In haar zoektocht naar een vervanger voor de naar Millwall FC vertrokken Zian Flemming is Fortuna Sittard uitgekomen bij Cole Bassett. Afgelopen tijd werd volop gewerkt aan een constructie om Bassett te kunnen huren en dat is nu gelukt.

Het huren was problematisch, aangezien het volgens FIFA-reglementen niet is toegestaan een speler ‘door te verhuren’.  De oplossing zit in het verscheuren van het contract dat Feyenoord en Colorado Rapids hadden gesloten, terwijl Fortuna de 21-jarige Bassett nu rechtstreeks huurt van Colorado Rapids. Desondanks behouden de Rotterdammers wél hun koopoptie.

Het afgelopen half jaar lukte het Bassett niet om zich in Feyenoords eerste elftal te voetballen. Hij zit weliswaar steeds bij de selectie, maar komt slechts tijdens zeven duels aan minuten, waaronder tijdens het uitduel dat de Rotterdammers in Sittard-Geleen spelen.

Blijkbaar is het vooruitzicht op veel speelminuten ook voor komend seizoen beperkt en daarvoor is de middenvelder niet naar Europa gekomen. Want op het moment dat Bassett de Major League Soccer (MLS) verlaat heeft hij al een behoorlijk aantal wedstrijden achter zijn naam staan, waarbij hij het laatste anderhalf seizoen basisspeler is bij Colorado Rapids.

En de MLS is leuk, maar Bassett wilt ook kijken of het dat in Europa lukt. Dat verloopt dus lastiger dan verwacht, waardoor een verhuur aan Fortuna een kans biedt zijn valse start uit te wissen.

Bron: Dagblad de Limburger