Richting het einde van het seizoen 22/23 wordt duidelijk dat Fortuna’s linksachter George Cox zijn aflopende contract niet gaat verlengen. De Brit wilt vanwege gezinsuitbreiding dichterbij zijn familie in het Verenigd Koninkrijk gaan wonen.

De afgelopen transferwindows was er geregeld interesse in Cox, maar Fortuna hield de boot af door een hoge transfersom te vragen voor haar sterkhouder. En juist nu Cox heeft besloten zijn aflopende verbintenis niet te verlengen om transfervrij op zoek te gaan naar een nieuwe club, wilt dat niet zo vlotten.


De afgelopen seizoenen stonden verschillende clubs op de stoel voor George Cox

Uitkomst biedt de club van Acun Ilıcalı, die in het verleden in zee wilde gaan met Fortuna en thans eigenaar is van Hull City FC. Cox speelt tijdens een aantal oefenduels van ‘The Tigers’ mee, maar tot een contract komt het niet.

Daarna wordt het stil rondom Cox, totdat zijn naam in verband wordt gebracht met Wigan Athletic FC. ‘The Latics’ hebben vandaag afscheid genomen van ouderdomsdeken James McClean (hij vertrekt naar Wrexham FC) en zijn op zoek naar een speler die op de flank uit de voeten kan. Is Cox de man die de leemte die McClean achterlaat gaat invullen? De komende tijd gaat het vast uitwijzen.

Bron: Progress with Unity