Diverse media namen vanochtend het bericht van het Portugese MaisFutebol al over: Fortuna Sittard onderhandelt met het Portugese SL Benfica over Úmaro Embaló. En haast is geboden, want terwijl in Portugal de transfermarkt pas 22 september sluit, gaat deze in Nederland vanavond om 23.59 uur dicht.

Maar het feit dat Fortuna vanavond Embaló al presenteert houdt in dat de onderhandelingen misschien al verder waren dan MaisFutebol vermoedde. Hoe dan ook: Embaló heeft een contract tot en met de zomer van 2026 getekend en mag zich de komende vier seizoenen dus Fortunees noemen.

Ebaló speelt al enkele seizoenen voor het tweede team van ‘As Águias’ waarvan afgelopen seizoen als onbetwiste basisspeler. Tijdens dat seizoen speelde Embaló 31 wedstrijden, scoorde vier doelpunten en bereidde er 12 voor.

MaisFutebol maakt gewag van een transfersom van € 1.000.000, waarbij de Portugezen bedongen hebben 50% van de meeropbrengsten te ontvangen bij een doorverkoop van Embaló. Fortuna en SL Benfica doen geen mededelingen over de hoogte van de transfersom, maar ‘As Águias’ vermeldt wel het doorverkooppercentage.

Bron: Fortuna Sittard / MaisFutebol / SL Benfica