Aan de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen (eind juni) was technisch manager Sjoerd Ars op zoek naar zes versterkingen (naast Burak Yilmaz en Dimitrios Siovas). Hij zocht een (tweede) keeper, een centrale verdediger, een linksback, een controlerende middenvelder, een aanvallende middenvelder en een (rechter) flankspeler.

Tot dusverre vulde hij drie van die zes vacatures in. Ivor Pandur (tweede keeper) kwam op huurbasis over van Hellas Verona, Doğan Erdoğan (controlerende middenvelder) tekende een driejarig contract en Rémy Vita (linksback) een vierjarig contract.

Dat betekent dat er nog drie vacatures over zijn. Uit het geruchtencircuit kun je redelijkerwijs opmaken wie Ars (op dit moment) op het oog heeft voor die posities. Fortuna hoopt (1) Cole Bassett (aanvallende middenvelder) te huren van Feyenoord, (2) Rodrigo Guth definitief over te nemen van Atalanta Bergamo en (3) Iñigo Córdoba definitief over te nemen van Athletic Club.

Echter geen van deze drie spelers is vandaag met de Fortuna-selectie vertrokken naar het trainingskamp in Zeeland, waar Sjors Ultee de basis probeert te leggen voor een geslaagd seizoen 22/23.

Fortuna leek nog het dichtst bij een overeenkomst met Cole Bassett. Het leek erop dat Fortuna de Amerikaan ging huren van Feyenoord, maar er zijn juridische obstakels. Feyenoord huurt de Amerikaan van Colorado Rapids. Als Fortuna Bassett huurt van Feyenoord, krijg je dus onderverhuur (sub-loaning). Per 1 juli 2022 heeft de FIFA echter regels geïntroduceerd die onderverhuur verbieden.

Hopelijk valt daar nog een juridische mouw aan te passen, want speler en beide clubs lijken de intentie te hebben er uit te willen komen. Zo niet dan moet Fortuna op zoek naar een alternatief.

Bron: FIFA / 1908.nl