Twee opeenvolgende overwinningen, geen enkel doelpunt tegen en toch loopt de spanning op bij Fortuna. De pas aangeworven doelman Michael Verrips is boos. Boos omdat hij niet speelt. En dat is tegen de afspraken in, zo stelt Verrips’ management.

Afgelopen seizoen toonde Yanick van Osch zich een betrouwbare doelman. Fortuna werkte zich moeiteloos op tot in de middenmoot en Van Osch groeide mee in het hoge niveau dat het elftal van Sjors Ultee haalde.


Yanick van Osch onderschept een hoge bal bij FC Utrecht

Maar dit seizoen is alles anders. Fortuna kent meer tegenslag dan afgelopen jaar en haar smalle selectie breekt de ploeg op. Het lukt maar niet om de onderste regionen te verlaten en Van Osch deelt enigszins in de malaise. Om het elftal te versterken besluit Fortuna een nieuwe doelman aan te trekken. Het lukt Michael Verrips over te halen om Sheffield United FC te verruilen voor Fortuna.


Michael Verrips, klaar om te gaan vlammen onder de lat!

Naar nu blijkt was Fortuna niet de enige club die Verrips aan haar selectie wilde toevoegen. Maar het management van Verrips stelt dat Fortuna hem ‘min of meer’ een basisplaats heeft beloofd. Dat was voor Verrips voldoende om andere clubs af te wimpelen en voor Fortuna te kiezen.

Maar Verrips start moeizaam. Tijdens zijn debuutwedstrijd verliest Fortuna met 2-1 bij RKC en ook een week later verliest Fortuna, nu met 1-2 van AZ. Na twee duels slaat het noodlot toe: Verrips test positief op COVID-19 en moet het duel tegen SC Heerenveen noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan.

Fortuna speelt sterk, Yanick van Osch keept eveneens sterk, en de wedstrijd wordt met 2-0 gewonnen. Na het duel keert de herstelde Verrips weer terug in de selectie, maar Ultee geeft aan vast te houden aan Van Osch als eerste doelman. Tegen FC Groningen speelt Van Osch wederom sterk, houdt de nul en heeft een belangrijk aandeel in de 0-1 overwinning.

Verrips zit tijdens dat duel op de bank, verbijt zijn teleurstelling, maar die teleurstelling neemt nu toch de overhand. Zo zeer zelfs dat zijn management ‘op zoek is naar een oplossing voor na de zomer’, omdat het vertrouwen in Fortuna zogenaamd is beschadigd.


Michael Verrips is zuur

Overigens heeft Verrips zich ziek gemeld, maar dat houdt volgens zijn zaakwaarnemer geen verband met de ontstane situatie.

Technisch Manager Sjoerd Ars is ook gevraagd naar de situatie rondom Verrips en stelt dat de beste speelt, dat dat momenteel Van Osch is, maar hij er vanuit gaat dat Verrips zich daarbij niet neerlegt.

Bron: Voetbal International Pro