Fortuna Sittard presenteert vandaag de twaalfde en, als we technisch manager Sjoerd Ars mogen geloven, laatste zomerse nieuweling. De 29-jarige middenvelder Oguzhan Özyakup komt een dag na het sluiten van de zomerse transferperiode transfervrij over van Besiktas JK. De Nederlandse Turk tekent tot de zomer van 2024.

31 Augustus: Fortuna legde op de slotdag van de zomerse transferperiode nieuweling nummer elf Úmaro Embaló vast. De 21-jarige in Guinee-Bissau geboren Portugese vleugelaanvaller komt over van Benfica SL en tekende een contract tot de zomer van 2026.

13 Augustus: de 21-jarige Cole Bassett bleek nieuweling nummer tien, maar zonder gedoe met UEFA-regels was de aanvallende middenvelder, die Fortuna gedurende het seizoen 22/23 huurt van Colorado Rapids, wellicht de eerste nieuweling geweest.


Bassett start zijn Fortunaloopbaan thuis tegen SC Cambuur

29 Juli: Nieuweling nummer negen luistert naar de naam Bryant Nieling. De negentienjarige centrale verdediger uit Lindenheuvel stapt over uit de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. Hij tekent een contract voor een seizoen met een optie op nog een seizoen.

28 Juli: Fortuna Sittard contracteert nieuweling nummer acht Bob van der Hoek. De 26-jarige doelman komt over van RKVV Westlandia en tekent een contract voor een seizoen met een optie op een tweede seizoen.

22 Juli: Fortuna Sittard presenteert nieuweling nummer zeven: Iñigo Córdoba. De 25-jarige vleugelaanvaller komt over van Atletic Bilbao. De Bask tekent een contract tot de zomer van 2024 met een optie op nog een seizoen.


Córdoba draagt het groen-geel voor het eerst thuis tegen Ajax

21 Juli: nieuweling nummer zes tekent een contract in Sittard: Rodrigo Guth. De 21-jarige Braziliaan (met ook een Duits paspoort) is een centrale verdediger die overkomt van Atalanta Bergamo. Hij tekent tot de zomer van 2027.

7 Juli: Fortuna Sittard presenteert nieuwelingen drie, vier en vijf. De 25-jarige Doğan Erdoğan tekent een contract voor de duur van drie seizoenen. De controlerende Turkse middenvelder komt over van Gaziantep FK. Op dezelfde dag presenteert Fortuna ook Kroaat Ivor Pandur. De 22-jarige doelman komt over op huurbasis van Hellas Verona. Ook nog op 7 juli presenteert Fortuna Griek Vasilios Sourlis. Fortuna huurt de negentienjarige middenvelder voor een seizoen van het Griekse Olympiakos, met een optie tot koop.


Pandur debuteert voor Fortuna Sittard in Heerenveen

5 Juli: Fortuna Sittard presenteert nieuweling nummer twee, de Fransman Rémy Vita, die overigens ook Malagassische en Comorese roots heeft. De 21-jarige vleugelverdediger komt over van FC Bayern München en tekent in Sittard een contract voor de duur van vier seizoenen.

21 Juni: Fortuna maakt zijn eerste nieuweling voor het seizoen 22/23 bekend. Het betreft aanvaller Burak Yilmaz. De dan 36-jarige Turk komt transfervrij over van Lille OSC. De 79-voudig Turks international tekent een contract voor de duur van vijf seizoenen. Alleen de eerste twee seizoenen als speler.


Yilmaz speelt voor het eerst thuis tegen Ajax en doet meteen waar hij voor gehaald is: scoren

Kan Sjoerd Ars nu even op adem komen? Nee, want de selectie mag volgens hem dan rond zijn, het is ook handig om een trainer te hebben die de selectie aanstuurt. En die heeft Fortuna na het ontslag van Sjors Ultee niet. Werk aan de winkel dus.