Daar waar volgens Fortuna de prioriteit ligt in het aanvallende compartiment, lijkt het erop dat de eerste nieuweling die trainer Sjors Ultee in de winterstop mag verwelkomen een doelman is. Als we voetbalsite ‘Voetbalprimeur‘ mogen geloven staat Fortuna Sittard dicht bij het aantrekken van Michael Verrips.

De 25-jarige doelman tekende in de zomer van 2019 een vierjarig contract bij Sheffield United FC. De Engelsen namen hem destijds over van KV Mechelen. In Sheffield heeft Verrips nog niet kunnen overtuigen. Vorig seizoen speelde hij de tweede helft van het seizoen op huurbasis in de eredivisie bij FC Emmen en ook dit seizoen speelde hij slechts een duel in het Engelse Championship.

Volgens manager Paul Heckingbottom is een (tijdelijk) vertrek van Verrips bespreekbaar en aanstaande. Heckingbottom laat weten dat Nederland de bestemming is, maar onthult de naam van de club niet. Voetbalprimeur denkt dat het Sittard wordt.

Verrips genoot zijn jeugdopleiding bij FC Twente, Vitesse / AGOVV en PSV, maar debuteerde in het betaalde voetbal bij Sparta (seizoen 17/18). Sparta leende hem uit aan MVV (seizoen 17/18), waar Verrips een seizoen eerste keuze was in de eerste divisie. Vervolgens vertrok Verrips naar, destijds tweeklasser, KV Mechelen, waar hij ook een seizoen eerste keuze was (seizoen 18/19).

Heeft Fortuna nood aan een nieuwe keeper? Aan de start van het seizoen 21/22 had je die vraag vast ontkennend beantwoord. Yanick van Osch speelde een prima debuutseizoen en Fortuna haalde Felix Dornebusch en Ruben van Kouwen als reservedoelmannen en hevelde ook Tom Hendriks nog over van de eigen jeugd.

Van Osch heeft tot dusverre echter nog niet kunnen aanknopen bij de prestaties uit zijn eerste seizoen en wellicht halen de reservedoelmannen toch niet het benodigde niveau, waardoor Fortuna zoekt naar een sterkere concurrent voor Van Osch onder de lat. De komende dagen zal wel duidelijk worden of Fortuna inderdaad in gesprek is met Michael Verrips.

Bron: Voetbalprimeur / Yorkshirelive