Tijdens het ‘Voorzittersdiner’ in de aanloop naar Kerstmis gaf Algemeen Directeur van Fortuna Sittard Ivo Pfennings aan dat Fortuna zich tijdens de winterse transferperiode wilt versterken met twee aanvallers, maar geen ‘nee’ te zeggen tegen een buitenkans. Die buitenkans heeft zich aangediend.

De huidige nummer 17 van de Eredivisie weet zich verzekerd van de diensten van Michael Verrips. De 25-jarige doelman komt over van het Britse Sheffield United FC. De tweede seizoenshelft wordt Verrips gehuurd en tekent daarnaast een contract dat hem tot en met het seizoen 24/25 aan Fortuna verbindt. Verrips had bij ‘The Blades’ nog een contract tot het einde van het seizoen 22/23.

Het is overigens niet Fortuna dat de komst van Verrips op dit moment aankondigt, maar een Twitteraccount dat foto’s plaatst die weinig aan de verbeelding overlaten.

De 1,95 meter lange doelman speelde in de jeugd van Vitesse, PSV en FC Twente vooraleer hij zijn debuut maakt in het betaalde voetbal. Dat doet hij in het seizoen 16/17. Tijdens het laatste competitieduel keept hij tijdens het met 1-3 gewonnen uitduel bij Go Ahead Eagles.

Maar bij dat ene optreden blijft het. De doelman blijft tweede doelman achter Roy Kortsmit en besluit zich te laten verhuren aan MVV. Dat bevalt Verrips prima in de Jupiler League. Hij speelt alle wedstrijden en toont zich een betrouwbare sluitpost.


Michael Verrips is kansloos bij de strafschop van Lisandro Semedo

Na een goed seizoen in Maastricht vertrekt Verrips bij MVV, maar gaat niet terug naar Sparta. Hij tekent een contract bij KV Mechelen. Bij ‘Malinwa’ beleeft Verrips een geweldig seizoen. Niet alleen promoveert KV Mechelen naar de Eerste Klasse, ze winnen ook de Croky Cup. In de eindstrijd zijn ze met 2-1 te sterk voor KAA Gent.

Naast het veld loopt het veel minder gesmeerd. KV Mechelen wordt genoemd in een matchfixing zaak en Verrips wilt vertrekken uit België. Een nieuwe club heeft de doelman al: het Britse Sheffield United FC schotelt hem een contract voor vier seizoenen voor.


Wie speelt nu niet graag voor ‘The Blades’?

Maar leuk en aardig, Verrips heeft een contract in Mechelen en dat kan hij toch niet zomaar opzeggen? Dat denkt hij zelf van wel. Verrips grijpt het hele matchfixing-verhaal om een transfervrij e status te verkrijgen en denkt om niet naar  Sheffield te kunnen overstappen.

Maar ‘De Maneblussers’ laten het er niet bij zitten. Ze stappen naar de FIFA en gaan tot op de bodem. Het zorgt ervoor dat Verrips niet zomaar kan vertrekken en Sheffield tot een vergelijk met KV Mechelen moet komen.

Nadat dat is gelukt is de voorbereiding al gedaan, heeft Sheffield United FC al een andere keeper gehaald en hangt Verrips er maar een beetje bij. Die valse start komt hij nooit meer te boven, waardoor hij tijdens de winter van 2021 ervoor kiest het seizoen af te maken bij FC Emmen.

Omdat de Emmenaren zich niet handhaven in de Eredivisie zit er voor Verrips niets anders op dan terug te keren naar ‘The Steel City’. Hij sluit aan bij het eerste elftal, maar speelt slechts één duel in het Championship (op bezoek bij West Bromwich Albion FC). Ook speelt hij twee duels in de EFL Cup (tegen Carlisle United FC en Derby County FC). Maar daar blijft het bij.

Verrips ziet de uitzichtloosheid van zijn situatie in en besluit terug te keren naar Nederland, waarbij Sittard-Geleen zijn bestemming is.

De komst van Verrips betekent een streep door de rekening van Yanick van Osch. De Bosschenaar nam tijdens het bekerduel tegen Roda JC de plek in van Alexei Koșelev en behield zijn plek in doel. Samen met zijn medespelers groeide hij gedurende het seizoen naar een hoog niveau en mede dankzij zijn prima optredens speelde Fortuna zich probleemloos veilig.


Stijlvolle redding van Yanick van Osch bij FC Utrecht tijdens het seizoen 20/21

Tijdens het huidige seizoen verloopt alles veel stroever. Van Osch speelt niet slecht, maar blinkt evenmin uit. Al valt tijdens de laatste weken verbetering te bespeuren, net zoals bij de rest van het elftal. Of Van Osch met het aantrekken van Verrips zich weer moet schikken in de rol van reservedoelman is niet duidelijk, maar lang zal die onzekerheid niet duren.

Bron: SAF J Nero