Michael Verrips stapte in de winterstop over op huurbasis van Sheffield United FC. Verrips zou de concurrentie aan moeten gaan met Yanick van Osch, die voor de winterstop niet kon aanknopen bij zijn niveau in het seizoen 20/21.

Verrips tekende tot het einde van het zojuist afgelopen seizoen, waarna Fortuna hem (verplicht) definitief zou overnemen van Sheffield United FC tot de zomer van 2025.

Verrips speelde na de winterstop onmiddellijk, maar na twee duels keerde Van Osch terug in de basis toen Verrips door COVID19 was geveld. Nadat Verrips hersteld was, bleef Van Osch echter in de basis, tot ongenoegen van Verrips die zich er meer van had voorgesteld.

Verrips gaf aan te willen vertrekken en dat gaat nu naar alle waarschijnlijkheid ook gebeuren. FC Groningen zou Verrips willen overnemen.

In principe zal FC Groningen een afkoopsom moeten betalen, want Verrips heeft een doorlopend contract in Sittard. We kunnen ons echter voorstellen dat Fortuna Verrips transfervrij zal laten gaan, want aan een ontevreden keeper heeft Fortuna ook niet veel.

Bron: VI