt de tijd voort, is het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie gestapt en loopt het contract van Cox na dit seizoen af. Fortuna wilt best een nieuw contract aangaan met Cox en ook Cox was naar verluidt geïnteresseerd tegen een langer verblijf in Sittard-Geleen.

Maar vanwege het feit dat het Verenigd Koninkrijk niet meer tot de Europese Unie behoort, is ‘zomaar’ een nieuw contract tekenen niet vanzelfsprekend. Immers, Cox moet dan over een werkvergunning beschikken als niet-EU-burger.


Seizoen 21/22: George Cox schiet Fortuna naar de zege tegen SC Cambuur

En hoe langer het duurt, des te meer slaat de twijfel toe bij Cox. Cox, inmiddels vader geworden, acht het beter met zijn gezin dichter bij familie te gaan wonen. En dus heeft het er alle schijn van dat Cox bezig is aan zijn laatste maanden in Sittardse dienst.

Bron: Dagblad de Limburger